Co si myslite o samovrazdach? preco to ludia robia? samovrazda v kontexte spolocnosti co si o tom myslite?
Samovražda
no mna to už trápi dlho. a chcem život riešiť týmto spôsobom .. neviem prečo proste mám taký pocit
Podla mna je samovrazda nieco ako uputanie pozornosti...ze aha pozrite ako som sa trapil a vy ste mi neverili...tu to mate...
alebo dalsie samovrazda je ako ukoncenie ejakeho trapenia v beznadeji ak clovek nevie najst pomoc a trapi sa a nevie sa s niecim zmierit a s niecim zit
ale urcite to suvisi s nejakym problemom ktory clovek nezvlada...a potrebuje pomoc dalsej osobi ktora ho vypocuje nie kritizuje...
Pred dvoma rokmi som sa o to pokúsila. Zhltla som tabletky na spanie. A skončila v nemocnici z psychiatra. Potom sa to opakovalo niekoľkokrát. A bolo to len zo zúfalstva. Nevidela som iné riešenie, len umrieť a mať pokoj.
a čo človek trpiaci nevyliečiteľnou chorobou? tomu samovraždu schvaľujete?
No, myslím, že vedieť spáchať samovraždu nie je nič na obdivovanie, obyčajne je to skrat...Ale určite si nemyslím, že to robia ľudia- slabosi. To je fakt blbosť. Ten, kto si samovraždu plánuje, to je už iná kapitola. Myslím, že tí ľudia už dlho nežijú v reálnom svete...trápia sa a hľadajú únik...a možno nevidia, že sa trápia aj ich najbližší, ľudia, ktorým na nich vždy záležalo, kamaráti... a že ten zmysel života je v niečom inom, ako v neustálom sa "prehrabovaní"minulosti. Je tu veľa ľudí, ktorí potrebujú našu pomoc...ja viem, mne sa to píše, netvrdím, že to tak musí byť, mne to takto zvonku ale pripadá.
Určite si nedokážem siahnuť na život- prečo by som to robila?
Veď zajtra môže byť lepšie a vždy život prinesie aj lepšie chvíle a svetlo.
Vždy je pre koho žiť, no a vždy by sme niekomu chýbali.
6irim
"Ten, kto si siahne na život je slaboch.." Zamysli sa čo si napísal, skúsil si sa niekedy zabiť...ccc... to ťažko keď dokážeš napísať takúto volovinu. nemáš právo súdiť ľudí! Obdivujem človeka čo dokáže sám seba prekonať a aj napriek tomu všetkému čo mu hovorí aby to nerobil dokáže si siahnúť na život. Ty ani netušíš aké je to ťažké !!!
No a nie? Len sa trocha nad tým zamysli? Bol by si tu?
to bolo dobre s tou spermiou :) to si budem pamatat