Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Traviace problemy a nafukovanie

Príspevok v téme: Traviace problemy a nafukovanie
danusa

Dobry den,mate tie iste problemy ako ja?
- nafuknute brucho kazdy den
- naduvanie
- bolesti v lavom boku pri vystupe zaludka do criev
- zachyteny vietor v crevach, ktory sa neda dostat vonku a bolesti?

Ked ano, rada by som o Vas vedela, ako to riesite. Ja uz neviem, ako postupovat. Bolo mi povedanie, ze mam zacat s jogou na relaxaciu. Zacala som. Je to super vec, ale nepomaha to na zaludok. Kupovala som drahe traviace enzymy na rozkladanie jedla - nepomaha. Nejem ziadne potraviny, ktore vzbudzuju nafukovanie - strukoviny, jablka, banany, kapustu ... Vzhadom na to, ze pracujem (sedave zamestnanie - co je asi aj problem), tak sa snazim jest co najmenej, lebo nie je to prijemne ked ste v praci. Bola som aj na vysetrenie zaludka - vsetko OK. Bolo mi povedane, ze ma crevne problemy psychosomatickeho povodu a ze sa to neda liecit tabletkami. Tak ako? Uz neviem co mam so sebou robit. Uz sa chcem citit normalne, bez toho, aby som sa obavala nieco jest v praci, alebo ked idem na veceru alebo vonku. Co viac, ked je ten vietor zachyteny v crevach a nemoze sa dost vonku, tak to vydava taky cudny zvuk - a je to dost hlucne, znie to akoby som "vypustala vietor". Je to dost trapne najma v robote, ked tu sedim cely den v kancelarii alebo hocikde inde s cudzimi ludmi. Nemam nadvahu, zdravo jem, cvicim skoro kazdy den. No uz neviem. Pomozte, prosim. Dik.

Lenka2583

a čo sa týka tých grahamových rožkov, tak z toho mávem hroznú kyselinu v zaludku, takže napr. ja ich vôbec nejem. minule som videla v telke taký dokument ako tam to bolo zamerané na chudnutie, ale ja som sa z toho trochu poučila. volalo sa to chudnutie cez noc. bol tam jeden lekár, čo sa zaobará výživou. bolo tam rozdelené, že čo môže človek kedy jesť. že napr. ťažko stráviteľné jedlá má jesť na obed a tak. povedali tam viac zásad, ja si pamätám už len to, že ráno sa nesmie piť mlieko, lebo ráno nemá organizmus ešte dostatok látok, aby ho spracoval a tak stojí v žaludku alebo črevách a obilniny sa majú jesť práve ráno, čiže rožky a žemle a chlieb, že ráno to organizmus v pohode prijme a zužitkuje. obed tiež pekne celý proste aby nechýbala žiadna živina a vitamíny organizmu. a na večer si už nepamätám. tam to bolo ako dieta, ale aj my sa môžeme poučiť, proste aby nám začala tráviaca sústava normálne pracovať. ja by som sa o tom chcela dozvedieť viac, ale neviem kde. nepočuli ste o tom? ako to mám nájsť? ja budem hladať a ak niečo nájdem napíšem sem.

Lenka2583

ahojte. som tu dávno nebola. škola ma zaneprázdnuje.
danusa: už ti prišli tie lieky na odplynenie?
ja som nebola odvtedy u lekára, lebo som bola strašne zanepráznená a naposledy ma trápia aj zuby mudrosti-mi ich musia vysekať. teraz si myslím, že tie lieky neliečia, ale môj stav sa po nich oveľa oveľa zlepšil. tak ako píšeš aj ty, že máš stresy z to ako pôjdeš do práce s týmto problémom, ja som mala to isté len do školy, ráno mi boli voľné nohavice a akonáhle som dačo zjedla som sa do nich nezmetila, strašne ma tlačili a aj ked som ich uvolnila tak moje brucho, ach to bolo hrozné, akoby chcelo prasknut. po tých liekoch to zmizlo,upravilo sa to, ale ešte nie úplne, len po tej jednej krabičke ako som písala, zatiaľ to mám stále tak ako po tých liekoch, čiže sa mi to nezhoršuje. lenže ešte nie som vyliečená.
čo sa týka stresu, tak to naozaj zaťažuje žalúdok a aj črevá, zo stresu môžu vzniknuť krče, ale nie nafúknitie. mne tiež bolo povedané, že ak to takto pôjde dalej tak skončím na operačke s pokrútenými črevami. že ako sa môžu pokrútiť? to myslím nikto nevie. proste sa to stane.
koľko budeš ešte v zahraničí? dúfam, že sa ti podarí dostať k tým liekom, mne naozaj pomohli.
babenka: prečítala som všetky tvoje príspevky. pochopila som z toho, že tú čokoladu si už obmedzila, to je dobre. čokolada je dobrá na stres, lebo obsahuje horčík a ten si môžeš kúpiť aj v lekárni, takže nemusíš jesť toľko čokolady a sladkosti všeobecne. ja som pojedla tiež veľa sladkostí a ked som sa ich snažila obmedziť, tak mi jednoducho chýbal cukor, predsalen škola a tak dosť uponáhlaný život, potrebujem energiu. už nejem slakosti, len občas, ale pijem dosť veľa džúsov, pretože mám zápchu, dzusy obsahujú dosť cukru aj vitamínov. skús aj ty zmeniť niečo také. cukor treba!bez cukru je človek unavený a malátny.
ja som si kúpila probitika Bion 3 stál 209,-SK a trochu mi pomohol, na tú zápchu som mala vlákninu z lekárne, ale nič moc nepomohla, ale myslím, že je dobré obohatiť o nu stravu. takže ja si dám občas tú vlákninu z lekárne, lebo podporuje činnosť čriev. tie probiotika obnovujú črevnú floru. nie je to žiadny zázrak, všetko pomaly. ja som začala chodiť teraz raz do týždna do posilovne. skúste aj vy trochu pridať športu, naozaj stačí raz do týždna, a stačí trochu, len trochu sa rozhýbať. ked už začnete tak už vás to bude lákať pokračovať, uvidíte. mne dlho trvalo sa odhodlať, vlastne škola ma donutila mám telesnú posilovnu. môžete aj doma trošku pocvičiť. alebo sa vybrať s kamoškami niekam, to nevadí ked si potom dáte aj nejaké sladkosti, lebo vy cvičením nejdete chudnut, ale odreagovať sa a urobiť niečo pre svoje zdravie. ak máte veľa práce a naozaj niet času, tak naozaj stačí raz do týždna, ako ja raz do týždna 45 minut a všetko pomaly, aj cviky:)
držím palčeky a dajte vedieť ako sa máte

babenka

zienky ahojte.ja mam doma taku istu stravu ako aj inde.normalne si navarim,to mam na obed,doobeda ovocie a na veceru ani neviem co.tak normalne a vsade inde tiez.lenze ja to citim,ze ked som prec,tak mozem zjest aj raz tolko ako doma,co sa tyka mnozstva, a nic.ani nepriberam,hoci doma by som to hned citila.akosi mi lepsie travi.
...mozno inde jem pomalsie??? to jedine ma napada ze moze byt ine.jem velmi pomaly,lebo v spolocnosti jest je pre mna fobia.niekedy mam pocit,ze si netrafim do ust...a podobne priznaky.ale doma zase nehltam nejako extra rychlo.prave by som povedala,ze doma je to normalne,a inde nenormalne pomale.na tu candidu som sa este netestovala,zds, ale uz to idem robit.
a vy sa mate ako?
danuska,zhorsili sa ti tie crievka??

zds

babenka, nafukovanie urcite suvisi aj so stravou.
ak sa ti to prejavuje viac doma, nemas inu stravu doma ako u kamosky?
otestuj sa na kandidozu : www.candida.cz

danusa

Ahoj babenka, kolko mas rokov? (Ja mam 29)Nemozes sa odstahovat od rodicov, alebo ich byvat niekde inde, napr. k starym rodicom? Ja viem, ze mne sa to lahko povie, ale nie je to lahke. Nie je moznost sa porozpravat s rodicmi, ako sa citis a co Ti to sposobuje? Ja som tu ako psycholog, a sama si neviem pomoct sebe, ale pravdou je, ze viem poradit inym, ale, bohuzial, neviem sebe. Poradit, by som poradila, ale horsie je to uplatnit v zivote. V pripade, keby si sa chcela viac k Tejto teme vyjadrit, dam Ti moju emailovu adresu, a mozeme si "pokecat". Daj vediet. Ahoj a dobru noc.

babenka

ahooj danuska.
u mna je to psychika 100%,pretoze som pod neustalym tlakom a ubijanim rodicov.jednoducho je to od detstva a trva stale. kritika,nervozita,hadky,ponizovanie :((

danusa

Ahoj babenka,ake mas doma problemy, ked sa mozem spytat? Je to cudne, ze problemy so zaludkom alebo crevami nemas, ked si prec z domu. Je to zalozene na psychickej pricine, ktoru vies len Ty. Moj problem je mozno tiez na nejakej pricine, ale zatial som na nu neprisla. Ale asi je to strach z toho, ze sa mi to opakuje kazdy den v robote, takze ked na to mysim a bojim sa toho, tak sa to prejavi. Ale v mojej stadiu je psychika a crevne problemy spojene spolu.Lenze niekedy sa snazim na to nemyslit, ale ked mam problem s nafukovanim, tak sa to samo od seba len pozitivnym myslenim nezmeni. No nic, ja som zacala jest bio jogurty kazdy vecer po veceri, tak uvidim, co sa udeje. Mozno nic. Ale musim mysliet pozitivne.:)) Ked mas problem, o ktorom sa chces prozpravat, no problem. Ahoj

babenka

a myslite si,ze ked sa budem neustale vystavovat tomu stresu a uzkosti,co mam doma,tak si len pohorsim do takeho stadia,ze budem musiet brat lieky a mat tak vazne problemy ako vy niektore?ze tam smerujem,cim dlhsie budem v tomto prostredi??lebo uz je streda,a znovu sa vsetko prejavuje naplno,ako pred mojim odchodom cez vikend. naozaj,nemam problem odist niekde ku kamoske na navstevu aj na niekolko dni.ziadne stresy,ze aj tam sa mi to bude stavat,lebo mimo domu som OK!!!! ale v tejto domacnosti sa dusim a trapim :((