ahojte.mam tuto diagnozu gastritida-zapal sliznice zaludka(tazkeho stupna) a beriem aj lieky ale stale mi byva zle na zvracanie a to skoro kazdy den.Pomozte.Co by som mala jest aby mi bolo konecne dobre? alebo co mam robit? dakujem za pomoc.
-----------------
Zápal sliznice žalúdka (gastritída) www.zdravie.sk
Gastritida - zapal sliznice zaludka
jardo23...no ja to mam uz asi tak 5 mesiacov...a byva ti aj zle? alebo ta len boli zaludok?..a ako povedala maria je to vazna choroba ak sa nelieci.
jardo,vazna...ked si ju nevyliecis...
jardo23 ahoj.no ak si to miesto stlacim tak to boli.
na kandizovany dumbier:
Dobre umyty dumbier pokrajqat na platky 3-4 mm hrube, povarit vo velmi sladkej vode aspon 15 minut, dat na pocukrovany perganentovy papier a susit pri teplote asi 100 stupnov.
Vysledny suseny dumbier ma trvanlivost roky a staci si v pripade ocakavania problemov pri doprave hodit kusok do ust a obcas do neho jemne zahryznut.
Vodu=syrup z varenia chladit v ladnicke, robi dobru malinovku(pravy gingerale)vhodnu pri zaludocnych problemoch.
RNG no tu sladovku som si nedavno kupila :-)
kika, na to pomaha dumbier a DGL(vytazok zo sladovky hladkoplodej). Oba zaberaju lepsie ako chemicky kinedril. A naviac maju aj rozne ine uzitocne funkcie v tele.
...no mame to tazke,je to uz uplne iny zivot ako ked je clovek zdr.
maria aj ja som rada cestovala autom autobusom vlakom....minule som sla MHD a po prvej zastavke som musela vystupit lebo som myslela ze to nevydrzim hrozne mi bolo zle...mozno z toho ako ten autobus ide a brzdi(teda ked zastavuje na zastavkach) a to stale dokola...jedine autom mozem niekam ist...ale ked idem dlhsie a potom vystupim tak mam pocit akoby mi zaludok plaval na vode