Samovražda

sfjunior

Čo som pred chvílkou napísal je bohužiaľ skúsenosť a realita v ktorej som sa ocitol.
Preto neodsudzujte ľudí, snažte sa im pomôcť, nie sme všetci rovnaký. Nehovorme, že my by sme to neurobili ak sme ešte neboli v takej situácii, ktorá by nás položila psichycky úplne na kolená. Ja som už raz na kolená spadol, podarilo sa mi vstať, v porovnaní s týmto to nebol taký problém. Neviem ešte ako sa to skončí, či sa vyrieši môj problém,možno to skončím ja a možno...

sfjunior

Samovraždu som kedysi považoval za úplnú blbosť. Príznám sa, že teraz keď nad tým uvažujem som na niečo prišiel. Teraz už neodsudzujem všetkých ľudí, ktorý spáchajú samovraždu. Pravdepodobne niektorý nevidia iné vychodisko na svoj problém.
Napríklad, predstavte si, že by vás odsúdili za niečo čo ste neurobili. Kvôli vašej zlej finančnej situácii - kvôli ktorej ste asi aj v depresii ste určite zranitelnejší a náchylnejší uveriť klamstvám. Stretnete sa sniekym, navrhne vám spoluprácu. Vyzerá dôverihodne a vy sa do toho pustíte. Začnete podnikať, on vám radí a pomáha, keď vaša naivita a dôverischopnosť zakričí pozor, tak tú osobu požiadate aby vám všetky veci potrebné k vedeniu vašej spoločnosti dal. Pravdaže sa zistí teraz, že je to podvodník, ktorý odovzdával fiktívne zmluvy a vy máte dlh 1 600 000 Sk, ktoré treba vrátiť istej spoločnosti. Keďže človek ktorému ste dôveroval vám na účte toho veľa nenechal máte veľký problém. Vy ho v podstate ani identifikovať neviete, možno sa ho polícii podarí nájsť. Kvôli dôvere a situáciám, ktoré vás ovplivnili k tomu aby ste neboli dostatočne opatrný v prvých dvoch mesiacoch máte dlh a možno pôjdete aj do basy. Keďže vy viete, že ste bol oklamaný - podvedený, že ste nevinný, ale veľmi ťažko sa to dokáže ak sa to bude dať, tak sa ťažko vyrovnávate s myšlienkou, že za podvod inej osoby alebo viacerých máte pykať vy. Začnete zámyšľať sa na samovražde a hľadať spôsoby čo najbezbolestnejšieho ukončenia vášho života. Nakoniec narazíte na túto stránku, napíšete toto a v google hľadáte bezbolestné spôsoby ukončenia vášho života.

dejwid

Ja tych ludi ktory spachaju samovraždu aj chapem.....nie raz som nad tym rozmyslal aj ja....viete aky je to pocit ked sa vam vsetko zruti a zivot uz nema zmysel??? hmm?? je to naozaj tazkee....

sister

wirtual no a co ze si gay? v tejto dobe s ludia uz nemaju taky problem ako pred par rokmi. vyhladaj ludi podobnych ako si ty, pomozu sa ti vyrovnat s tym kto si.

wirtual

teda vacsu blbost som nepocul...namyslat si ze som buzna.....ja som buzerant, na babu som este nepomyslel...na chalanov ano...nwm ako to mam inak povedat, ale som buzna

:-) :-) smile

wirtual, to čo si napísala je ozaj, prepáč, hlúpy dôvod na samovraždu. ľudia majú nespočetne veľa všelijakých problémov, sú chorý, majú v troskách rodinu, majú problémy v práci, atd a chcú žiť, lebo vedia ze zivot je proces a to znací ze neostane stáť na jednom mrtvom bode. Idú dalej, bojujú, a na samovrazdu ani nepomyslia. A to ze si buzna ako vravíš, si podla mna len namýslas. rada by som vedela podla coho to usudzujes. A nezabúdaj, samovrazda nie je hra - raz to spravíš a mozes umriet. A uz nebude cesta spat. Zivot sa stále moze zmenit k lepsiemu, ale nevies co bude po zivote. Navyse moze sa ti stat, ze sati, ako v mnohých prípadoch pokus o samovrazdu nepodarí, alebo sa ti nepodarí úplne. V prvom prípade sa to s tebou bude tahat celý zivot, v druhom prípade si k tomu mozes este aj nenávratne ublízit. A nezabudni na jednu múdru vetu: Teraz si síce chces zobrat zivot, no ked budes chciet zit, moze sa ti stat ze nebudes moct zit.Váž si svoj zivot, drohý uz nedostanes. Ak sa potrebujes porozprávať, napísa mi na nick na pokeci: Rockgirl25. Dufam, ze nepísem neskoro!

apokalypsa

preco som spachala samovrazdu? mala som plne zuby ludi, ich pokrytectva, klamstiev, nenavisti, pre pocit beznadeje, pre pocit totalnej neschopnosti cokolvek zmenit vratane seba, pretoze som sa nemala komu vyzalovat, pretoze som nemala skutocnych priatelov, pre pocit nelasky k sebe samej, pre nesplnitelnu tuzbu po lepsom a krajsom svete...bola som dlho nestastna a nic ma nedokazalo potesit. vsade som narazala na prekazky, nikto ma nepodporil a kazdy sa snazil ma potopit.
nepodarilo sa mi to. ale podarilo sa mi zmenit samu seba. svet sa nezmenil, je stale rovnako skazeny. teraz sa nan divam s uskrnom na tvari a so smutkom v srdci. a tesim sa na kazdy dalsi den. pretoze viem ze zivot bude taky aky si ho vybojujem. a zle reci a zli ludia ma uz nezrania.