Gastritida - zapal sliznice zaludka

kika4

jardo23...no ja to mam uz asi tak 5 mesiacov...a byva ti aj zle? alebo ta len boli zaludok?..a ako povedala maria je to vazna choroba ak sa nelieci.

jardo23

Ahoj Kika.chcel by som sa ta spytat, ze aj ja mam podobny problem a ked si stlacim pristor medzi hrudnym kosom a hornou castou zaludka, tak ma dost boli..nemas aj ty taku bolest, resp,si nemala?

RNG

na kandizovany dumbier:
Dobre umyty dumbier pokrajqat na platky 3-4 mm hrube, povarit vo velmi sladkej vode aspon 15 minut, dat na pocukrovany perganentovy papier a susit pri teplote asi 100 stupnov.
Vysledny suseny dumbier ma trvanlivost roky a staci si v pripade ocakavania problemov pri doprave hodit kusok do ust a obcas do neho jemne zahryznut.
Vodu=syrup z varenia chladit v ladnicke, robi dobru malinovku(pravy gingerale)vhodnu pri zaludocnych problemoch.

RNG

kika, na to pomaha dumbier a DGL(vytazok zo sladovky hladkoplodej). Oba zaberaju lepsie ako chemicky kinedril. A naviac maju aj rozne ine uzitocne funkcie v tele.

kika4

maria aj ja som rada cestovala autom autobusom vlakom....minule som sla MHD a po prvej zastavke som musela vystupit lebo som myslela ze to nevydrzim hrozne mi bolo zle...mozno z toho ako ten autobus ide a brzdi(teda ked zastavuje na zastavkach) a to stale dokola...jedine autom mozem niekam ist...ale ked idem dlhsie a potom vystupim tak mam pocit akoby mi zaludok plaval na vode