ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..
ostala som tehotna.......
Dominika, niekto sa tu pytal, preco nechodis teraz do skoly. Asi viem preco, mas teraz toho vela, sama sa najprv vyrovnat s novou situaciou, povedat to rodicom, priatelovi, jeho rodicom... Ak si zdrava a dietatko je v poriadku, hoci som pocula, ze kazde tehotenstvo takych mladych dievcat oznacuju za rizikove, teda pokial mozes po zdravotnej stranke, cim skor sa vrat do skoly. Tvoja predstava pisania pisomiek cez prestavku a doucovanie cez volne hodiny profesorov, ak niecomu nebudes rozumiet sa mi zda z celeho Tvojho pribehu najskreslenejsia. Sama som studovala podla individualneho studijneho planu a viem o com hovorim. Dostanes presne terminy na kazdy predmet a profesori tiez maju mozno cez volne hodiny inu pracu. Teda ak mozes, chod cim skor do skoly. V pohodemozes ukoncit prvy polrok dennou formou a potom sa rozhodni sama, ci prerusis, alebo budes pokracovat individualne. Oplatilo by sa pouvazovat aj o tom , abu si urobila do porodu cim najviac skusok z druheho polroka, alebo si nazbierala dake znamky, kedze termin mas v marci, dalo by sa nieco stihnut, ale to zalezi aj od skoly, ale ti da podmienky a akosa budes citit.
A ako "svokrovci" uz to vedia?
kukus - si nejak pozadu, domi to už doma povedala
Domci, citam tvoj pribeh od zaciatku kazdy den, a ak je naozaj pravda co pises tak sa tes, ocko stoji pri tebe, priatel taktiez, len by sa mal k tomu postavit ako chlap a povedat to rodicom. Ty chod do skoly, kym mozes, budes mat menej casu na lutovanie samej seba a viac si uzijes detstvo.
Teraz asi chvilu bude dlhsie tazsie obdobie , ale prejde to a aj mamina bude schopna ti pomoct. Tes sa, ved babo je zazrak.
no moja mila dominika, myslim si, ze si dost stara aby si vedela co ti hrozi. ale teraz sa uz stalo, tak urob z toho to najlepsie co sa da, rodicia budu mat sok ale zvladnu to a nenechaju ta v soku. a na interupciu je uz aj tak neskoro, takze hlavu hore a tes sa. babatko je uzasna vec
Lenuliatko, každý deň žijem preto, že sa nám niekedy bude dariť, len dúfam, že nás už osud nebude dlho skúšať. Včera večer (aby to po celom dni nestačilo)prišiel manžel nahnevaný s práce. Chlap pre ktorého robil (teraz má už 3 dni nového "šéfa") mu nevyplatil polovicu výplaty a keďže už skončil, tak tie peniaze asi ani neuvidíme. Stihli sme sa pohádať a ráno bola tichá domácnosť. Máme teraz stresy a už to lezie krkom. No keď príde večer domov, dúfam že vychladneme a bude OK. Bola som tak rozzúrená až som si neuvedomila, že on za to vobec chudák nemože. Viete čo, aj tak je to dobré, už sme sa dávno nepohádali, tak sa aspoň budeme mocť teraz udobrovať:D
Ľudia prajem vám krásny deň, užite si posledné slniečko pred zimou,
"Nech ten život stojí za to"
mj003:tvoj pribeh ma dojal...je to fajn pocit, ked citam, ze este existuju ludia, ktori aj v zlej zivotnej situacii nestracaju optimizmus. Zelam tvojej rodinke vela stastia a sil do zivota. Pekny vecer
mj003:priznavam ze mama statsie co sa tyka penazi aspon kedze manzelovi vsetko vychadza.to je pravda.lenze nebola som naucena ako on tak ze mal vsetko co chcel.moji rodicia niesu taky bohati ako jeho.aj ym sme zili od vyplaty do vyplaty a niekedy uz bolo velmi zle a bolo tazko nieco usetrit kedze som stae nieco potrebovala.ocka prepustili z prace neskor a bolo to hrozne no co ti budem hovorit.takze az teraz konecne viem ake to je ked sa nemusim az tak strachovat o kazdu korunu a mozno si to aj teraz trosku uzijem.ale aj vam s abude darit urcite.drzim palceky.
Ahoj, Dominika. Je mi uprimne luto, co sa ti stalo. Bohuzial, neda sa to vratit spat a je dobre, ze sa situaciu snazis riesit. Jedna vec je ale evidentna a tusim to tu uz aj niekto napisal. Myslim, ze teraz je zbytocne hladat vinnika, urobili ste to hlavne s pritelom vy dvaja, ale je pravda, ze vas (a teraz pardon za vyraz) do postele nahnali jeho rodicia. Viem, ze je tu uplne zbytocne pisat o tom, ci na to poukazovat, ale treba si uvedomit, ako rodicia ovplyvnuju zivot svojim, aj takmer dospelym detom. Aj ja poznam z okolia nejeden pripad, kedy otehotnela neplnoleta. A vzdy, ked sa pozriem na rodinu, v akej vyrastala, zistujem, ze tam je problem. Stalo sa to aj mojej sesternici, uz v 15tke. V rodine to bol sok, bola aj na posmech v dedine vsetkym. Minule mi ale môj ocino (brat sesternicinej mamky) rozpraval, ako to dievca nedostalo v detstve od rodicov kusok lasky, jej otec bud pil, alebo bol v praci. A tak bola vdacna za pohladenie, ci lasku od niekoho, kto jej poskytol nahradu za rodicovsku lasku. Dominika, tym nechcem povedat, ze sa tvoji rodicia o teba zle starali. Skor by som sa zamerala na rodicov tvojho priatela. Mam pocit, ze su to dost chladni mamonari, bohvie ako to bolo s tym stahovanim do BA, ale ak je to tak ako pises, tat to vela o nich hovori a nie dobre. Mala by si tvojmu ocovi, skor ako bude s nimi telefonovat, povedat co o nich vies. Bude na nich pripraveny. Ak by si z ich strany pocuvala nejake vycitky, mas pravo sa branit. Zrejme sa budu na to pozerat aj cez peniaze, pretoze ti priatel bude musiet na dieta aj platit. Nechcem ta strasit, ale zrejme sa budes musiet popasovat aj s problemom: priatelovi rodicia. Ich nazory ta budu zrejme este dost deptat a stresovat.
PS: Lenuliatko, sorry, ale teba mi je tiez luto, co sa tyka tvojej svokry. Paneboze, ako môze niekto niekomu vytykat, ze je na rizikovom a dieta nevie donosit? Tam to tiez nebude vsetko v poriadku a zrejme si s nou este uzijes.
Baby, drzim vam obom palce.
a preco nechodis dalej do skoly? moja spoluziacka chodila az do porodu.. myslim ze tri tyzdne pred terminom prestala chodit, ved to by si kludne stihla aj do polroka.. nie?ci sa neoplati...?
Dominika, nestresuj sa, zle ti je z toho. Tvoji sa hádajú, lebo ocko to chce vysvetliť mamke....aby nebola na teba taká zlá. Nemusíš školu prerušovať až na 2 roky. Dá sa vybaviť indivuduálny študijný plán. Na výške so mnou robila skúšky mamička, ktorá prišla aj z 2 mesačným bábätkom. Manžel ju čakal, nakojila a skúšku spravila. Mnohý kamaráti na strednej mali individuálne plány...Všetko sa dá, ak máš okolo seba ľudí, ktorí ti pomáhajú...je to len o tom. A ty si úžasný, silný a rozumný človek. Škoda, že tvoja mamka ti ešte pridáva, hádam bude lepšie. Ak ti je zle, povedz to ockovi, on ťa upokojí...z toho čo si písala, ťa má rád. Držím palce. Pa.