ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..
ostala som tehotna.......
dominika,vsetci,co ti sem pisu,maju pravdu,nestrachuj sa,aspon sa o to pokus,verim a budem drzat palce,nech ste obaja v poriadku-a na povzbudenie,ja som mala 1019g,ked som sa narodila a to bolo pred 23 rokmi-teda poriadny drobec a som zdrava,a okrem toho,dnes je medicina na vysokej urovni,davaj si pozor a malicke urcite bude v poraidku
Dominika, tebe chcem len povedat, ze moja svagrinka mala takito isty problem a predstav si kazdy jej prepdovedal predcasny porod, je na rizikovom uz od zaciatku, lebo v 5 alebo 6 tt mala krvacanie. A malicka je zdrava a tiez s ajej posunula. A predstav si, ze o 2 tyzdne ma termina mala je este stale v brusku,ale lekar uz povedal, ze uz sa kludne moze narodit. A s tym ze je babatko mensie, ja ked som sa narodila mala som iba 2,5 kila a som tu:-) Ale ako ti tu pisali, treba sa setrit, nenosit nic tazke, co najviac byt so zdvohnutymi nohami, svagrina tak musela aj spavat. Ale davaj na seba poroz, vela oddychuj a mysli pozitivne. Uvidis, vsetko bude dobre. Citam to tu inak od zaciatku, ale este som neprispela. Hlavne klud a uvidis,este nam tu budes onedlho pisat, ze uz pomaly sa ti blizi porod. :-) Uvidis, vsetko dobre dopadne, uz aj doma to mas v poriadku, rpiatela mas pri sebe. Drzim ti strasne palceky
meno uz mame vybrate asi uz od mojich 15 rokov :D :D alexandra a ked to neskor bude chlapec bude to tobias(bez makcana)
snazim sa brat veci pozitivne.manzel je velmi pozitivny a od neho sa clovek vela nauci.neberie vsetko tak vazne a zle situacie dokaze prevratit na dobre :)
lenuliatko paci sa mi tvoj pozitivny postoj k zivotu :-) uz mate vybrate meno?
my sme sa o malu pokusali ked som este nevedela ci ma prijmu alebo nie.ja som vlatsne si myslela ze ma tam nevzali..nejako som si neverila.a potom som zacala brat hak ale tak nasa mala sa predrala potvorka.vidis :D
ved to zvladneme alebo k malej si vezmeme nejaku opatrovatelku a nejako takto to poriesime.so svokriskom nepocitam ta striga moje dieta strazit nebude.teraz je premna podstatnejsia mala ked uz sa rozhodla teda ze tu chce byt snami :D
dominika nesmies sa bat.to mas teraz ako ja ja som bola na tizikovom lebo som mala nizsie placentu.ale uz ej to vraj okey.tak neviem.ale teraz som stresovala kvoli tomu ze som s azrypala zo schodova to so mohal potratit hned.ale ked babo chce a je silne vydrzi vsetko a onedlho sa budes tackat s velkym bruskom a priatel s abude smiat ze ta musi zdvihat z postele :D neboj sa.mysli pozitivne.nacitaj si otom vela aby si vedela co mozes robit co nemozes.napis aj na ine fora ktore su len o dietatkach alebo o tehotnych mamickach buducich poriadne si to nastuduj aby som mala co najviac informacii.
dominika, neboj,este nic nie je stratene!hlavne sa vela setri, ako na rizikovom, oddychuj, vylozene nohy atd..a co sa tyka velkosti babatka..pokial si dobre spominam, tak si pisala, ze si bola u gyn.na ultrazvuk az v 15.tyz.?ak Ti skor nerobila sono, tak sa moze stat(ak nevies presne, kedy ste s priatelom pocali dietatko), ze Ti "zle"vypocitala tyzden tehotenstva, cize moze byt babatko mladsie ako Ti povedala gyn.(napr. miesto v 20.tt si v 18.).alebo ak dietatko nema byt po kom velke, moze byt aj mensie..geny tiez spravia svoje..hlavne aby bolo zdrave a ostatne vysetrenia boli okej..to ze je mensie vobec nemusi byt problem!
no moja tak davaj na seba pozor, drzim palceky nech je vsetko OK
proste problem je v tom ze babatko je o cosi mensie nez by malo byt a navyse mám placentu 1 cm od vnútornej bránky(ci nejako tak to doktorka povedala)..ale tak vraj sa niekedy zvykne posunut este vyssie ale ked sa posunie nizsie tak budu z toho o dost vecsie problemy(moze mi zacat tlacit na "branku" a vlastne sposobit predcasny porod:(..mam na seba davat o cosi vecsi pozor ako doteraz ovela viac oddychovat a mozno sa to casom upravi...ale bojim sa strasne toho keby sa to nahodne neupravilo
lenuliatko, tak to budes mat tazke, tam sa aj najlepsi studenti dost zapotia..ale zas ked ti pomozu s malou priatel alebo rodicia (alebo svokrisko) tak snad to zvladnes. ale je to dost odvazne rozhodnutie mat naraz babo aj VS :-) Ja som teraz piatacka, sice si myslim ze moju skolu by som zvladla aj pri manzelovi, troch detoch a piatich milencoch :-D este si predsa chcem trosku uzit zivota, nehovorim ze s detmi sa to neda, ale mam dost starosti sama so sebou. Aj ked nie som ten typ dravej karieristky co chce mat deti ked jej zacnu tikat biologicke hodiny, cim skor tym lepsie :-) najprv vela deti a potom sa bude budovat kariera az do osemdesiatky!
o Dominika napis,ze co dobre?