baby, ako si umývate okolie klitorisu? usadzujú sa tam výlučky, treba to poriadne čistiť, ale veľmi to bolí. dá sa to umyť aj bezbolestne?
hygiena klitorisu
No moja mamina ma 56, je to kost, okrem toho sa kazdy vecer osprchuje a cez den ked uprace byt, spoti sa, zase sa osprchuje a potom az vyrazi a kamoskou na nakupy alebo na kavu. Takze to nie je vekom.
moja mama ma 83 rokov a prave preto, ze sa jej nepaci, ako niektori stari ludia zapachaju, je s vekom stale fajnovejsia. prerobila kupelnu, vyhodila vanu a dala sprchu. a otca tak vycepovala, ze pekne-krasne cely zivot vecer sa ide sprchovat. jemu by sa mozno niekedy aj nechcelo (ma 85 rokov), ale mama by ho snad ani do postele nepustila keby sa neumyl. obcas citim v obchode starych ludi, smrdia ako tchory od mocu. nechapem, preco sa neumyvaju. ved by boli aj zdravsi, keby sa kazdy den osviezili.
boze, tak ja mam tiez uz 55 rokov a neviem, ci je to tym, ze som mala cistotnu mamu (ktora este zije, ma vyse 80 a kazdy den sa sprchuje), alebo som taka fajnova, ale odkedy sa pamatam sme sa vzdy sprchovali kazdy den. vlastne nesprchovali, ale kupali. pekne som si kazdy vecer polezala vo vani a naozaj sa mi islo s prijemnym pocitom do postele. ked som zacala v blave studovat na vs a byvat na intraku, zacala som sa sprchovat aj rano. a odvetdy je to tak stale. ani by som nevysla z bytu neosprchovana. som presvedcena, ze s vekom to nijako nesuvisi. a teraz k mojmu zazitku z navstevy gynekologicky v trnave. nepamatam sa uz ako sa ta gynekologicka volala, urcite uz umrela. ja som vtedy mala 20 rokov a mala som zapal vajecnikov. v trnave bola poliklinika, ktora je uz teraz v inych priestoroch. a gynekologia bola tusim na prvom poschodi. chodba bola dlha, vela roznych ambulancii. ale uz ked ste prichádzali na to poschodie s gyndou, tak uz na schodisti ste citili nehorazny zapach. z tych neumytych skatul, ktore sa tam vytrcali. a v ambulancii bol taky smrad, ze mi bolo z toho na vracanie. nechapem, ako mohla ta lekarka vobec vykonavat toto povolanie. ja by som tie baby na jej mieste obliala kyselinou keby mi tam takto prisli. je to nechutne a maximalne bezohladne. to co tu popisuje sestricka sa mi ani nechce verit. co ta koza stara, ktora sa umyvala v sobotu, sa neciti? fuj, ked sa hovori, ze zeny su vacsie spindurky ako muzi, tusim je na tom nieco pravdy.
no veď hej.umytá si dokonale,aj tak máš blbý pocit,tiež stále nosím so sebou vlhčené obrúsky.Veď teraz sú aj také na intímnu hygienu.Výhodné pre tie,ktorým sa nechce.Samozrejme,nie ako náhrada za týždňové umývanie.
pohorsena ze: neviem si predstavit ani to, ze by som sa mala kazdy den postavit pod sprchu a zmyvat zo seba spinu. na svete su aj prijemnejsie veci ako stat pod sprchou
no sila:))) zase som sa raz dobre pobavila
No sestricka, vidis? Ja gynekologov obdivujem za toto. Ked idem na gynekologicku prehliadku, sa mi mali vecer pred spanim umyt. Umyjem sa rano pred navstevou lekara a ked idem este cikat, tak si ju este utriem vlhcenou utierkou, aby mi nesmrdela od mocu. Dokonale vyholena na ciarku, ako keby som za manzelom do postele sla :-) A pripada mi to normalne.
no,ľudia,a hlavne pohoršená.Pracujem na gynekolog.ambulancii,a raz v utorok prišla pani vo vašom veku sa objednať na vyš.mávame stále veľa pacientiek,ale vtedy bola prázdna chodba.tak som sa jej spýtala,či neostane,a ona že:môžem,veď umývala som sa v sobotu,tak ostanem.nechci vedieť,ako nám bolo s doktorkou,ke´d roztiahla nohy.
Poculi ste o takom pripade, ze ked sa niekto umyva obtyzden tak sa mu tam vyvinie mikrofauna, tym ale myslim miniaturne cerviky. Fuj!
toto sa mi asi naozaj sniva! teda ten posledny prispevok, klobuk dole!!! vidim to tak, ze normalne by bolo prestat sa umyvat a zacat sa spoznavat podla svojich originalnych pachov. dakujem, neprosim! sme v 21. storoci a nie v casoch kolchozov a rolnickych druzstiev. a bola by som rada, keby takychto nazorov bolo co najmenej. vsetci ti, ktorym sa nechce umyvat, berte ohlad nielen na vase, ale aj na nase nosy. aj my chceme mat radost zo zivota a nie cuchat vas pot!
Pohorsena, to je tvoja vec, ale nohavicky by sa mali kazdy den vymienat. A nehovorim aby si stala pod sprchou, ale aspon si prirodzenie umyt treba, ved to je aky humus. Dnes je proste ina doba a pokial clovek nie je flexibilny tak bohuzial..