ahojte. som tu dávno nebola. škola ma zaneprázdnuje.
danusa: už ti prišli tie lieky na odplynenie?
ja som nebola odvtedy u lekára, lebo som bola strašne zanepráznená a naposledy ma trápia aj zuby mudrosti-mi ich musia vysekať. teraz si myslím, že tie lieky neliečia, ale môj stav sa po nich oveľa oveľa zlepšil. tak ako píšeš aj ty, že máš stresy z to ako pôjdeš do práce s týmto problémom, ja som mala to isté len do školy, ráno mi boli voľné nohavice a akonáhle som dačo zjedla som sa do nich nezmetila, strašne ma tlačili a aj ked som ich uvolnila tak moje brucho, ach to bolo hrozné, akoby chcelo prasknut. po tých liekoch to zmizlo,upravilo sa to, ale ešte nie úplne, len po tej jednej krabičke ako som písala, zatiaľ to mám stále tak ako po tých liekoch, čiže sa mi to nezhoršuje. lenže ešte nie som vyliečená.
čo sa týka stresu, tak to naozaj zaťažuje žalúdok a aj črevá, zo stresu môžu vzniknuť krče, ale nie nafúknitie. mne tiež bolo povedané, že ak to takto pôjde dalej tak skončím na operačke s pokrútenými črevami. že ako sa môžu pokrútiť? to myslím nikto nevie. proste sa to stane.
koľko budeš ešte v zahraničí? dúfam, že sa ti podarí dostať k tým liekom, mne naozaj pomohli.
babenka: prečítala som všetky tvoje príspevky. pochopila som z toho, že tú čokoladu si už obmedzila, to je dobre. čokolada je dobrá na stres, lebo obsahuje horčík a ten si môžeš kúpiť aj v lekárni, takže nemusíš jesť toľko čokolady a sladkosti všeobecne. ja som pojedla tiež veľa sladkostí a ked som sa ich snažila obmedziť, tak mi jednoducho chýbal cukor, predsalen škola a tak dosť uponáhlaný život, potrebujem energiu. už nejem slakosti, len občas, ale pijem dosť veľa džúsov, pretože mám zápchu, dzusy obsahujú dosť cukru aj vitamínov. skús aj ty zmeniť niečo také. cukor treba!bez cukru je človek unavený a malátny.
ja som si kúpila probitika Bion 3 stál 209,-SK a trochu mi pomohol, na tú zápchu som mala vlákninu z lekárne, ale nič moc nepomohla, ale myslím, že je dobré obohatiť o nu stravu. takže ja si dám občas tú vlákninu z lekárne, lebo podporuje činnosť čriev. tie probiotika obnovujú črevnú floru. nie je to žiadny zázrak, všetko pomaly. ja som začala chodiť teraz raz do týždna do posilovne. skúste aj vy trochu pridať športu, naozaj stačí raz do týždna, a stačí trochu, len trochu sa rozhýbať. ked už začnete tak už vás to bude lákať pokračovať, uvidíte. mne dlho trvalo sa odhodlať, vlastne škola ma donutila mám telesnú posilovnu. môžete aj doma trošku pocvičiť. alebo sa vybrať s kamoškami niekam, to nevadí ked si potom dáte aj nejaké sladkosti, lebo vy cvičením nejdete chudnut, ale odreagovať sa a urobiť niečo pre svoje zdravie. ak máte veľa práce a naozaj niet času, tak naozaj stačí raz do týždna, ako ja raz do týždna 45 minut a všetko pomaly, aj cviky:)
držím palčeky a dajte vedieť ako sa máte