Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Traviace problemy a nafukovanie

Príspevok v téme: Traviace problemy a nafukovanie
danusa

Dobry den,mate tie iste problemy ako ja?
- nafuknute brucho kazdy den
- naduvanie
- bolesti v lavom boku pri vystupe zaludka do criev
- zachyteny vietor v crevach, ktory sa neda dostat vonku a bolesti?

Ked ano, rada by som o Vas vedela, ako to riesite. Ja uz neviem, ako postupovat. Bolo mi povedanie, ze mam zacat s jogou na relaxaciu. Zacala som. Je to super vec, ale nepomaha to na zaludok. Kupovala som drahe traviace enzymy na rozkladanie jedla - nepomaha. Nejem ziadne potraviny, ktore vzbudzuju nafukovanie - strukoviny, jablka, banany, kapustu ... Vzhadom na to, ze pracujem (sedave zamestnanie - co je asi aj problem), tak sa snazim jest co najmenej, lebo nie je to prijemne ked ste v praci. Bola som aj na vysetrenie zaludka - vsetko OK. Bolo mi povedane, ze ma crevne problemy psychosomatickeho povodu a ze sa to neda liecit tabletkami. Tak ako? Uz neviem co mam so sebou robit. Uz sa chcem citit normalne, bez toho, aby som sa obavala nieco jest v praci, alebo ked idem na veceru alebo vonku. Co viac, ked je ten vietor zachyteny v crevach a nemoze sa dost vonku, tak to vydava taky cudny zvuk - a je to dost hlucne, znie to akoby som "vypustala vietor". Je to dost trapne najma v robote, ked tu sedim cely den v kancelarii alebo hocikde inde s cudzimi ludmi. Nemam nadvahu, zdravo jem, cvicim skoro kazdy den. No uz neviem. Pomozte, prosim. Dik.

babenka

caj s medom pijem denne :((
a stres zazivam stale,a to jedine asi nezmenim.
ale chcem sa opytat,kto mi viete napisat blizsie o tom,ze vraj skorica je velmi ucinna proti plesniam v organizme? je to pravda? vraj sa ma jest pravidelne,ale ani neviem,v akej forme a ako casto. a okrem toho,vraj zabaly z nej su dobre proti celulitide!
;)))

babenka

www.candida.cz
tak tu som si,zds nieco vybrala pre seba. je mozne,ze to bude aj candida,uvidime.ale 3-6 mesiacov na diete! uf, tak to bude tazke.

babenka

zds,ledva som sa dockala tvojho prispevku! :)))) dakujem!
a ako vies,ze v mojom pripade ide o candidu? pre tie obrovske mnozstva cokolky,co som pojedla? nemoze to mat nic spolocne s celiakiou? myslis,ze ide "len" o candidu?
asi pojdem na rozbor stolice,a mozno mi to potvrdia. dakujem za info. pohybu mam vela,stale niekde bezim a ponahlam sa, mlieko takmer nepijem, hoci som kedysi bola vegetarianka,ale dnes uz mam masko rada. :(( oddelena strava mi je blizka,len sa k nej musim vratit.
dakujem este raz. dufam,ze sa odhodlam aj na to vysetrenie,ale som asi leniva. potom by som to riesila viac upravou stravy,ako atb.lebo aj imunita sa mi atb znizuje, hoci mozno na upravu criev by boli vhodne.
este raz dakujem!!!

zds

ak si videla, ako kvasi vino, tak si si urcite vsimla, ze je vrch demozina uzatvoreny. teda ide o anerobny proces (bez pristupu vzduchu)
A naopak. Pri kandide je potrebne a vhodne dodavat telu KYSLIK. Oxidacne procesy nielenze revitalizuju telo ako celok, ale kvasinky v crevach ich nemaju rady
- obycajna pravidelna rezka chodza aspon pol hodina 4-5x v tyzdni (to je minimum) je vec, ktora ti urcitym podielom prispeje k odburaniu tohoto problemu, ale aerobny sport akykolvek, len to neprehnat, lebo dojde k naruseniu acidobazickej rovnovahy (ph)
- Ph je dolezite aj pri tomot ocohoreni - kava, cah cierny, cigarety, stres, maso a vobec zivoc, bielkoiny vytvaraju kylse zlozky, ktore kvasinky nepriamo porporuju (kysle procesy brania oxidacnym rekaciam, teda kyslik sa zle zapaja do fungovania tela a to je potom kvasenie a hnitie)
- ono to vyzera zamotane. ale nie je. len po poriadku. je to vsak boj na par tyzdnov ci skor mesiacov. ale ty si hlavny akter.
tak teda drzim ti kyslik :)

zds

Kandidoza je v podstate premnozenie kvasiniek. tie su podporavane kvasnymi a hnilobynmi procesmi v traviacom trakte. preto je vhodne:
- dobre oddleovat stravu, aby sa potrava zdrzala v zaludku, tenkom a hrubom creve len nevyhnutny cas.
- inymi slovami to aj znamena, nepit tekutiny po jedel a typu malinovka alebo kola uz vobec nie
- dbat na pravidelnu ok stolicu (vlaknina), "vypocut" prve nutkanie a ist...
- malickost, ale funguje, ide zima, caj s medom a citronom celkom spolahlivo prispieva k naduvaniu

zds

babenka, cestoviny su biela muka. obycajnemu srmtelnikovi nerobia nic, ale pri kandide treba vsetku bielu muku vynechat. aj vsetko, co vzniklo kvasnym procesom - chlieb, rozky, kolace, vino, ako aj pivovarnicke kvasnice (ak ich niekto berie pre vit. B)
na adrese www.candida.cz najdes aj dietu. je dobra.
okrem nej este priadavam par info

babenka

maťka,ja by som bola rada,aby si nam poradila tu,na fore,ak naozaj chces.ved tatko z tvojej rady budu moct mat uzitok aj ostatni,ktori si to precitaju.budem rada,ak si precitas moj najdlahsi prispevok,a ak budes chciet,tak mi napis tvoj nazor. dakujem.
dievcata,danuska,urobila som pokus- 2 dni bezlepkova strava a nafukovanie zmizlo! potom,ked som jedla normal(sice bez chleba,ale cestoviny som si dala) tak to zacalo znovu. takze este raz to otestujem a uvidime!!!
ako sa mate vy? co crievka a travenie? mate nieco nove?

vonkajsiavyziva

som odborníkom na vnútornú výživu a veľmi rád Vám pomôžem. Váš problém sa dá riešiť bez používania nejakých tabliet a bez operácií. Stačí ak sa dohodneme na nejakej konzultácii, ktorú máte samozrejme ZDARMA a tam sa o tom porozprávame trošku viac. Viac info na milos.liska@centrum.sk alebo t.č. 0911 / 860 920

danusa

Ahojte vsetci,
suhlasim s "nezaregistrovanou". Espumisan tabletky mi vobec nepomahaju, resp. naopak. Jogurty zatial neviem, lebo nejem bielu Activiu, tu bielu nekupim. A jem len Bio jogurty, zatial nemozem povedat vysledok, lebo je to len treti tyzden. Zacala som brat Meteospazmyl, myslim, ze sa tak volaju. Je to len este druhy den, tak neviem. Myslim, ze je to trosku lepsie, ale je len mozno tym, ze ocakavam zmenu k lepsiemu, tak aj tam pracuje moja psychika. Vola sa to placebo efekt, alebo tak nejako. To je ako so starymi babkami, ktore dostanu injekciu (kde je len voda) a uz sa citia lepsie, lebo to ocakavaju. Cas ukaze. Lenka, ako sa Tebe dari. A co Ty babenka? Uz je to lepsie? Ja keby som bola na Slovensku, tak by som chodila od lekara k lekarovi, lebo je tam moznost. Tu nie je ziadna moznost, resp. ist sukromne, ale kde clovek naberie tie peniaze, resp. cakat na normalne zdravotnictvo vecnost, pokial sa clovek dostane na nejake vysetrenie. Nadavala som na slovenske zdravotnictvo, ale si myslim, ze je ovela lepsie ako tu, z hladiska toho, ze clovek sa niekde dostane skoro ihned, resp. o tyzden cakania, nie o rok!!
Majte sa.