ESKIMACKA DIETA/CKD

LisaRowe

torino
Aj ked si pred x tyzdnami zacinal tak si bol rovno v 5tom tyzdni vsak:-))Neviem ja dnes nemam nic super.
R:debrecinske parky 200g
O:Cottage cheese 180g
O:Bravcova krkovicka 200g
a vecer tam mam tusim nejaky ostiepok 100g a este nieco,len ti teraz nepoviem kolko to da presne B,T a S, ale mam to doma vyratane a vychadza to v pohode.Hmm na inspiraciu ..upec si Lososa na bylinkovom masle a cesnaku - to bolo moc fajn:-)Ak uz teda nemas vsetkeho plne zuby..

LisaRowe

Mily torino:-) AK chces napisem ti vysledky za 4tyzdne ked ta to tak zaujima :-))Viac to drzat neplanujem 3 max 4 ...No a zhresit pri CKD? Jasne jasne zajtra mam na ranajky rohlik:-))

torino

Heh, že CKD druhý deň.. :D To si ešte užívaš slaninku, klobásku a pritom páliš sachry ktoré máš v sebe. :D Až budeš mať za sebou 4-5 týždňov, potom píš... "Jedálničky" na inšpiráciu potrebuje fakt len človek čo chudne pri PC a takých je tu najviac.. Písať si, písať si, písať si, "podporovať sa" a sedieť na riti a kysnúť.. :D Tak sa "chudne" najlepšie. Keď si tu každý jeden deň napíšete ako ktorá z Vás "zhrešila" a ostatné ju utešujete že to je v poho.. :D :D :D
Chudnutie a la zdravie.sk :D :D :D

LisaRowe

Chudneme pri PC :-)Pretoze niektori maju zamestnanie pri PC a tym padom tych 8 hodin pri nom stravia ci chcu alebo nechcu.Caka ma aj dnes trening,ale ten je pochopitelne az vo vecernych hodinach.Ja idem CKD teraz druhy den (3 tyzdne sach.vlny pred tym)a som ochotna tu pisat aj jedalnicky na inspiraciu,lenze holt vacsina dievcat radsej 90dnovku alebo "racionalnu stravu":-)) Tak sposob ako chudnut je kazdeho osobna vec.

xnusoba

kto si CKD nevyskusal na vlastnej kozi, nevie, ked sa da vydrzat 12 treningov tyzdenne a ine "kulturisticke diety" da sa aj tato, len to ma jeden hacik...a na to 99% ludi z tohoto fora nema, vsetci tu chudnu len pri pc....

mira

Nemám dojem, že by sa za posledné storočie presadzovalo vegetariánstvo, aspoň na Slovensku nie. Stačí sa pozrieť, ako v 20. storočí stúpla spotreba mäsa, mliečnych výrobkov, vajec, cukru,stužených a živočíšnych tukov, alkoholu.
Ako zmizli z jedálnička tradičné jedlá našich starých rodičov - kvasená kapusta,reďkve, kvaka, čierny koreň, pšeno nebrúsené obilniny a drasticky sa znížila spotreba strukovín.

Že sú vegetariáni na tom zle, je vina rafinovaného cukru, ktorý si často ponechávajú v jedálničku, tropického ovocia, ovocných štiav a chemicky upravovaných jedál.
Rozprávať, že vegetariánstvo je škodlivé je neoverená zastaralá rozprávka ľudí, ktorí o tradičnom stravovaní nevedia nič.

RNG

ketogenna dieta je pre mnohych velmi ucinna(podotykam nie pre vsetkych!), ale znacne namahava na pecen.
Inac kazda dieta, ktora vylucuje znacnu cast jediel je casto ucinna, ale mnohe su skodlive na zdravia.
Ketogenna dieta bola preslavena v USA hlavne dr Atkins-om a pod tym menom najdete hromady clankov.
Moj syn ju praktizoval vyse 1/2 roka a pri tom podstatne schudol. Ja osobne som mu to neradil. Po pol roku memal zvysene pecenove enzymi.
Ludia si casto neuvedomuju, ze desiatky tisicov rokov stravovania sa maju dost velky vplyv na system travenia a ze su 2 vyhranene typy medzi nami:
masozravci a
vegetariani
a velka skupina rozne a casto cerstvo(pred par desiatkami generacii)zmiesanych s roznym percentom z oboch skupin.
Preto niektore diety su dobre pre jednych a niektore pre druhych.
Posledne storocie sa tlacilo vegetarianstvo, sacharidy a zrniny a nizkotukova dieta.
Zrejme to znacnej casti nevyhovuje, kedze sme na tom telesne ovela horsie, ako pred 100 rokmi(vysoka vaha, nizka energia, ziadna vytrvalost)

miro.83

Pokial viem tak karnitin nevyhadzuje z ketozy. Takze v pohode mozes ho brat i ked osobne si myslim, ze carnitin nepomaha.