Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pol rocny kasel

pišta

Syma, prišlo mi ešte niečo na um.
Na správne fungovanie slizníc je okrem iného potrebný vitamín A, ktorý sa vytvorí z betakaroténu. Tento proces je však pevne spojený s tukmi, ktoré by mali mať prevahu predovšetkým nenasýtených mastných kyselí0n najmä 3-omega. Ku tomu treba pripočítať vitamín E, ako výborný antioxidant, ktorý eliminuje nielen voľné radikály všeobecne, ale striehne aj tuky aby ostali v dobrých chemických väzbách.
Čo s tým?
Mrkva, šťavy z nej, jablko + mrkva, paradajky (samozrejme, v zime s citom), broskyne (sušené, BIO), možno sem-tam prípravok (neviem, syn je malý)…a „dobré“ tuky ku tomu, aspoň cez víkendy – rybí olej., repkový, olivový tiež, lisované za studena…

janík

suchý kašel je pľúcny kašel-môžu to byť len pľúca,častejšie za spoluúčasti obličiek alebo sleziny a pečene-zistiť a liečiť

pišta

Hej, dr. House, nepomôžeš v tom rébuse!?
.
Syma, sorry za "vyhýbavú" odpoveď, nevšimol som si tvoj posledný príspevok, keď som poslal svoj.
Snáď len trošku „vylaďovať“:
- kakao, mlieko časté používanie=možný problém
- na jar, v lete, na jeseň domáce ovocné šťavy (najprv riedené s vodou)
-3x strava v škôlke a škole, nuž, nedá sa porovnať s domácou, ale čo s tým?
- chlebík, jogurt a zapekané jedlá presunúť na skoršie hodiny (ak to ide), potrebujú trochu viac na strávenie
- dať si neustály pozor na maškrty (ale sem-tam, tak ako píšeš, ok)
...
a nakoniec to asi predsa len vyrieši príroda :-)

pišta

Netreba hľadať, veď nájsť skutočbého pôvodcu je aj tak zrejme nemožné.
Ale pomôcť organizmu tak trochu okľukou...

syma

sorry ale este si moje prsty ze som v praci
cukriky je ved je dieta, ale kupujem prevazne sladkosti z hroznového cukru, olovrantuje v skolke aj ranujke a obeduje, ale viem ze biele pecivo v skolke nejedavaju, ale obedy su ako vsade, po prichode domov ovocie, na veceru ako kedy, chlebik, zapekana brokolica, cestoviny, niekedy len jogurt, .....
nasiel si v tom nieco okrem tych obedov

syma

pista - synovi robili, kompletne CT hlavy, sice z ineho dovodu ako je toto, ale dutiny mal ciste a mandle ma tiez v poriadku, nezijeme vo velkom meste, ale pod bielymi karpatmi
mne to bolo vysvetle takto, jeho hrdlo jednoducho takto reaguje, podstupili sme aj alergologicke vysetrenie krvi, a vytery sliznic, nikde nic nenasli

pišta

Možno sa nakoniec netreba venovať priamej liečbe hrdla.
Treba p-o-m-a-l-i-č-k-y prečistiť hrubé a tenké črevo, krv aj lymfu.
Prirodzene.
Dosť výrazne stopnúť najväčších „beťátov“, ktoré im vadia. Najmä u detí sú to sladkosti.
Trošku (viac?) poopraviť výživu.
A nechať plynúť čas., prírodu v nás...
.
Pobavili ste sa?
Alebo trochu zamysleli?
To nechávam na vás.
Tebe, Syma, som chcel napísať svoj názor, ako by som na to išiel, keby som mal takýto problém.

pišta

A možno o to ide.
Imunitný systém má neustále podnety, aby sa zapájal nadmerne do práce. Jeden z takýchto významných, nepriaznivých podnetov je prekyslenie organizmu- Ph-, príliš veľa voľných radikálov.
Biochemické reakcie sú ohrozené.
Imunitný systém to vie a snaží sa zapájať svoje sily práve do toho. V krvi je však príliš málo kyslíka, lymfa je „zaplavené“ dosť veľkým množstvom zbytkov metabolizmu z celého organizmu.
Ale životne dôležité orgány fungujú!
Najprv predsa hynú bojovníci v prvej línii (nemáme aj preto príliš veľké množstvo zničených mandlí, ktoré nakoniec musia ísť von?)
Telo by rado doplnilo chýbajúce rezervy z vitálnych látok. Z tenkého a hrubého čreva ich však môže prichádzať málo. Črevo si tiež sťažuje:
„Ako vám ich dodám, keď ste ma zaskočili antibiotikami a moja flóra je nie je celkom ok?“
.
A tak metabolizmus bunky, z ktorej sa skladajú tkanivá a orgány, je narušený. Málo atnioxidantov, veľa neodvedeného „odpadu“, „narušiteľ“ má živnú pôdu, aby sa usadil a cítil ako-tak dobre.
Choroba naplno neprepukne, ale nie je prítomné ani zdravie..
.
Skoro alergické reakcie synčeka môžu nakoniec poukazovať na to, že imunitný systém nakoniec naozaj nie je Ok. Dokonca, trošku viac v nepohode, ako „obvykle“. Je preťažený.