Poznáte to? Keď ste na niekoho alergický a nemôžete toho človeka ani vystáť? Keď čokoľvek povie, vy to v duchu negujete, s ničím čo urobí nesúhlasíte? Tak takto sa ja cítim voči svokrovcom a manželovým súrodencom (bratom a sestrou). Dlho som si to nechcela pripustiť, roky som s tým bojovala, ale už si nevládzem klamať... doslova ich neznášam... Neviem či je to vzájomné, pretože to nedávam najavo ani ja ani oni, tvárime sa pred sebou milo, skrátka pokrytecký chorý vzťah. Mňa však vyčerpáva. Myslím, že ani oni neskáču radosťou nad synovou voľbou životnej partnerky, vidia však, že máme pekný vzťah, rozumieme si a máme sa radi. (paradoxne, resp. díkybohu, on je úplne v pohode) Ja však nechcem pociťovať tú nenávisť. A už ju nedokážem skrývať ani pred mužom. On o tom nevie a ja mu nechcem ublížiť, je to predsa jeho rodina. Uberá mi to však z energie a nedá normálne žiť. Neviem si však pomôcť, oni sú súčasťou nášho života, ja však neznesiem nič čo urobia, či povedia. Dokonca neznášam aj to čo nám pošlú, koláče, kompóty a pod. Odmietam ich pomoc. Snažím sa minimalizovať naše stretnutia, vymýšlam manželovi aj synovi program, a tak nám nenápadne znemožňujem návštevy u nich (nebývame spolu, ale blízko, cca 3 paneláky od seba). Ja viem, je to strašné a choré, ale keďže nepíšem nič konkrétne..., ťažko to vysvetliť. Skrátka ako sa naučiť pretrpieť stretnutia s nimi a nesužovať sa nenávisťou. Bijú sa vo mne dve pre a proti, milujem manžela a svojou nenávisťou k jeho rodine mu nechcem ublížiť. Nedokážem však s nimi normálne fungovať. Ďakujem za názor, nemám sa komu vyspovedať, hanbím sa za to.
nenávidím svokrovcov
sorry :D
az 2x som to neplanovala :D
no takze ako to vlastne je? byt co najdalej a v minimalnom kontakte, alebo ak sa nevesta neozyva, tak sa jej to vypomsti???
ano, to je fakt, ze neda sa zovseobecnovat a zalezi od povah obidvoch stran. ale za kazdu cenu liezt svokruske do priazne- tak to odmietam. jedna vec je vazit si ju, lebo nam vychovala nasho manzela, ale na druhej strane o nic menej si nema vazit ani svokra svoju nevestu, ktora sa stara ostatnych cca 10-20 rokov a aj viac o toho jej syna a ich spolocne deti. (samozrejme opat nie kazda nevesta je obetava a jej prioritou je rodina...- myslim vieme o com je rec, ale tema je zamerana na svokrovcov. o nevestach mozno v inej teme :)).
takze moj nazor je taky, ze svokruska nikdy nema zabudat na to, ze donekonecna nebude mat nejakych len 50-60 rokov a nemusi to byt previdlom, ze bude vitalna, mobilna a sebestacna do svojich 100 rokov. nikdy nevie, kedy bude potrebovat svoju nevestu a to nie na to, aby ju mohla ohovarat a svojho syna voci nej huckat, ale na to, aby napr. jej vymenila plienku... takze naozaj zit tak, aby sme nikomu vedome neublizovali a nerobili druhemu to, co nechceme, aby sa nam robilo.
no takze ako to vlastne je? byt co najdalej a v minimalnom kontakte, alebo ak sa nevesta neozyva, tak sa jej to vypomsti???
ano, to je fakt, ze neda sa zovseobecnovat a zalezi od povah obidvoch stran. ale za kazdu cenu liezt svokruske do priazne- tak to odmietam. jedna vec je vazit si ju, lebo nam vychovala nasho manzela, ale na druhej strane o nic menej si nema vazit ani svokra svoju nevestu, ktora sa stara ostatnych cca 10-20 rokov a aj viac o toho jej syna a ich spolocne deti. (samozrejme opat nie kazda nevesta je obetava a jej prioritou je rodina...- myslim vieme o com je rec, ale tema je zamerana na svokrovcov. o nevestach mozno v inej teme :)).
takze moj nazor je taky, ze svokruska nikdy nema zabudat na to, ze donekonecna nebude mat nejakych len 50-60 rokov a nemusi to byt previdlom, ze bude vitalna, mobilna a sebestacna do svojich 100 rokov. nikdy nevie, kedy bude potrebovat svoju nevestu a to nie na to, aby ju mohla ohovarat a svojho syna voci nej huckat, ale na to, aby napr. jej vymenila plienku... takze naozaj zit tak, aby sme nikomu vedome neublizovali a nerobili druhemu to, co nechceme, aby sa nam robilo.
Akosi svokry očakávajú od neviest, že im dajú aspon úctu, ved žijú s ich synom...napísala som, že je tam akýsi vekový rozdiel a teda samo o sebe hovorí, že sa tieto dve ženy nemusia zhodnúť vo všetkom, ale ak si nenájdu k sebe cestu, tak je to v budúcnosti problém. Nehovorím, že svokry nie sú protivné..nájdete všelijaké, ved to záleží aj od pováh žien..nedá sa zovšeobecniť..nemôžeme povedať, že práve táto (žena-svokra) je fajn a iná je hotová stará ježibaba..záleží od povahy.Takže je to všade individuálne, takže je aj ťažko radiť..ale samozrejme neviem si predstaviť, že denne mi dýcha za chrbtom svokra a čučí čo robím a ako robím a ma poučuje a kritizuje ...to by aj mna nasralo...takže od neideálnej svokry čo najdalej a čo najmenej v kontakte..asi -tak.
janab, ano minca ma naozaj 2 strany. a teda tak isto aj svokra ma akceptovat a vazit si svoju nevestu, nielen to bezhranicne ocakavat od nevesty.
Svokry nemusíte milovať, svokry treba akceptovať a ak sa to dá, tak aj vážiť a stále v rámci slušnosti jednať.Väčšina mladých žien neznáša svokry preto, lebo je tam veľký vekový rozdiel, je to manželova matka, privydali ste sa do rodín,ktoré ste nepoznali a teraz spoznávate pravú tvár rodiny a svokrovcov, so všetkým dobrým aj zlým. Svokrovcov si nevyberáte tak ako ich synov, takže je potom ťažké akceptovať ich správanie, ktoré sa vám nepáči..Treba to nejako prejsť, kým deti neodrastú a vlastne ich návštevy potom budú zriedkavejšie..horšie to je vtedy, ked ochorejú a vy sa budete musieť o nich starať..v rodine mám tetu, ktorá má dve nevesty a stále plače, že tie jej nezavolajú ani raz za mesiac..musím povedať, že každá minca má dve strany..neočakávať od neviest nemožné a robiť si ilúzie, že oni budú také ako som ja (svokra) a zase nevesty by si možno mali povedať, že je to svokra, tak jej treba dať úctu a byť slušná, aj ked je to nad vaše sily. Ak totižto dáte najavo nezáujem, či nenávisť, tak sa to otočí proti vám.
vsetkym v tejto diskusii drzim palce, moja potencialna svokra je velmi zlata, skvela zena. priala by som taku svokru kazdemu
Nooooo- čo vy babenky kto ? - komu ?sa má prispôsobovať ak ide bývať do cudzieho domu???????,,