nenávidím svokrovcov

Príspevok v téme: nenávidím svokrovcov
reenáta30

Poznáte to? Keď ste na niekoho alergický a nemôžete toho človeka ani vystáť? Keď čokoľvek povie, vy to v duchu negujete, s ničím čo urobí nesúhlasíte? Tak takto sa ja cítim voči svokrovcom a manželovým súrodencom (bratom a sestrou). Dlho som si to nechcela pripustiť, roky som s tým bojovala, ale už si nevládzem klamať... doslova ich neznášam... Neviem či je to vzájomné, pretože to nedávam najavo ani ja ani oni, tvárime sa pred sebou milo, skrátka pokrytecký chorý vzťah. Mňa však vyčerpáva. Myslím, že ani oni neskáču radosťou nad synovou voľbou životnej partnerky, vidia však, že máme pekný vzťah, rozumieme si a máme sa radi. (paradoxne, resp. díkybohu, on je úplne v pohode) Ja však nechcem pociťovať tú nenávisť. A už ju nedokážem skrývať ani pred mužom. On o tom nevie a ja mu nechcem ublížiť, je to predsa jeho rodina. Uberá mi to však z energie a nedá normálne žiť. Neviem si však pomôcť, oni sú súčasťou nášho života, ja však neznesiem nič čo urobia, či povedia. Dokonca neznášam aj to čo nám pošlú, koláče, kompóty a pod. Odmietam ich pomoc. Snažím sa minimalizovať naše stretnutia, vymýšlam manželovi aj synovi program, a tak nám nenápadne znemožňujem návštevy u nich (nebývame spolu, ale blízko, cca 3 paneláky od seba). Ja viem, je to strašné a choré, ale keďže nepíšem nič konkrétne..., ťažko to vysvetliť. Skrátka ako sa naučiť pretrpieť stretnutia s nimi a nesužovať sa nenávisťou. Bijú sa vo mne dve pre a proti, milujem manžela a svojou nenávisťou k jeho rodine mu nechcem ublížiť. Nedokážem však s nimi normálne fungovať. Ďakujem za názor, nemám sa komu vyspovedať, hanbím sa za to.

usiko

soffa ma pravdu. ale aj tak, aj mna niekedy hegne,ked pocuvam co svokra rozpravala..ja mam stastie, ze mna sa boji, takze mne nic nepovie, nedovoli si, na navstevu nechodi, takze tych par krat ked sa vidime,prezijem.....a ked nechcem, tak tam nejdem....proste sa treba zmierit s tym,ze tie vztahy su ake su a lepsie asi nebudu...a nesnazit sa to nasilu menit...

soffa

a co keby ste si tiez uvedomili ze ta vasa "najhorsia svokra na svete" vam vychovala dobreho partnera respektive manzela????ja tiez nemam bohvieco,ale urazat ich je pod moju uroven.ved matka ktora vychova dieta(syna),ktory vie varit,poupratovat nie je az taka bestia,nemyslite???respekt je znakom inteligencie.....ani vy neviete ake budete svokry!!!!!!!!!!

SMKA

Verte mi, toto co mam ja vedla seba to je ina raketa. Robit nebude, zivi ju svokor a ked nema peniaze na pedikuru alebo na kozmetiku tak proste pojde do salonu a odtial zavola ze o hodinu skonci aby ju prisiel vyzdvihnut a zaplatit za nu ucet. Je to strasna zenska. Ked nie su peniaze tak za nu platia synovia z posledneho. To len tak na objasnenie Pre Anitu 11 - aby som bola konkretnejsia. Moja, aj ty by si z takej svokry zosalela. Cele dni sedi na prdeli a ohovara, ako sa nedari a nie su peniaze a ako si ona nemoze nic kupit ale ked som jej vcera povedala ze 25 euro za obocenku vyvalit je trosku moc tak na mna vyhrkla ze ona si teda ziadne smejdy kupovat nebude ako ja... No keby ze to nie je moja svokra tak jej jednu hadam aj vlepim nech sa spamata. Svokor si zachvilu zoderie lakte od roboty aby tu slonicu uzivil. Ja len dufam ze sa zomna nikdy taka hiena nestane.

delphia

ano, aj ksl bude raz svokrou a prave preto teraz ma moznost uvedomit si, ze ako sa jedna svokra NEMA spravat. ono totizto naozaj niektore svokry sa spravaju dlhe roky, kym su vitalne tak ku svojim nevestam, ako keby sa nikdy nemohlo stat, ze budu raz odkazane na ich pomoc a opateru. ak nemaju dcery, tak sotva ich synackovia budu prebalovat a obriadovat. a clovek nikdy nevie aky osud ho zastihne. potom sa bude mamicka cudovat, ze namiesto toho, ze ju dochovat nie je samozrejmostou pre nevestu, ale radsej ju bez mihnutia oka supne do starobinca.

kazda minca ma 2 strany a okrem toho, ze nevesta si ma vazit svokrovcov, tak aj svokrovci si nemozu z nej robit uhlavneho nepriatela len preto, ze im "zobrala" synacka.

zuzu usa

damy mne sa pritrafilo hrozne nestastie:))))!s manzelom byvame hned vedla svokry!!!mame dokonca spolocne zahrady!ona je americanka,takze este aj kulturna odlisnost,tiez ma stveuz pohlad na nu,je strasne upata,podla mna az neuroticka,perfekcionistka atd,ale ja sa to snazim ignorovat.je to jeho matka a nema vyznam pestovat si voci nej negativne pocity,len sama sebe skomplikujem zivot.ja si myslim,ze 80%zien "nemiluje"svoje svokry,hold su to matky nasich muzov a babky nasich deti-takze jedina rada-respektovat na oko,kaslat na ne ked mudruju:)jednym uchom dnu-druhym von ako ja.

ivana45

reenáta,
jeden podstatny a tazky krok si uz urobila: pozrela si sa a vidis, ze tvoj postoj ti kazi zivot. A nasledne ty kazis zivot svojim ludom.
Dalsie kroky su tiez tazke.
Skus psychologicku poradnu v mieste bydliska, alebo sukromneho psychologa.
Skus si na zaciatok zaguglit: Sri Chinmoy. Nieco z toho si urcite vyberie a mozno ti to pomoze. Mozno nie.
Trpezlivost !

mjanik

ksl-nebuď tvrdohlavá,rešpektuj ju,možno nie je taká zlá,len ty si si ju takú vykreslia,uvidíš o čo sa vám bude lepšie žiť-

ksl

Ja tiež neznášam svokru a muž sa podľa mňa "vydaril". Zábavné je ale to, že všetky zlé veci, čo som si o nej myslela, sa plynutím času potvrdili. A vidí to teraz už aj môj muž, ale je to jej dieťa a dieťa bude svoju matku mať rado akákoľvek je. No a ja mám na výber - buď sa tej žalúdok dvíhajúcej maškarády zúčastňujem, alebo mi je lepšie doma a muž ide s ďetmi ku nej sám.