Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Traviace problemy a nafukovanie

Príspevok v téme: Traviace problemy a nafukovanie
danusa

Dobry den,mate tie iste problemy ako ja?
- nafuknute brucho kazdy den
- naduvanie
- bolesti v lavom boku pri vystupe zaludka do criev
- zachyteny vietor v crevach, ktory sa neda dostat vonku a bolesti?

Ked ano, rada by som o Vas vedela, ako to riesite. Ja uz neviem, ako postupovat. Bolo mi povedanie, ze mam zacat s jogou na relaxaciu. Zacala som. Je to super vec, ale nepomaha to na zaludok. Kupovala som drahe traviace enzymy na rozkladanie jedla - nepomaha. Nejem ziadne potraviny, ktore vzbudzuju nafukovanie - strukoviny, jablka, banany, kapustu ... Vzhadom na to, ze pracujem (sedave zamestnanie - co je asi aj problem), tak sa snazim jest co najmenej, lebo nie je to prijemne ked ste v praci. Bola som aj na vysetrenie zaludka - vsetko OK. Bolo mi povedane, ze ma crevne problemy psychosomatickeho povodu a ze sa to neda liecit tabletkami. Tak ako? Uz neviem co mam so sebou robit. Uz sa chcem citit normalne, bez toho, aby som sa obavala nieco jest v praci, alebo ked idem na veceru alebo vonku. Co viac, ked je ten vietor zachyteny v crevach a nemoze sa dost vonku, tak to vydava taky cudny zvuk - a je to dost hlucne, znie to akoby som "vypustala vietor". Je to dost trapne najma v robote, ked tu sedim cely den v kancelarii alebo hocikde inde s cudzimi ludmi. Nemam nadvahu, zdravo jem, cvicim skoro kazdy den. No uz neviem. Pomozte, prosim. Dik.

babenka

O chorobách i prevencii

Rozhovor zo štúdia TA3 o zdraví, chorobách i prevencii a novinkách v zdravotníctve
s odborníkom na danú oblasť.

Moderuje
MUDr. Andrej Reiner

NEDEĽA 18:15

(repríza utorok 12:45 a piatok 12:45)

zdravie@ta3.com
asi je to kazdy utorok a piatok v tomto case. takze zajtra by mala byt repriza toho, co bolo v nedelu? tak to chapem.

babenka

na prvykrat som s dostala na stranku,kde ma takto privitali:
Vitajte na WWW stránke
Astronomického ústavu
Slovenskej akadémie vied
:-)))))
idem hladat dalej.

babenka

samko, dobre, idem sa tam pozriet.este som na tej stanke nebola...kedysi davno,tak pozriem,ci to najdem. a ako sa vola ta relacia presne?

samko r.

Babenka moja, teraz som si všomol tvoju druhú odpoveď na tú kyselinu. Vieš čo moja? Teraz som si spomenul, že na TA3 dávali upútavku, že tento týždeň budú dávať reláciu o refluxnej chorobe. Ono to opakujú niekoľkokrát v týždni, myslím v utorok, štvrtok a ešte neviem kedy. Veď ty si šikovná na počítači, možno to nájdeš niekde stránke TA3-ky. To je práve tá choroba návratu potravy zo žalúdka späť do pažeráka, ktorá práve patrí do tejto témy. Prosím ťa, ak ten vysielací čas objavíš, napíš mi ho sem a hlavne to potom sleduj v TV. To uvádza ten redaktor, čo má titul MUDr, ale neviem ako sa volá, ale v doktorčine sa vyzná, lebo dáva svojím hosťom tie správne otázky. Ďakujem.

babenka

samko, no jasne,ze mozes. to nezalezi od PC!! keby si k tvojmu pc sadlo 1000 ludi,tak 1000 tam moze mat svoj mail,aj 10 svojich mailov kazda osoba.
normalne si ho vytvor podla pokynov na nejakej stranke, napr. na www.centrum.sk, alebo zoznam, azet, pobox...to je jedno. tam si napises svoju mail.adresu,ktoru das svojim priatelom a ti ti na nu budu pisat, a tiez heslo,pod ktorym si budes chodit ty do svojej schranky. to nedavaj nikomu, len ho nezabudni. ked si ho vytvoris,tak potom sa tu mozes registrovat. a ty si mozes pozriet svoju postu aj na susedovom PC, ak je napojeny na net.

samko r.

Babenka, neviem odkiaľ si, ale za tú chvíľu čo si mi odpisovala začalo svietiť slnko aj tu. Žeby som vytiahol stroj a išiel skontrolovať horu? My slováci sme dobrý národ. V sobotu som si nachystal drevo, aby mi ho dnes neukradli! Babenka, môžem mať svoj vlastný e-mail, keď už na tomto PC, do ktorého búšim má možno niekto z rodiny zaregistrovaný svoj mail? Ďakujem.

babenka

ja vôbec nemam problem s kyselinou,len vecer,ked si lahnem,vtedy ma najcastejsie bolieval zaludok. pocula som,ze to moze byt tiez kyselina,ale kedze mam dobry zvierac zaludkovy,tak mi kyselina nejde hore,ale citim ju,ked som vo vodorovnej polohe. neviem,ci je to pravda. ako malej ma obcas palievala zaha,ale uz to takmer nepoznam.

babenka

samko, hore na tom červenom pase mas v pravom hornpm rohu moznosti prihlasit/registrovat. tak si klikni na registrovat a potom postupuj podla pokynov. su udaje, ktore nemusis zverejnit a su,ktore musis.zvlast platny mail,kde ti zaslu nejaky kod ci co. skus to, a potom tu napis registrovany.
inak, tu je pekny den, slniecko :))

samko r.

Ešte k tomu mlieku. Mne sa po mliečnych výrobkoch, myslím ako tavené syry, sladké mlieko vygrgáva kyselinou. Jediné, čo mi telo veľmi dobre znáša je doma robená Tibetská huba v mlieku.