Gastritida - zapal sliznice zaludka

jaja-jaja

Moja známa sa už dlhšie sťažovala na bolesť / aj na dotyk/ ako keby za hrudnou kosťou. Ale začalo ju preháňať a zvracať,mala pocit slabosti na odpadnutie. Diagnostikovali jej zápal žalúdka.

kika4

jardo23 a kedy mas take pocity na zvracanie(rano,vecer..) a ako dlho to trva?(ten pocit-hodinku,poldna alebo aj niekolko dni?)...a kolko mas rokov?

kika4

jacub len sa daj vysetrit pretoze to treba liecit.co to moze byt neviem a kolko budes cakat tiez neviem zalezi od toho kolko ludi uz ma objednanych.

jacub

mno. posledne dva tyzdne mam dost problemov s travenim. zacalo to v lete, ked som bol v zahranici prehananim a pocitom na zvracanie, aj ked som nezvracal, a bolieval ma zaludok. raz som mal krv v stolici. asi dva tyzdne dozadu sa mi to vratilo. bolel ma zaludok, zase pocit na vracanie, grgalo sa mi po zaludocnych stavach a semtam ma prehnalo. doktorka mi predpisala LOMAC. berem ho tyzden a grganie po stavach prestalo, aj ked sa mi grga stale, dost ma naduva, no vcera ma prehnalo dost a bola v tom krv, take slabo cervene fliaciky a aj take zrazene kusocky. tak ma dnes poslala na gastro a na nizku kolonoskopiu. pojdem podla vseho do Ziliny, a vcelku by ma zaujimalo, ake su cakacie doby na toto vysetrenie ak sa pojdem dnes objednat. a neviete co by to somnou mohlo byt?
vdaka.

jardo23

ahoj Kika.mne nerobili ziadne vysetrenia.ja som jej povedal a ukazal, kde ma boli {medzi zaludkom a hrudnikom v tom nadbrusi}, povedal som jej, ze niekedy , ked sa najem mam pocit na zvracanie.tak mi povedala, ze mam asi zapal zaludka, ze ci mi ma napisat lieky.tak som povedal,ze ano..podla mna ma nechcela sa nechat ist trapit na gastro, tak mi rovno dala lieky.

kika4

jardo no zapal zaludka je gastritida no mna fakt prekvapuje ako ti mohla doktorka povedat ze mas zapal bez toho aby ta vysetrila...a ake vysetrenia ti robili?

Ivka 1

Jardo radsej vlazne,moc teple podporuje zapal. Dobre by bolo pitie caju z kvetu aloe a 11 liecivych bylin,Aloe Vera
gel a k tomu uzivat este traviace enzymy,ktore podporuju aj liecbu zapalu.

jardo23

ahojte.mne povedala len tak,ze asi to je zapal zaludka, to je gastritida??? no a co mozem okrem toho, ze beriem tabletky este pre seba v tomto smere urobit..neviete niekto poradit? ale ten pristup lekarov ma zacina stvat...

RNG

gastritida, uz davno je zname, ze gastritida je reakcia alebo na zlc(reflux z criev) alebo na mikrobialnu nakazu v zaludku, ktora sa tam udrzuje pre nedostatok kyselin. Zvysenie obsahu kyselin potlaci mikroby, takze prestanu sposobovat kvasenie, hnitie a napadanie zaludocnych stien, tiez jedlo vojde do criev spravne natravene, kde sa ziviny mozu absorbovat miesto toho, aby tam dosli z malokysleho zaludka nakvasene a nahnite potraviny, ktore sa tam dalej kazia, vyvolavaju vyrobu plynov, ktore potlacia obsah criev aj do zaludka spolu s vylucenou zlcou, ktora napadne steny zaludka.
Takze sa to cele toci okolo NEDOSTATKU kyselin v zaludku, pripadne enzymov , probiotik a vlaknin.