Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk
Prirodna farba na vlasy - Henna
no to, ze su take ako slama by som asi este prezila. ale od kedy hennujem mam neskutocne suche lupiny. take loziska az.ktore vidno.
ale na druhej strane mne velmi vypadavali vlasy, henna ich zachranila, nepadaju tak. ale teraz neviem co je lepsie, mat plno lupin, a take suche vlasy alebo byt plesata :D asi radsej lupiny :D
no podla mna je to reakcia, ze som dlho farbila, aj niekde som citala, ze farbene vlasy henna viac vysusa ako hydratuje. ale nemyslela som, ze az do takej miery.
no ja si hennu zalievam ibisom, davam citron alebo papriku...skusala som aj skoricu a vsetko ok, tiez hennujem uz rok aj par mesiacov....a som spokojna sampon som mala dlho šampuk NEW od lush-u
a teraz mi pride pivovy sampon,tiez z lush-u
ale ked sampon nemam, tak pouzijem napr. gliskur, ten co nema silikony .. alebo fructis....aj ked balea je asi najlepsi.treba skusat,,nenechaj to len tak, ale tou hennou to nebude podlamna
zmenila som. prestala som pouzivat sampony tie prechemizovane, co v telke prezentuju :D (ale to uz aj tak davnejsie) pouzivala som dixi zihlavovy, zle, brezovy, zle. kupila som v DM henna sampon, zle.
zacinam uvazovat ci to nebude mat ta kava za pricinu, ktorou zalievam tu hennu.alebo kakao.
ale mozno cintron, ktory velmi vysusa. no skusim bez citrona najblizsie a uvidim :)
skusila si zmenit sampon? nemyslim si, ze po henne by si mala "zle" vlasy
je tu este niekto ?? baby myslite si, ze dlhorocne farbene vlasy henna skor vysusuje ako im robi dobre???
davam do henny aj olivovy olej ale mam pocit, ze ked som vlasy farbila chemickou farbou boli ovela zdravsie, teraz posobia ako slama ...
ja zmyvam 3x o sebe bez samponu. potom neumyvam 3 dni, aby doposobila.lebo ked ju zle vymyjem ostavaju mi na pokozne zachnte ,,lupiny,, henny .... a aj tak, stale neviem, ci to moje snezenie suchych lupin je z henny alebo nie. odkedy ju pouzivam na hlave mam suche loziska.
Monsugar, hennu zmyvaj tak, ze si umyjes vlasy len raz. Henna totiz este aj po zmyti posobi
Baby, z vlastnej skúsenosti
farbím si vlasy hennou už asi 3 roky.
Za rok si asi 1-2 krát dám spraviť melír (ale len 6% peroxidu)
Henna totiž pôsobí ako uv filter a vlasy mi prirodzene nezosvetľuje slnko, takže sú stále tmavšie a tmavšie.
Pozor!Pred melírom sa musí nechať odstup aspoň 4-5 týždňov a po melíri tiež toľko isto. Moja prírodná farba bola svetlo sivo-hnedá, taká bez šťavy a kvalita bola strašná (jemné, lámavé, bez lesku), pretože som si pred hennou chemicky farbila vlasy dlhé roky.
Henna dodáva mojim vlasom pevnosť (sú vyslovene hrubšie, lebo ich obalí proteínmi)a sú nádherne lesklé.
Farbím každé 3-4 týždne, zalejem prášok v sklenej nádobe vriacou vodou, ktorá zovrela tiež v sklenej nádobe v mikrovlnke (myslím si, že kov henne vadí), miešam drevenou vareškou na kašu. Vlasy zmyjem šampónom nad vaňou, rozčešem, so sklonenou hlavou nad vaňou len rukami v rukaviciach nafarbím, najskôr votriem farbu pri pokožke hlavy a postupujem až ku končekom,presvedčím sa, že je všetko nafarbené aj dookola tváre a krku. Zabalím igelitom ešte teplý zábal a uterákom. Ak mi zábal medzitým vychladol, ešte ho zohrejem zabalený v uteráku fénom.
Na vlasoch nechám aj 3-4 hod, alebo cez noc (to je ale nepohodlné). Potom zmyjem (trvá to dlho, lebo henna na vlasoch ztvrdne) aj tri krát a vysuším.
Skúsenosti s hennou z môjho okolia:
Sestra chemická blondína si nafarbila vlasy blond hennou a mala ich ryšavo oranžové, takže neodporúčam, iba ak by to bol zámer.
Ja keď si dám jemný melír a po odpstupe nafarbím hennou, tak melírové pramienky ostanú svetlejšie (napr.ryšavo-oranžové) ostatné mám medeno-zlaté až tiziánové.
Tmavé vlasy vám henna nikdy nezosvetlí- ostanú iba pevnejšie a lesklejšie (možno na slnku pôjdu do červených odleskov)
Prírodné vlasy svetlejších farieb môžte nafarbiť rôznymi odtieňami henny, od blond(kedy chytia iba zlaté odlesky) až po tizián, ale vždy príbuznej tonality, pretože napr. čierna by mohla chytiť fľakato
Na záver chcem popriať veľa úspechov vo farbení a odkázať, že ak chcete baby vlasy ztmavovať, alebo mať ryšavé odtiene na to je henna ideálna...
no svoje mam tmave
mam svoje vlasy povodne tmave