Ak máte dieťa, určite si to pozrite!!!!!

Príspevok v téme: Ak máte dieťa, určite si to pozrite!!!!!
mirka 23

Vedela som (aj vďaka tomuto fóru) že očkovanie je škodlivé. Ale trápilo ma, že to nemôžem každému povedať, a aj keby som to šírila medzi svojich známych, tak ich asi dostatočne nepresvedčím. Neviem či ste videli Paľbu, kde KONEČNE povedali verejnosti pravdu o očkovaniach, ak nie, tak si to URČITE pozrite, je to sila!
www.homeopaticka-asociacia.sk

Dúfam že mi túto tému nezrušia:)

babuš

Tak som si to pozrela, ale môj názor na očkovanie to v podstate nezmenilo.
Ja osobne by som dala svoje deti opäť očkovať, ak keby to nebolo povinné, iba odporúčané (doteraz som si myslela, že to tak je - asi som naivná...). Samozrejme, nie proti všetkému, čo mi ponúknu, v tomto vnímam vtieravé kampane farmaceutických spoločností maximálne negatívne. Očkovanie by rozhodne nemalo byť povinné celoplošne, iba odporúčané, povinné by som ho nechala iba pri rizikových skupinách (a je mi jedno, že je to obmedzovanie osobnej slobody, rizikové skupiny nielen ochorejú, ale hlavne nákazu ďalej šíria).
Na druhej strane, malo by byť na rozhodnutí lekára, či je dieťa zdravotne v takom stave, aby očkovanie prežilo bez väčšej ujmy (ako dôverujete svojmu pediatrovi?)... a na rozhodnutí rodiča, či riskne nedať dieťa zaočkovať proti závažnému ochoreniu.

Lilli

áno mirka videla, vďaka tebe, takže ďakujem a súhlasím. Očkovanie = HAK = čistý biznis. Očkovanie je naopak spúšťač rôznych ochorení napr. aj rakoviny. Keď sem boli deti museli sme prekonať napr. ovčie kiahne bez očkovania- raz sme ich prekonali a viackrát v živote ich mať nebudeme, pretože telo si s týmto ochorením poradilo samo a vybudovalo si voči nemu samé! účinné protilátky!
ak má niekto chronické ochorenia, je potrebné zvyšovať prirodzenú imunitu ale určite nie očkovaním :) za očkovanie sú iba tí, ktorí sú nedostatočne informovaní ! Tí, ktorí sú dostatočne informovaní a mali tú česť vidieť na sebe, svojich deťoch, alebo známych čo dokáže očkovacia látka narobiť, sú proti.
ATB napr. zaberú na jeden problém ale vyrobia problémy ďalšie.
V dnešných časoch je farmakológia strašný biznis ! Ja som proti. Všetci vo svete si môžu dobrovoľne vybrať zaočkovať áno- alebo nie, iba blbí slováci to musia a niektorí to ešte aj chcú.

mj003

Ach baby, toto je strašne diskutabilná téma. Ja sama neviem, čo je lepšie. Moja dcerka má 15 mesiacov a myslím že máme veľmi dobrú pediatričku. Radšej odoberie krv a výtery a až podľa výsledku dáva lieky, alebo antibiotiká ak sú nevyhnutné. Tiež síce za ňou nechodím s každým kýchnutím, lebo je treba vytvoriť určitú imunitu. Ale poviem Vám, že proti pneumokokom som ju dala zaočkovať, pretože som dlho váhala aj nad očkovaním proti rotavírusom- proti nim sme ju nedali zaočkovať a jak naschvál sme skončili v nemocnici s "roťákom" a s ťažkou dehydratáciou. Všetko čo som jej dala piť aby sa mi neodvodnila mi hneď vyvrackala, alebo mala stolicu. Poviem Vám za tri dni v nemocnici to bolo 98 stolíc. V živote to nechcem zažiť a aj som si vyčítala, že sme ju neočkovali. To očkovanie proti osýpkam a čiernemu kašľu nás čaká teraz, ale keďže to je zo zákona povinné očkovanie, mám taký pocit, že mamičky ho nemôžu odmietnuť, neviem na isto, lebo by mohli mať z toho problémy (zanedbanie starostlivosti?). S tých očkovaní som nešťastná. Vždy má po nich oslabenú imunitku a na také dva dni stále pokašle, kýcha,...
Z druhej strany, existuje už aj očkovanie proti kiahňam. Myslím si že toto je už prehnané, veď nejaká tá chorôbka musí prísť aby bol organizmus silný. Ja sa ale tých kiahní bojím ako čert kríža, lebo ja som ich nemala v detstve, takže si to spolu s dcérkou odležíme, len ja budem na tom určite horšie.

ddddd

môj starý otec zomrel na tuberu ...
a skoro zomrela aj moja kamarátka. Jej matka sa rozhodla že ju nedá zaočkovať lebo sa nachádzala v rizikovej skupine. v našej rodine ak to tak môžem povedať očkovanie zachránilo život

mirka 23

Dddd, kto z tvojho okolia mal tuber, alebo čierny kašeľ?
Je správne že nedávaš svojim deťom antibiotiká, ale nehovor, že tebe ich tvoja lekárka nepredpisovala keď si bola malá. Ja som sa nemohla proti tomu brániť, proste mama mi ich dávala, ale dnes sú už iné prostriedky na liečbu a prevenciu ochorenia.

Lilli

dddddd dieťa dedí po matke protilátky voči týmto ochoreniam, ktoré sa už nevyskytujú :) Tie ochorenia, ktoré prekonala matka- jej dieťa má z jej tela voči nim protilátky.

Lilli

i ja som proti očkovaniu a "milujem" reklamy na očkovanie, hlavne čo sa týka malých detí- napr. najznámejšia proti Pneumokokom, kde verejnosť-matky strašia a "nútia" k očkovaniu. Telo má svoju prirodzenú obranyschopnosť, ktorá sa očkovaním ničí.

ddddd

no ale to nie je chyba doktorov, ze ich do teba pchali... hádam ti ich lekárka chodila podávať domov?
ja som matka... a nikdy zbytočne a so zakašľaním nejdem k lekárke... a koľko krát mi predpísala antibiotiká ani som ich dcére nedávala