Ach baby, toto je strašne diskutabilná téma. Ja sama neviem, čo je lepšie. Moja dcerka má 15 mesiacov a myslím že máme veľmi dobrú pediatričku. Radšej odoberie krv a výtery a až podľa výsledku dáva lieky, alebo antibiotiká ak sú nevyhnutné. Tiež síce za ňou nechodím s každým kýchnutím, lebo je treba vytvoriť určitú imunitu. Ale poviem Vám, že proti pneumokokom som ju dala zaočkovať, pretože som dlho váhala aj nad očkovaním proti rotavírusom- proti nim sme ju nedali zaočkovať a jak naschvál sme skončili v nemocnici s "roťákom" a s ťažkou dehydratáciou. Všetko čo som jej dala piť aby sa mi neodvodnila mi hneď vyvrackala, alebo mala stolicu. Poviem Vám za tri dni v nemocnici to bolo 98 stolíc. V živote to nechcem zažiť a aj som si vyčítala, že sme ju neočkovali. To očkovanie proti osýpkam a čiernemu kašľu nás čaká teraz, ale keďže to je zo zákona povinné očkovanie, mám taký pocit, že mamičky ho nemôžu odmietnuť, neviem na isto, lebo by mohli mať z toho problémy (zanedbanie starostlivosti?). S tých očkovaní som nešťastná. Vždy má po nich oslabenú imunitku a na také dva dni stále pokašle, kýcha,...
Z druhej strany, existuje už aj očkovanie proti kiahňam. Myslím si že toto je už prehnané, veď nejaká tá chorôbka musí prísť aby bol organizmus silný. Ja sa ale tých kiahní bojím ako čert kríža, lebo ja som ich nemala v detstve, takže si to spolu s dcérkou odležíme, len ja budem na tom určite horšie.