Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Traviace problemy a nafukovanie

Príspevok v téme: Traviace problemy a nafukovanie
danusa

Dobry den,mate tie iste problemy ako ja?
- nafuknute brucho kazdy den
- naduvanie
- bolesti v lavom boku pri vystupe zaludka do criev
- zachyteny vietor v crevach, ktory sa neda dostat vonku a bolesti?

Ked ano, rada by som o Vas vedela, ako to riesite. Ja uz neviem, ako postupovat. Bolo mi povedanie, ze mam zacat s jogou na relaxaciu. Zacala som. Je to super vec, ale nepomaha to na zaludok. Kupovala som drahe traviace enzymy na rozkladanie jedla - nepomaha. Nejem ziadne potraviny, ktore vzbudzuju nafukovanie - strukoviny, jablka, banany, kapustu ... Vzhadom na to, ze pracujem (sedave zamestnanie - co je asi aj problem), tak sa snazim jest co najmenej, lebo nie je to prijemne ked ste v praci. Bola som aj na vysetrenie zaludka - vsetko OK. Bolo mi povedane, ze ma crevne problemy psychosomatickeho povodu a ze sa to neda liecit tabletkami. Tak ako? Uz neviem co mam so sebou robit. Uz sa chcem citit normalne, bez toho, aby som sa obavala nieco jest v praci, alebo ked idem na veceru alebo vonku. Co viac, ked je ten vietor zachyteny v crevach a nemoze sa dost vonku, tak to vydava taky cudny zvuk - a je to dost hlucne, znie to akoby som "vypustala vietor". Je to dost trapne najma v robote, ked tu sedim cely den v kancelarii alebo hocikde inde s cudzimi ludmi. Nemam nadvahu, zdravo jem, cvicim skoro kazdy den. No uz neviem. Pomozte, prosim. Dik.

babenka

danuska,a kde sa robi to vysetrenie na neznasanlivost potravin a ako sa presne vola?ku ktorej lekarke sa mam objednat?imunologia-alergologia alebo gastro...?

danusa

Ahoj babenka,
dik za email. Ked som precitala ten Tvoj posledny o tych kilometroch, tak som si myslela, ci si bola behat:)). No potom som videla ten Tvoj dlhy email. Dik za specifikaciu.No ja neviem, co poradit, lebo sama mam problem. Ale asi by si mala ist k lekarovi a nieco s tym robit. Ja mozem ist k lekarovi tiez, ale momentalne v zahranici sa toho vela neporiesi, tak si musim nejako pomoct sama. S tou cokoladou by si to nemala prehanat. Je to dobre na povzbudenie, ale energia rychlo stupne hore a rychlo klesne dole. To je moj nazor. Nevravim, ze nemam rada cokoladu, ale nejem ju kazdy den. Ja som raz bola na vysetrenie na neznasanlivost potravin. Tak my vyslo, ze nieco by som nemala jest, resp. mojmu telu to nepomaha. Jednou z veci bola cokolada. No nic, musim ist. Ahoj

babenka

danuska,tak mne sa tieto zalludko-crevne problemy tahaju uz dlhsie a su rozne:
od takych 14 r.ma bolievalo v podbrusku na pravej strane,chladila som si to ladom,myslela som,ze slepe crevo.ale bolelo to tak,ze niekedy som stala ako socha,pri kazdom pohybe prudka bolest a 2x zo skoly som bola poslana na vysetrenie (gynek-vsetko ok.)lekarka mi vtedy po gyn.vysetreni odporucila,aby som prestal jest alebo obmedzila chlieb a kysnute vyrobky.kolace a pod.tak som to urobila a veeelmi mi to pomohlo.moj problem sa nie celkom odstranil,ale obmedzil tak,ze som ho uz za problem nepovazovala. obcas pichalo v tej casti stále,ale kratko a zriedka.naposledy pred 2 tyzdnami,to dokonca az moc,pri kazdom pohybe,nemohla som spat,tak som vytiahla prvykrat biolampu a posvietila,po asi 5min.bolest prestala a este som svietila a odvtedy ma nebolelo ani raz!!!
som presla od najstarsieho problemu az do sucasnosti :/ tak pokracujem:
dalej pred rokmi pribudli bolesti zaludka.mala som stres v skole z jedneho predmetu alebo skor profaka a pred jeho hod.pravidelne bolest zaludka a musela som pri okne dychat zhlboka-az take to bolo a v tom obdobi aj doma jedna osoba pristahovana robila vsetkym problemy a ja som na nu reagovala podobne.som trochu citlivejsia na stresy a myslim,trpim depresiou,ale neliecena.vtedy ma zacal bolet zaludok aj po jedle -len obcas.
potom zacali bolesti zaludka vecer,ked som zalahla do postele.priserne,grgalo sa mi,niekedy som vracala. odvtedy som vlastne precilt.na stresove situacie,hned bolesst zaludka a vracanie.to je ten lepsi pripad ako ked len boli a nejde nic von.hlavne vecer to zacinalo.niekedy pravidelne den za dnom.
riesila som moju psychiku aj sladkostami,konkr.cokoladou.mohla-potrebovala- som ju jest kazdy den a zacala som nou nahradzat jedlo.stalo sa mi,ze som za den zjedla rano kapucino+cokolada, nejake jablko, obed rezen bez nicoho a cokolada.a vecera surova zelenina,kapucino a cokolada.(casto to bolo takto extremne,ale jedla som aj viac normalneho,ale cokolada za kazdym jedlom)jednoducho som sa stala zavislou.fajne som schudla a nemala som ziadne problemy dlhy cas...az potom zacala riedka stolica.casta.a po nejakom dalsom case sa pridalo zduvanie.som si to asi tou stravou dorobila,hoci jem vela surovej stravy,zdravej,pohanky,soju...atd.uz aj coklidu som obmedzila.ine sladke nejem.
zduvanie zacalo nenapadne,iba vecer,ked som lahla do vodorovnej polohy.a potom aj rano,teraz pozorujem,ze aj cez den,ked sedim a tak.zaludok ma momentalne od leta neboli,mozno ked som sa minule citila chora a po cesnaku ma bolel a grgalo sa mi.
ale to,co pises o vetroch v crevach,ktore nie dostat von,to nepoznam.mne idu bez problemov:))
raz na zaciatku so zduvanim som sama popytala lekarku o kultivaciu z konecnika,ci tam nieco nebude..infekcia alebo plesen (aj susene vyrobky vraj obsahuju plesne,teda kapucino.a vela sladkeho k tomu) vyšli mi, poliečili sme ale problemy pokracuju.mozno preto,ze tu cokolku som jedla stale a vela.znicena crevna flora...preto sa pytam na Hylac.ale vidim aj ine produkty,tak skusim aj tie.neviem teda,ked to vsetko precitas, danuska,ci to moze byt vazny problem(aj to vylucenie chleba-mozno treba celkovo muku-celiakia??) alebo len tie cokolady prestat a upravit crevnu floru..???
dakujem za precitanie a za poradenie este viac!!!
a ta sklucenost a psychika tiez vobec nie su ok :(

danusa

Ahoj babenka,
nasla som to na stranke, ktoru mi dala Lenka.www.gastroenterolog.com, pozri na jej prispevok. Tak som si klikala na vselijake okna a nasla som to. Pozri sa na to, uvidis. Ja viem, ze mam IBS, lebo mi to bolo povedane mojim doktorom. Tiez mi bolo povedane, ze nevedia, ako sa to da liecit a nevedia pricinu vzniknutia IBS. Dobre nie? Ale neverim, ze zaludok - creva sa nedaju liecit, ked ovela ine horsie veci sa daju liecit, alebo udrziavat v norme. Dalsia vec, psychika zohrava velku ulohu tiez. Ja som napr. viac-menej OK cez vikendy, ked som doma a nemusim sa obavat, ze idem do roboty a ako budem na to s crevami. Ma to velky vplyv. Ake mas to problemy, viem, ze podobne. Mozes zovseobecnit? Ahoj

babenka

danusa, ako si k tomu dospela?kde si to nasla?priznaky?mne sa to zhorsuje,zda sa mi.uz je to takmer stale bez ohladu,co zjem a kolko denne.
ale nechapem,ze ked som odcestovana z domu,tak mi nic nie je.ziadne problemy, ak tak mini minimalne.???neviem si to vysvetlit.moze to sposobovat aj PSYCHIKA???????

danusa

Ahojte,
dnes som citala tie prispevky. Len pre zaujimavost som nasla, ze mam syndrom drazdiveho hrubeho creva. Tu to nazyvaju IBS(irritable bowl syndrome).

danusa

Lenka,
diky za ten link, vyzera to zaujimavo. Len som preletela cez problemy, pozriem podrobne zajtra v praci cez obednajsiu prestavku. Su to zaujimave prispevky. K tomu, co som uviedla, ze som mala endoscopiu - to je kolonoskopia.No asi si dam objednat 2 alebo 3 krabicky toho lieku, uvidim, ci mi ich doktorka napise, dufam, ze hej.
Zatial dik. Ahoj

Lenka2583

babenka: alergia na lepok sa dá potvrdiť len kompletnými vyšetreniami. a príznaky sú rôzne podľa veku. totiž u pár mesačných detí je to inak ako u dospelého človeka.
je tu o tom článok, prečítaj si má názov: Celiakia a diabetes mellitus 1. typu
tu na tejto stránke pod štítkom článok to nájdeš

Lenka2583

danusa: je dobre, že nerobíš rozdiely, budeš to mať ľahšie:)
ja som mala zatiaľ len tú jednu krabičku a mám ísť znovu späť, no časovo mi to nijak nevychádza, myslím, že treba minimálne 2, neviem čo mi povie doktor, či ma pošle na nejake vyšetrenie alebo predpíše tie lieky. hoci momentálne tie lieky neberiem, lebo dalšiu krabičku nemám, tak už nebývam vôbec tak nafúknutá, iba trošku, ešte nie som vyliečená. mne sa to zlepšilo oveľa, ale neviem čo bude dalej, ak aj bude treba dlhšia liečba na kompletné vyliečenie, už to nebude tak vadiť, pretože tá neznesiteľná situácia je už preč a to po vybratí jednej krabičky.
napíšem ti sem jeden link, čo som dnes objavila: www.gastroenterolog.com
je to stránka, kde na gastro problémy odpovedá odborník, sú tam už aj takéto otázky na nafúknuté brucho, aj s odpovedami. dá sa tam potom preklikať iné veci s tým súvisiace, ak ťa niečo zaujme, či už diagnoza alebo vyšetrenie. môžeš tam kompletne opísať svoj problém a odpovedia ti, ale musíš si prečítať aj to ako správne klásť otázku, lebo chcú vek, váhu a tak, aby mohli dobre posúdiť a tiež aké vyšetrenia si už absolvovala. možno ti to pomôže skús.
držím palce