Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Traviace problemy a nafukovanie

Príspevok v téme: Traviace problemy a nafukovanie
danusa

Dobry den,mate tie iste problemy ako ja?
- nafuknute brucho kazdy den
- naduvanie
- bolesti v lavom boku pri vystupe zaludka do criev
- zachyteny vietor v crevach, ktory sa neda dostat vonku a bolesti?

Ked ano, rada by som o Vas vedela, ako to riesite. Ja uz neviem, ako postupovat. Bolo mi povedanie, ze mam zacat s jogou na relaxaciu. Zacala som. Je to super vec, ale nepomaha to na zaludok. Kupovala som drahe traviace enzymy na rozkladanie jedla - nepomaha. Nejem ziadne potraviny, ktore vzbudzuju nafukovanie - strukoviny, jablka, banany, kapustu ... Vzhadom na to, ze pracujem (sedave zamestnanie - co je asi aj problem), tak sa snazim jest co najmenej, lebo nie je to prijemne ked ste v praci. Bola som aj na vysetrenie zaludka - vsetko OK. Bolo mi povedane, ze ma crevne problemy psychosomatickeho povodu a ze sa to neda liecit tabletkami. Tak ako? Uz neviem co mam so sebou robit. Uz sa chcem citit normalne, bez toho, aby som sa obavala nieco jest v praci, alebo ked idem na veceru alebo vonku. Co viac, ked je ten vietor zachyteny v crevach a nemoze sa dost vonku, tak to vydava taky cudny zvuk - a je to dost hlucne, znie to akoby som "vypustala vietor". Je to dost trapne najma v robote, ked tu sedim cely den v kancelarii alebo hocikde inde s cudzimi ludmi. Nemam nadvahu, zdravo jem, cvicim skoro kazdy den. No uz neviem. Pomozte, prosim. Dik.

danusa

Ahoj Evina,uzivas nejake tabletky na creva? Ako postupujes? Co vlastne jes? Ja sa bojim, aby moja situacia nevyustila do operacie criev. Mojej starej mame sa to stalo, pokrutili sa jej creva a musela ist na operaciu. Ako je to vlastne mozne, ze sa creva pokrutia? Dik

zds

stres je akcelaratorom problemov aj s travenim. ak je ho vela, znizi sa hladina kysliku v krvi aj v celom organizme a potom uz nic neprebieha tak, ako by malo.
nasi predkovia mali viac stresu ako my, casto bojovali o holy zivot. a prezili.
len toho chleba bolo menej, viacej az vela pohybu.
nemiesali nemisatelne, ved nebolo z coho.
ak by zili tak, ako my, dnesni ludia, nas rod by asi uz vykapal.
.
chlieb a sladkosti a estek tomu ovocie, to je prva linia, v ktorej treba vybojovat boj s nafukovanim.

evina

Neviem,či sú moje problémy rovnaké,skor podobné.Tráviace problémy nech som zjedla čokolvek zdravé ale aj nezdravé všetko škodilo.Tieto problemy mám od 14 rokov.Dnes mám o pár ročkov viac / 40 rokov /Clovek sa naučí s tým žit.Ked absolvujete tolko vyšetrený ako ja včetne výskumných ústavov a záver je funkčná porucha čriev tak nie je k tomu ,čo dodať.Raz pracujú velmi pomaly a potom zas rýchlo a to sposobuje nafukovania/čiže plynatosť čriev /.Potom z ničoho prestanú pracovať a je potrebn operácia.Tie som absolvovala 2 x.Pridala sa k tomu zácpa ,bez prípravkov nemám vobec stolicu a tie nemožem uživat ,lebo mi to sposobi zauzlenie čriev a návezne operáciu.Pri tomto ochorený velmi záleži na strave a osobnej pohode.Človek by mal byt úplne kludný a pozerat sa na svet len z radostou.Strava to je jeden velky otáznik ,každý si musí nájsť ten stred sám.Ale hlavne žiadne biele pečivo a kysnuté výrobky a v ziadno prípade nie čerstvé.Keď už tak len grahamové aj to tak staršie.Moj príspevok je dlhý ale aj tak som tak nenapísala všetko.je to na velmi velmi dlhú debatu / písanie / držim palce.

babenka

danuska.zatial nezacala,ale potvrdilo sa mi to,ako sa mi tieto problemy objavuju.alebo kedy sa neobjavuju. bola som od soboty rana odcestovana a vratila som sa v nedelu vecer.
sobota cely den ziadne nafukovanie,vecer,rano nic,cela nedela bez problemov,iba dnes-pondelok-poobede to znovu zacalo.trosku.ale zacalo.som z toho zufala,vsimam si to dlho,ze mimo domu som ok,nic sa mi nerobi,hoci stravu nemam zmenenu!!
nechapem to.bude to od stresu?doma ho zazivam stale,neviem sa uvolnit,som napata a smutnejsia. nevies mi,prosim ta, o tom nieco povedat?moze mat psychika az taky vplyv? bud uplne fit alebo celodenny problem??

danusa

Ahoj babenka, prepac, ze som sa skor neozvala, ale akosi to neslo, lebo mam vela povinnosti v praci a mimo prace. Ja nemam ziadnu dietu, ale vzdy na ranajky a na obed jem to iste. Bojim sa skusat nieco ine. Napr. rano mam cerealie a jeden toast, na obed mam jeden kusok chleba so sunkou a uhorkou a pred obedom mam jednu mandarinku alebo broskynu. Vecera je roznoznoroda, lebo som doma. Asi tak. Cakam len za tabletkami, tak uvidim co dalej. Momentalne mam dost vela stresu v robote a mimo robotu, takze mojmu zaludku to velmi neprospieva. Ako sa dari Tebe? Zacala si s tou dietou?

babenka

asi tak ako v poslednom case stale. dakujem za informacie. rozhodla som sa,ze si urobim bezcukrovu dietu,samozr.nie drasticku,ovocie nevyradim ale cokol.stoprecentne a uvidim.mozno potom vyskusam bez mliec.vyrobkov-mlieko nepijem.
zaujimave,ked som zjedla nieco chlebove alebo kolacove(jedno,ci cesto kysnute alebo s praskom do peciva-piskotove),tak som mala pocit akoby sa mi zabetonoval zaludok a creva.pocit preplnenosti fakt ako zabetonovane vnutro,ale bez zapchy.tu som nemala, hoci pocity boli take.
a ty danuska,aku mas dietu?co ti povedal, zakazal alebo prikazal jest?

danusa

Ahoj babenka,
ten lekar je zameranu na spravnu vyzivu. Inac neviem ako to nazvat, a inac sa to neda nejako nazvat. Pravdepodobne to ma nejaky specificky nazov, ale ja ho neviem. Ako sa dnes citis? D.

danusa

Cauko,
neviem, ako sa to presne vola.Ja som si to nerobila na Slovensku. Je to na zistovanie neznasanlivosti surovin na telo. No neviem, ako sa presne vyjadrit. V jednej ruke drzis nejaky kovovy predmet a lekarka sa Ti dotyka jedneho prsta akoby kovovym perom a do nejakej "masinky" dava nejake vzorky, ktore maju nazov ako - chlieb, mlieko, ... Znie to cudne. Musis sa spytat svojho lekara, kde nieco take robia. Ale neviem, ci je to na 100%. Nemohla som jest chlieb, prestala som, pomohlo na chvilu. Dam Ti vediet viac, ked pridem na ten nazov, ako sa vola to vysetrenie. Ahoj