Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

lleilla

...Laco24,ja sa vzdy pousmejem,ked zalovim v pamati na zaciatok prvaku,ako som si pol dna lamala hlavu,co moze byt bérec a hambila som sa spytat niekoho,ze budem za hlupucku :D-drzim palce,latina sa lahko zmakne,to bude dobre,uvidis :O)

Laco24

teraz sa to začína pritvrdzovat ale myslím že sa to dá zvládnut. najviac mi prekáža latinčina pretože mi nikdy nešli jazyky a učime sa normalne latinsky sklonovat, všetky tie deklinacie čo tam maju, je to tažké :-D bez latinčiny by to nemalo chybu... či vlastne ešte biofyzika sa mi nepáči ale myslím že má svoje opodstatnenie.
české výrazy mi nevadia, stačí sa ich naučit len zopár a ostatok vyriešia latiské výrazy, na to tá latina predsa len je :-D

vghujik

a neni to tazke, studium cesky? teda viem ze dorozumiet sa da lahko:DD ale ze ci to nema nejake nevyhody cele v cestine aj nazvy a tak

Kaylitta

Na MT su najlepsi profesori a aj odbornici... Kosicka medina je strasna skola, hlavne co sa psychiky tyka... Prostredie je tam vraj katastrofalne, studenti si vobec nepomahaju atd., teda aspon co viem od znamych... Ak ma niekto ine skusenosti, v pohode... Dufam len, ze ja neskoncim v KE...

vevericka

v Ba su taki isti, par ucitelov fajn a zvysok sa nevie spravat..ale zasa na druhej strane ked vidim zahranicnych studakov co si dovoluju aj mne stupa zlc, tak sa im velmi necudujem

eugenika

To je to v tých Košiciach fakt také
hrozne ?
Až takto dokážu človeka znechutiť ? Joj, nestrašte.
Dúfam, že to nie je tak, že kto nedrží hubu a krok letí.
Môžete sa aspoň brániť, alebo to nemá význam?