Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.
Studium medicíny
A zabudla som dodať že to tiež bolo bez podplácaní a bez známostí úplne poctivo!!!Fakt som sa veľmi snažila.Som rada že moja snaha sa tak vyplatila :)
Aj ja by som sa rada pochválila, prijatá na JLF v Martine, na UK na zubné som tesne prijatá tiež a taktiež do Brna som sa dostala tam to bolo ľahké tam som v prvej dvestovke :)) Strašne sa teším :)
A vy ostatní ste ako na tom? Čo si vyberiete? Ja asi to Brno, čo hovoríte na to?
ahoj, chcela by som sa opytat ci je uspesne zvladnutie prijmaciek a na samotne studium potrebna niaka ,,genialita" z chemie. Ja mam sice z chemie aj z biologie dobre znamky aj vedomosti, ale staci to?
GBSTW
Ja osobne som mala prijímačky v kampuse.. Ale mám zopár kamarátiek čo to robili aj inde ( tuším na pedagogickej a ekonomickej fakulte..)
inac kde sme mali prijimacky v brne? v kampuse?
laylla aj lilla gratulujem vam ja som tiez prijaty do Brna :D a tiez som nechodil po douckach i ked jeden mesiac som chodil a stacilo mi tolko penazi za to vyhodit to sa neoplati proste, ked clovek pochadza z dobreho gympla a ucil sa dobre presiel podklady neexistuje ze sa nedosatne kam chce .)
lilly, odporucam martin :)
musim nesuhlasit s tym,ze zubari maju vsetko co vseobecni + este svoje...nie je to tak, maju lahsie testy,nejdu tak do hlbky, co pre niekoho moze byt vyhoda a maju menej otazok na skusku ako vseobecni....ale inak, je to narocne studium,to ano
ahooj, vsetci, no uz ked sa tu pisu tie uspechy.
Ja som PRIJATA tiez do Brna na vseobecne (som 97. v poradi), na zubne - 50. ta v poradi a este do Brna na nurticneho terapeuta - 6. v poradi....
v Martine som tiez prijata, i ked zrejme medzi poslednymi - 133. v poradi, ale hlavne ze som ..
a este aj do KE na vseobecne i zubneee..
a tiez som nechodila na nijake doucka, ani ziadne podplacacky
tak teraz sa len rozhodnut kam ist ....
a blahozelam vsetkym co ste prijaty na akukolvek medinu,,, vazte si to ! lebo je to velky uspech... :))