Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ak máte dieťa, určite si to pozrite!!!!!

Príspevok v téme: Ak máte dieťa, určite si to pozrite!!!!!
mirka 23

Vedela som (aj vďaka tomuto fóru) že očkovanie je škodlivé. Ale trápilo ma, že to nemôžem každému povedať, a aj keby som to šírila medzi svojich známych, tak ich asi dostatočne nepresvedčím. Neviem či ste videli Paľbu, kde KONEČNE povedali verejnosti pravdu o očkovaniach, ak nie, tak si to URČITE pozrite, je to sila!
www.homeopaticka-asociacia.sk

Dúfam že mi túto tému nezrušia:)

lea

svetlana, mozno je to povinne ockovanie proti tbc este v porodnici nariadene kvoli nasim pocernym spoluobcanom- kedy inokedy by ich uz stihli zaockovat? a keby to nebolo povinne, nikto by ich nedonutil. neviem, hypotetizujem. a u nich je vyskyt takychto prenosnych chorob najvyssi. neviem, nepytala som sa kolegu, asi bol zaockovany v detskom veku, teda cca pred 30 rokmi, nerozprava sa s nami o tom, predsa len je to citliva tema. dufame aspon, ze je uz aspon vylieceny, kedze je v kolektive

ethel

poopravím-nejde o vakcínu proti TBC.Ide o tuberkulínový test,či máte alebo nemáte protilátky,či váš organizmus už prišiel do styku s TBC alebo nie...
V dnešnej dobe už naozaj majú TBC ludia z normálnych vrstiev,nielen bezdomovci,ale aj vysokoškoláci,pracovníci na úradoch,...SAmozrejme u utečencov a bezdomovcov je výskyt najväčší.TBC môže dostať každý človek,stačí mať oslabený organizmus...

svetlana6

iduc po ulici mi nelieceny utecenec zo subsaharskej oblasti s aktivnou TBC kychol do kocika :) ale nie, sorry. ved v pohode, ockujte. ja len, ze najprv by mali dokazat, ze moje dieta to nijak neohrozi a az potom mu to pichnut (mensie zlo).

lea

podla mna tbc nam nie je natolko vzdialena ako si myslime - moj kolega, mlady, zdravy, velky chlap, sa minuly rok nakazil, ako sa neskor zistilo, od starsieho pana v dialkovom autobuse, ktorym kazdy den cestoval, a stravil niekolko mesiacov v nemocnici.

lea

citovane who.sk: V posledných rokoch môžeme v niektorých krajinách vidieť vlnu opätovného návratu tejto choroby. Príčina je jednoduchá - k starým rizikovým skupinám pribudli nové.

Pôvodné rizikové skupiny:

asociáli

alkoholici

bezdomovci

staršie vekové skupiny obyvateľstva

marginálne skupiny obyvateľstva

Nové rizikové skupiny:

osoby infikované novými multirezistentnými kmeňmi TBC

jedinci infikovaní HIV

migranti

utečenci

V roku 2006 štatistiky UNHCR ohľadom pomoci ľuďom, ktorí potrebujú ochranu odhadujú ich počet na 32,9 milióna.5 Podľa odhadovaných trendov bude ľudí odkázaných na pomoc UNHCR pribúdať. Podobne sa bude zvyšovať aj počet ľudí infikovaných HIV a AIDS hlavne v oblastiach subsaharskej Afriky, ale aj v Rusku a Číne. K zvyšovaniu medzinárodnej migrácie v poslednom období prispievajú celosvetová tendencia globalizácie a lokálne konflikty (náboženské, národnostné a politické). Vznik vojnových konfliktov so sebou vždy prináša nárast počtu utečencov vo svete.
Incidencia v rámci Slovenska je rozdielne vysoká v závislosti od jednotlivých krajov. Kým v Bratislavskom kraji nedosahuje ani 8 prípadov na 100-tisíc obyvateľov, na východnom Slovensku dosahuje v Prešovskom 25,76 na 100-tisíc obyvateľov.

svetlana6

citujem z ockovanie.org: Počas 60-tych rokov minulého storočia zorganizovala Svetová Zdravotnícka Organizácia terénny výskum v Indii (v provincii Madras, terajší Chennai) za účelom stanovenia účinnosti TBC vakcíny. Oblasť bola rozdelená do dvoch skupín pričom každá pozostávala z 375 000 ľudí. Jedna skupina bola zaočkovaná proti TBC, druhá (kontrolná skupina) zostala nezaočkovaná. Po 7 a pol roku (v roku 1971) bol tento výskum ukončený z “etických” dôvodov. Záver štúdie vyvolal medzi odborníkmi zdesenie: v zaočkovanej skupine sa totiž vyskytlo viac prípadov tuberkulózy než v skupine nezaočkovaných ľudí. Účinnosť vakcíny proti TBC bola 0%.

svetlana6

citujem (z rozalio.cz):...Ďalší údaj WHO hovorí, že na TBC zomrú ročne 2 milióny ľudí, 99% úmrtí pripadá na rozvojové krajiny. V rozvinutých krajinách teda na TBC zomrie ročne 20 tisíc ľudí, čo je rádovo menej než pri automobilových nehodách. Neliečený jedinec s aktívnou tuberkulózou za rok nakazí v rozvojových krajinách asi 12-20 ďalších ľudí, v Európe je to však len 1-2 ľudí ročne (takže predstava, že chrchlajúci bezdomovec spôsobí, že na nasledujúcej zastávke vystúpi z električky 30 nakazených ľudí je pomerne scetná). Česká republika patrí ku krajinám, kde výskyt tuberkulózy klesá; v roku 2004 bola tuberkulóza diagnostikovaná u 708 pacientov. Na TBC ochorejú dvakrát častejšie muži, než ženy. V ČR sa v tomto roku nevyskytlo jediné dieťa do 9 rokov, ktoré by TBC ochorelo, najčastejšie sú chorí muži vo vekovej skupine 40-59 rokov a ženy nad 70 rokov. Česká republika patrí ku krajinám s nizkym výskytom TBC, podiel onemocnenia tuberkulózou u cudzincov je u nás zanedbateľný.