Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

anilín

elodie a kam planujes potom keby si odisla?do blavy?..vraj ke neni moc dobra tiet som pocula ze ponizovanie je na dennom poriadku...a ludia viete povedat nejake skusenosti s BA?atmoska,ucitelia,prostredie..ako to tam je, ci naozaj sa uci poriadne , chodite do labakov a do nemocnic?lebo som pocula ze vraj tam buduci medici do 3 rocnika laboratorium ani nevidia...

elodie

mili buduci medici, ja chodim prvy rok na medinu do KE a poviem vam cista hroza, cize odporucam vsade len nie tam...ja uz sama ratam s tym, ze o rok inam..ucit sa treba vsade, ale byt ponizovany a deptany tak to zazijete prave v ke...pocivat 2,5 hodiny sarkasticke poznamky vasho vyucujuceho a kukat na ten jeho priblbly prevrateny ksich vas znechuti a zdepta tak, ze nebudete pomaly vediet ako sa volate

pendulum

algida: jediným kritériom prijatia je počet bodov na prijímačkách...tam nikoho nezaujíma z akej si školy, koľko sa učíš a aké máš známky...ide čisto o vedomosti.
Je jedno teda či zmaturuješ na jednotky alebo na štvorky a tak isto je aj jedno či si ledva preliezala ročníky s komisionálkami alebo si mala vždy čisté...ide len o vedomosti a tie majú od známok hrozne ďaleko.

algida5

mam jednu otazocku..som maturantka a ucim sa moc ale ajtak sa bojim ze mi nevide matura...tak sa chcem opytat v BA na medine prijimaju aj podla znamok na maturitnom vysvedceni?viete...ze vam spocitaju body z teste a ze ked budu mat 20 rovnaky pocet bodov..ze najprv prijmu tych co mali jednotky z maturity?

bradavka669

Mne sa zdali otazky z chcemie celkom tachsie v Ke...uvidime ake budu v Blave...A v Ke je biolo zamerana hlavne na chemicke zlozenie bunky ....aspon moj test

ajajaja

ked sa do mt dostanete a trochu spoznate 'tvorcov' otazok z bio a chemie, spätne si uvedomite,preco bola bio v pohode a chemia zabijak ;-)

Kaylitta

Pendulum: Môže byť, pre každého je náročné niečo iné, mne osobne sa zdajú prijímačky do BA o čosi ľahšie, ale s tým MT máš pravdu, biola ujde ale chémia je vraj zabiják - dosť na logiku :o) Držím všetkým pršteky :o)

pendulum

Kaylitta: no ja osobne si myslím že prijmačky sú najťažšie v MT...a od viacerých ľudí ktorí si prihlášky davali do KE aj BA som počul že v KE boli o niečo ľahšie ako v BA. Ale tak uvidíme, posúdime:D

bradavka669

Takže sa už tešimmm,možno tí čo si tu píšeme s astretneme všetci na prijímačkach...Držkám všetkým palčeky...Bodaj by Boh dal aj naše vedomosti aby sme sa na vysnivané školy dostali bez problémov i ked s námahou....