danuska,tak mne sa tieto zalludko-crevne problemy tahaju uz dlhsie a su rozne:
od takych 14 r.ma bolievalo v podbrusku na pravej strane,chladila som si to ladom,myslela som,ze slepe crevo.ale bolelo to tak,ze niekedy som stala ako socha,pri kazdom pohybe prudka bolest a 2x zo skoly som bola poslana na vysetrenie (gynek-vsetko ok.)lekarka mi vtedy po gyn.vysetreni odporucila,aby som prestal jest alebo obmedzila chlieb a kysnute vyrobky.kolace a pod.tak som to urobila a veeelmi mi to pomohlo.moj problem sa nie celkom odstranil,ale obmedzil tak,ze som ho uz za problem nepovazovala. obcas pichalo v tej casti stále,ale kratko a zriedka.naposledy pred 2 tyzdnami,to dokonca az moc,pri kazdom pohybe,nemohla som spat,tak som vytiahla prvykrat biolampu a posvietila,po asi 5min.bolest prestala a este som svietila a odvtedy ma nebolelo ani raz!!!
som presla od najstarsieho problemu az do sucasnosti :/ tak pokracujem:
dalej pred rokmi pribudli bolesti zaludka.mala som stres v skole z jedneho predmetu alebo skor profaka a pred jeho hod.pravidelne bolest zaludka a musela som pri okne dychat zhlboka-az take to bolo a v tom obdobi aj doma jedna osoba pristahovana robila vsetkym problemy a ja som na nu reagovala podobne.som trochu citlivejsia na stresy a myslim,trpim depresiou,ale neliecena.vtedy ma zacal bolet zaludok aj po jedle -len obcas.
potom zacali bolesti zaludka vecer,ked som zalahla do postele.priserne,grgalo sa mi,niekedy som vracala. odvtedy som vlastne precilt.na stresove situacie,hned bolesst zaludka a vracanie.to je ten lepsi pripad ako ked len boli a nejde nic von.hlavne vecer to zacinalo.niekedy pravidelne den za dnom.
riesila som moju psychiku aj sladkostami,konkr.cokoladou.mohla-potrebovala- som ju jest kazdy den a zacala som nou nahradzat jedlo.stalo sa mi,ze som za den zjedla rano kapucino+cokolada, nejake jablko, obed rezen bez nicoho a cokolada.a vecera surova zelenina,kapucino a cokolada.(casto to bolo takto extremne,ale jedla som aj viac normalneho,ale cokolada za kazdym jedlom)jednoducho som sa stala zavislou.fajne som schudla a nemala som ziadne problemy dlhy cas...az potom zacala riedka stolica.casta.a po nejakom dalsom case sa pridalo zduvanie.som si to asi tou stravou dorobila,hoci jem vela surovej stravy,zdravej,pohanky,soju...atd.uz aj coklidu som obmedzila.ine sladke nejem.
zduvanie zacalo nenapadne,iba vecer,ked som lahla do vodorovnej polohy.a potom aj rano,teraz pozorujem,ze aj cez den,ked sedim a tak.zaludok ma momentalne od leta neboli,mozno ked som sa minule citila chora a po cesnaku ma bolel a grgalo sa mi.
ale to,co pises o vetroch v crevach,ktore nie dostat von,to nepoznam.mne idu bez problemov:))
raz na zaciatku so zduvanim som sama popytala lekarku o kultivaciu z konecnika,ci tam nieco nebude..infekcia alebo plesen (aj susene vyrobky vraj obsahuju plesne,teda kapucino.a vela sladkeho k tomu) vyšli mi, poliečili sme ale problemy pokracuju.mozno preto,ze tu cokolku som jedla stale a vela.znicena crevna flora...preto sa pytam na Hylac.ale vidim aj ine produkty,tak skusim aj tie.neviem teda,ked to vsetko precitas, danuska,ci to moze byt vazny problem(aj to vylucenie chleba-mozno treba celkovo muku-celiakia??) alebo len tie cokolady prestat a upravit crevnu floru..???
dakujem za precitanie a za poradenie este viac!!!
a ta sklucenost a psychika tiez vobec nie su ok :(