ahojte.mam tuto diagnozu gastritida-zapal sliznice zaludka(tazkeho stupna) a beriem aj lieky ale stale mi byva zle na zvracanie a to skoro kazdy den.Pomozte.Co by som mala jest aby mi bolo konecne dobre? alebo co mam robit? dakujem za pomoc.
-----------------
Zápal sliznice žalúdka (gastritída) www.zdravie.sk
Gastritida - zapal sliznice zaludka
No tak ma to moje vysetrenie caka zajtra. Mal by som absolvovat zaludok aj crevo. Tak som moc zvedavy, nervozny a hladny ako pes. A este ktomu ocakavam aj behacku, bo som si pred 3 hodkami slahol X-PREP. ale akosi stale nic. Ak mate s nim niekto skusenosti, po akej dlhej dobe vam zabral. Vdaka
kika,prave citam v NOVOM CASE PRE ZENY,ze na HELIKOBAKTERA je velmi dobre jest BROKOLICU...
jardo23 myslim ze ano len by si nemal cvicit take cviky kde by si si tlacil na zaludok..a nemal by si sa predklanat...chodis normalne do roboty?
jardo23: no tak na PN-ke asi nebudes lebo to by si bol doma asi veelmi dlho.Ja sa liecim uz 4 mesiace nejaky velky rozdiel od zaciatku liecby nevidim-no a musim chodit do skoly...a lieci sa to neviem ako dlho ale lekarka mi povedala ze ked berie clovek lieky tak ma vlastne ten zaludok chraneny...no tak ber lieky a nejedz jedla po ktorych ti je zle...a tato choroba sa zvykne vracat...a napis ako sa ti dari v praci ked mas tuto chorobu lebo ja by som najradsej niekedy ani do skoly nesla.
slavia, ja nechcem povedat nic ine, nez tu hovorim uz vyse roka, co som povodne vycital z roznych lekarskych periodik, ze pouzivanie protikyselinivych liekov viac skodi, nez je uzitocne(ked vobec)
Ja sam som mal vuse 15 rokov problem s palou a riesil som to(vlastne neriesil, lebo to zostavalo) antiacidami na radu lekarov. Nuz ked som od toho odstupil, po case mi bolo ovela lepsie. Ale som sa musel vyhybat urcitym kombinaciam jediel. Dnes beriem Betain HCl a enzymi a nemam palu, ani keby som sa ako doslova prezral. Ani ma nenaduva, ani nemam hnacky, ani bolesti v bruchu.
Tak som sa sam na sebe presvecil, ze tie poviedky o privela kyseline v zaludku su doslova len falosna informacia.
tiez beriem dlhodobo lomac,chces povedat ze ho nemam brat a nahradit inym,cim?
lomac=omeprazol=inhibitor protonovej pumpy=zastavenie tvorby kyselin.
.....
Bakterie a kvasinky su v zaludku zabite kyselinami.
Tj bez kyselin sa mozu volne rozmnozovat a sposobovat zapaly svojimi toxickymi vyluckami.
Bez kyselin jedlo v zaludku hnije a kvasi a to potom dalej pokracuje aj do criev.
Divim sa, ze takuto zakladnu vec lekari nevedia.
( Alebo ze by to bolo zamerne na ziskavanie co najviac pacientov?.....)