Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

tehotenske brusko

dd

Zuzana..tera som si precitala vsetky prispevky od mojho posledneho prispevku..podpora rodiny je velmi dolezita v Tvojom pripade..velku vyhodu mas v tom, ze Tvoja mamka sa zachovala tak krasne a vidis, ze sa o Tebe stara, chce, aby Ti nic nechybalo :).otecko aj keby z toho bol trocha mimo, urcite ho to casom prejde..ako som Ti pisala, moj ocko sa so mnou skoro mesiac ani nerozpraval..a teraz ma vnucku tak rad, ze mu je az bolo velmi luto, ked sme sa od nich odstahovali do bytu..doslova ju zboznuje a je z nej hotovy..Mareka uz neries, pokial nenavrhne konstruktivne riesenie(typu ze budete byvat sami a vy ako rodina budete pre neho na prvom mieste a nie jeho mamicka..ako som Ti to pisala..), lebo jeho vychovu a to vsetko podla mna nezmenis..ide zrejme o tzv.oidipovsky komplex(pokial matka manipuluje svoje dieta a to dieta sa necha zmanipulovat), resp.materinsky komplex(pokial matka sa snazi dieta zmanipulovat, ale dieta ma take charakterove a osobnostne vlastnosti ze tejto manipulacii matky nepodlahne..).aj my sa s tym pasujeme, konkretne s tym materinskym komplexom.dnes som si to ja ujasnila na 100%, po tom, co zase svokra vymyslala(uz dokonca pouzila aj citove vydieranie..)..a tym okolim sa naozaj netrap..uz som Ti to pisala..Ty vies pravdu, kto tu pravdu bude chciet vidiet, uvidi ju, kto nie, neuvidi a ani mu ju nevysvetlis(ani ja svokre nic nevysvetlujem, viem, ze je to zbytocne, kedze ona ma svoju jedinu a svatu pravdu..).v mnohom suhlasim so zenami, co Ti tu pisu, ze pokial Marek takto reaguje, tak to o niecom svedci..priala by som si, aby to bol len momentalny skrat, velmi..zo srdca Ti to zelam..hlavne sa nenechaj zmiast tym, ze on na Vas "kasle"..rozhodni sa spravne, tak aby si to nelutovala, ako napisala mojaeni, dietatko je to najkrajsie, co Ti zivot moze dat a zaroven Ty das zivot jemu..drzim velmi prsteky!

bibi

Ahoj Zuzka, je pravda ze si v nezavideniahodnej situacii, ale to len teraz sa ti to zda byt take neriesitelne, ver mi. Ak pojdes na potrat, podla mna to budes velmi lutovat neskor. Kolko je takych zien, co tuzia otehotniet a roky nic.. ty si nevedela otehotniet rok aj pol a hla.. teraz prisiel ten maly zazrak. Nedaj si ho vziat, lebo sa moze stat, ze uz nikdy nebudes moct mat deti.
Ja verim ze to zvladnes spolu s tvojou rodinou a kamaratkami. A takisto verim, ze by si to zvladla aj sama. Ked sa ten chrobacik narodi, a usmejka sa na teba, boze ten pocit ze ty si prenho jedina, ved to je nieco nenahraditelne.
CO sa tyka tvojho ex... tu aspon vidis ako velmi tuzil mat dieta.NEch mi nikto nehovori, ze za tyzden ho prejde laska, tuzba po dietati. asi to nebolo celkom tak ako si to videla, alebo ako sa on tvaril. Inak toto je typicky maminkin maznacik. Obavam sa, ze jeho uz nezmenis. Mozno to napisem kruto,ale sanca by bola, keby bola svokricka na bozej pravde...no zla burina tak lahko nevykape. Hm, mam sesternicu, ktora mala priatela, vsetko bolo ok, aj so svokrou vychadzala ako tak dobre. Vzali sa, a po roku a pol sa im narodila dcera. Byvali zatial u svorky. no potom ako sa mala narodila, tak to bolo peklo. v jednom kuse ju za nieco glbala, kricala, na vnucku sa ani nepozrela.. no a samozrejme ze jej muz s tym nic nerobil a zastaval sa mamicky. po roku sa rozviedli,lebo to sa uz nedalo vydrzat. teraz zije s rodicmi aj s malou, ma skveleho priatela, ktory zboznuje deti, a maju sa dobre.
Tymto som chcela povedat to, ze sa neboj a bojuj za seba aj za svoje dieta,teraz sa ti to zda strasne tazke,ale ver mi ze aj to prejde. Preco by ta nikto nechcel ked budes mat uz dieta? vies kolko takych sa najde, ktorym to vobec nevadi? vela.
A k tomu tvojmu ex by som sa uz nevratila. Pretoze ak je muz schopny povedat svojej priatelke ci zene, ze chod na potrat, tak evidetne to s laskou a tuzbou po dietati nesuvisi..
ja len tolko som chcela. budem ti drzat prsteky aby si spravila spravne rozhodnutie a nelutovala ho. a zelam ti vela sil..

mojaeni

zuzka, ved prave preto, ze si po dietatku tuzila, si neviem celkom predsatvit ze by si sa rozhodla pre potrat.to by si nemohla patrit k zenam, co maju materinske citenie a chcu sa stat matkami.
Naozaj je tazko posudzovat toho MAreka, ale pomaly by si mal na tuto spravu zvykat a zacat to riesit trosku inak, ako len vraviet, ze ti bude hradit naklady.Nechce sa mi verit, ze ma srdce zo skay, zvlast, ked ste to planovali a chceli.Alebo je naozaj mozne, ze sa da v cloveku tak mylit? Neviem.

mcôlsda

Zuzka, mas teda dost nezavideniahodnu situcaciu, ale mnohe su na tom este horsie a zvladnu to a tesia sa potom zo svojich deticiek.
A Ty mas predsa uzasnu rodinu, ktora ako citam zareagovala vyborne a urcite ta vo vsetkom podpori. Ak by si si babo nechala vziat, do konca zivota by si si to vycitala.
A co sa tyka tych veci okolo odcovstva, treba to asi este pred porodom konzultovat s dobrym pravnikom, mas ale dost velku vyhodu, ze na slovensku je rodinne pravo postavene dost v prospech matiek.
A s priatelom je to fakt divne - bud ma nejaky docasny skrat, ale to by ho fakt uz mohlo prejst, alebo si ho malo poznala a ked sa takto zachoval, asi by to s nim nebolo dobre ani v buducnosti.

1zuzana2

Kocky v mojom pripade nerozumiem Marekovej povahe, pretoze to babo bolo nase vysnivane, uz sme pozerali auto sedacku, rozpravali sme sa o tom.. Hoc som este pred casom ani tehotna nebola. Marek ma prudku povahu, urobi nieco a nerozmysla ake to ma dosledky. Boli take chvile ked ma prekvapoval, tym ako sa zachoval. Dieta som stale chcela uz ked som bola mala, stale boli myslienky ze raz budem matkou, milujem deti, vedela by som sa one cely zivot starat, pr ako opatrovatelka.. Ale ked prisla ta chvila a ja cakam babo, zrazu odskocil a ja som zmetena..

1zuzana2

Vo svojom sdrci citim tak akurat velku neistotu.. Mamina neustale chodi po byte a stale tak nenapadne pride do mojej izby s niejakou otazkou. Spytala som sa jej ci by ona isla na zakrok, povedala ze nevie. A teraz prisla opat, a spytala sa ma ake som mala sny, kocky to ze som otehotnela sa mi snivalo presne v ten den ked som sa rozisla s Marekom, z pondelka na utorok sa mi snivalo ze test vysiel pozitivne, stale som to mala v sebe .. intuiciu.. mama sa teraz smeje.. odpadnem z tejto
sitaucie. No uvidime ako ocko... otec sa cca 2 roky dozadu vyjadril, ze uz by aj on rad mal niejake vnuca, ale mal vtedy znacne vypite.. hehe, mamka sa ma spytala ci to poviem ockovi.. no neviem.. chudak ako zaraguje, mama uz planuje ze hawow co mame , pojdu prec, s tym ja nemozem suhlasit, milujem zvierata. A nahana ma do kuchyne ranajkovat.. Mozno to so sem vsetko pisem ani nepatri do tohto fora, ale kocky verte mi, ste jedinne ktore mi teraz neskutocne pomahate. Dakujem

mojaeni

A tak nejak podla toho co pises, sa mi zda, ze Marek sa chova len nejak urazene alebo co. Tym ze si potrpi na svoju mamicku a ty si mu na nu siahla, lebo si dovolis s nou vo vsetkom nesuhlasit a prip. jej odporovat v nazoroch.Nemyslim, ze by v priebehu tak kratkeho casu dokazal prejst takou zmenou, ze s nim ani nehne sprava, ze cakas babo.
Mozno ak nebudes na neho apelovat a budes si pekne tehotenstvo prezivat sama, tak to s nim musi po case pohnut, vsak ste spolu nejaky ten cas, tak snad ma city, nie? Viem ze je to tazke pre teba, lebo je na nervy mysliet na to, co ked to bude tak, alebo tak. A ty sa potrebujes rozhodnut, ale nieco vo svojom srdci musis citit a podla toho sa rozhodni.
prepac za preklepy, ja ich robim casto.o)

mojaeni

zuzana, suhlasim s tym co pise mala rada, ze to okolie tu bude stale a pre teba je najdolezitejsie tvoje blizke okolie, tvoja rodina. Tvoja mamina zareagovala uzasne, co povies?
Pytas sa ma, ci by som si nedala vziat. No, nebola som v takej situacii ako ty, moj partner sa z nasho tehotenstva tesil a boli sme na to dvaja, ale asi by som si nikdy neodpustila, ak by som sla na interupciu.Po dietatku som tuzila dlho predtym, nez som sa zoznamila so svojim terjsim partneroma otcom mojho dietatka a druheho na ceste. Nasi reagovali tiez v pohode, hoci sme neboli a este stale nie sme zosobaseni, ale aj to sa casom chystame.
mas pravdu, dietatko tu bude na cly zivot, ale je to to najkrajsie, co ti zivot moze dat.Je to pre mna to najviac.