Poznáte to? Keď ste na niekoho alergický a nemôžete toho človeka ani vystáť? Keď čokoľvek povie, vy to v duchu negujete, s ničím čo urobí nesúhlasíte? Tak takto sa ja cítim voči svokrovcom a manželovým súrodencom (bratom a sestrou). Dlho som si to nechcela pripustiť, roky som s tým bojovala, ale už si nevládzem klamať... doslova ich neznášam... Neviem či je to vzájomné, pretože to nedávam najavo ani ja ani oni, tvárime sa pred sebou milo, skrátka pokrytecký chorý vzťah. Mňa však vyčerpáva. Myslím, že ani oni neskáču radosťou nad synovou voľbou životnej partnerky, vidia však, že máme pekný vzťah, rozumieme si a máme sa radi. (paradoxne, resp. díkybohu, on je úplne v pohode) Ja však nechcem pociťovať tú nenávisť. A už ju nedokážem skrývať ani pred mužom. On o tom nevie a ja mu nechcem ublížiť, je to predsa jeho rodina. Uberá mi to však z energie a nedá normálne žiť. Neviem si však pomôcť, oni sú súčasťou nášho života, ja však neznesiem nič čo urobia, či povedia. Dokonca neznášam aj to čo nám pošlú, koláče, kompóty a pod. Odmietam ich pomoc. Snažím sa minimalizovať naše stretnutia, vymýšlam manželovi aj synovi program, a tak nám nenápadne znemožňujem návštevy u nich (nebývame spolu, ale blízko, cca 3 paneláky od seba). Ja viem, je to strašné a choré, ale keďže nepíšem nič konkrétne..., ťažko to vysvetliť. Skrátka ako sa naučiť pretrpieť stretnutia s nimi a nesužovať sa nenávisťou. Bijú sa vo mne dve pre a proti, milujem manžela a svojou nenávisťou k jeho rodine mu nechcem ublížiť. Nedokážem však s nimi normálne fungovať. Ďakujem za názor, nemám sa komu vyspovedať, hanbím sa za to.
nenávidím svokrovcov
lenuliatko, vsade a vzdy pises o tom, aka strasna je tvoja svokra. Zrejme na to myslis cele dni a nemas pokoja. Neviem, co ti na to poradit, ale iste je, ze ked sa to bude tahat dlhsie, vazne ta to moze mentalne poskodit. Normalne ti z toho sibne. A to myslim vazne...Ja mam vztahy poriesene tym, ze zijem 6000 km od rodiny, svokrovci ma miluju a moji rodicia zase mojho manzela:) Ked som este chodila so svojim byvalym, zazila som taku strigu, to ma tak deptala, ze to bol dovod nasho rozchodu. Ja to nevidim inak ako z takehoto vztahu odist alebo mat manzela na svojej strane a tym ludom sa vyhybat.
ja som sa stou mojou svokro snazila velmi dobre vychadzat.lenze ja este niesom tak dobre vycvicena ako moja mamina.neviem sa tak dobre ovladta sm mlada neviem este ako na ludi neviem ako proste a kedy pouzit tie spravne slova.ale snou som sa snazila aj cez vazne vety aj cez srandu no nic nezabera nanu.niekedy mam pocit ze namna pozera spoza rohu a najradsej by nam asi skocila aj do postele a sledovala nas co tam robime :D :D je fakt hrozna.pyta sa ma ako casto rpezliekam postelne pradlo ci si davam dokonca sitko do drezu.phana je hrozna.dokonca sa jej nepaci aku mam umyvaciu mop ci ako sa to vola :D niekedy mam z nej pocity sialenstva a asi by som ju v amoku aj zabila :D
chvala bohu manzel ej to najlepsie co am mohlo v zivote stretnut a vobec nie ej ako ona.nie je ovplvynena tym ze ma kopu penazi.zijeme normalne v pohode a nevydala soms a pre peniaze.ved ja som ani nevedela ze ja som oproti nim chudobna.ale to je tak na slovensku sa takto ludia delia:bohati a chudobni.to ma dost stve.ale to je uz ina tema.ja drzim palce sebe aj vsetkym zienkam ktorym svokrisko takto spestruje ich inak "Nudny" zivot lebo ako moja svokra povedala:dievca moje bezomna by si nevedela ani kde sa mikrovlnka zapina :D :D
Ahojte dievčatá, ďakujem vám všetkým za úprimné spovede. Aspoň viem, že v tom nie som sama. Ľudia okolo mňa takéto veci neriešia, pravdepodobne len o nich mlčia. Ale čítať to čo ste prežili, či prežívate vy... Baby, klobúk dole.
Vierka: starať sa o chorého svokra a nepočuť milého slova, no máš môj obdiv. Si silná žena.
Lenuliatko: myslím, že si to so svojou svokrou ešte užiješ. Pravdepodobne je zrelá na psychiatriu. Ona sa s tebou ako s nevestou asi nezmieri, ešte uvidíte, čo urobí dieťa, ale predpokladám, že aká si zlá nevesta, budeš aj zlá matka. Prajem pevné nervy.
V porovnaní s vami dievčatá sú moji svokrovci anjeli :)
Ale ako píse Lenca, proste to bezdôvodné "nemusím" tu je. Niekto tu písal, že takáto nenávisť je chorá a môže nás obrať o zdravie. Máte pravdu, plne súhlasím, však preto tu píšem. Ja sa chcem tej nenávisti zbaviť, bojím sa aby sa mi to nevrátilo naspäť v budúcnosti, ale nie je to ľahké.
Viete, svokrovci, aj keď bývajú sami, oni nikdy tú pupočnú šnúru s deťmi neprestrihli. Ani s jedným. Svokra si s dcérou denne telefonuje a to takým spôsobom, že: dcéra jej povie kompletne celý denný program aký mala, čo robila, jedla ona, jej syn, aj manžel. Potom sa naň /manžela/ posťažuje a počúva ako zase svokra hovorí jej aký deň mala ona, svokor, čo varili, čo varil syn s rodinou, jeden aj druhý, kto čo povedal, kúpil, kedy prala, žehlila, že sa osprchovali a umyli si vlasy a strihali nechty a že večer idú pozerať poštu pre teba a včera pozerali panelák. Skrátka všetko... To isté s druhým synom. A tie ich deti im to všetko hovoria a ona to hovorí ďalej a zaťažuje ich problémami mňa aj môjho muža. Samozrejme podrobné info ako žijeme chce aj od nás, hlavne aby to mohla posunúť ďalej, ale my jej nič nehovoríme, tak nás volá tajnostkári a hnevá sa na nás, že nič nechceme povedať, ani čo sme varili, ani že sme kúpili koberček malému do izby, skrátka akoby to bolo podstatné. Toto je len zlomok z toho čo mi ide na nervy, ale to je tá podstata. My sme si hneď vytvorili hranicu, ona ju však chce silou mocou prekročiť. Lebo jej to dovolila dcéra aj prvý syn. Prečo nie aj ten druhý syn a jej žena? Jóóój, tiež by som vedela písať, je to však na zasmiatie proti vaším problémom.
ja som tiez zistila po 5 meiacoch ze som s avraj vydavala kvoli majetku.hmm este ze mi pobedali lebo som nato fakt uz zabudla.joj iniektori ludia uz fakt nevedia co povedat aby ublizili.
aj ja si vas az vecer precitam idem si zdriemnut mala ma umara kopanacmi :D
Tak ja vás opúšťam .prečítam si vás zase večer,keď uložím ratolesti spať.teraz sa zobudila princezná tak sa jej idem venovať.
mne tiež bolo ľúto,ale veľmi,keď mi bolo vykričané,že som vydávala kvôli majetku,a to len mesiac po svadbe.A pritom som sa nemusela vydávať,len som im chcela pomôcť a oni ma tiež prijali ako votrelca.A potom sme pozerali video zo svadby a ja som skonštatovala,že som so svokrovcami vôbec netancovala.tak som bola ešte hrdá na to a tešilo ma že som ani netancovala snimi
ja sa svokrovi určite nepáčim, to preto je ticho, že ja sa sním nemám ani náhodou o čom rozprávať. nemôžem povedať, že by nám nepostrážili deti keď treba alebo nepomohli na dome, ale držím si patričný odstup a vždy si dávam, veľký pozor čo a ako poviem, lebo svokra je príšetne ale príšerne vzťahovačná, to si ani neviete pradstaviť. tak si radšej niečo šesťkrát premyslím. kým jej niečo poviem. jednoducho som votrelec v ich rodine a dávajú mi ti často aj patrične najavo.
neviem ako by sa mojej svokre pacilo keby som ju tak ohovoarala a tak ju kritizovala ako ona mna.najviac vsak zaboli ked hovori o malej.ze urcite nebude v poriakdu ked som bola na rizikovom a prednedavnom som spadla zo schodov ze toto jej urcite ublizilo a pritom doktorka mi povedala ze je malicka v poriadku.a este hovori ze ke dbude pomne bude to len take dievcisko.ja jej ju nedam nikdy pobavit ani jej ju nenecham na prazdniny asi lebo ved mi ju uplne prevychova.este ze manzel nie je ponej ale po octovi ten je uzasny.staral sa omna ked bol manzel na sluzobke nosil mi sladkosti kolace ovocie len tak sme sedeli na terase akecali o svokre.aj jemu uz ide hore krkom
vear,u nás nebol kľud počas celého roka.Stále som sa rozčuľovala,lebo on mal okrem iných chorôb aj cukrovku,bol inkontinentný,a tak to aj u nás vyzeralo.Vkuse som prala sedáky na stoličkách,tepovala gauč,prezliekala som ho aj 3x denne,len aby nesmrdel...ach,jaj,písala by som aj týždeň vkuse
Lenuliatko, to by som povedala, že svokra skúša, koľko vydržíš. Alebo sa mi ešte veľmi páči, keď povie synáčikovi: A to čo máš ako tú košeľu vyžehlenú? Toto si mal mať takto. A čo brutálne nenávidím, je keď svokrička povie: Môj ....... hovorí, že takú dobrú sviečkovú (alebo niečo iné) ako varíš ty mami nevarí nikto. A potom je tá nevesta odpísaná.