ostala som tehotna.......

Príspevok v téme: ostala som tehotna.......
dominika_

ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..

lenuliatko

no tak lebo som akoze nerzumela ocom hovoris ze co to znamena.ona je v 6.mesiaci nie?niekde na zacitaku alebo v polovici?co povedal doktor kvoli comu jej hrozi predcasny porod?

mato_

lenuliatko nespravne pochopene alebo ja som zle napisal,tam ide o to ze malinka sa zda byt zdravucka, len je ten problem ze je velmi vysoke riziko predcasneho porodu, co mozu skomplikovat dalsi vyvoj zdravia, psychiky babetka...

miracle proste musim odist je to dohodnute uz 5mesiacov,je to jedna sutaz na ktorej nemozem si dovolit chybat:(..ale mam taku nechut tam ist ze az..

lenuliatko

to ako myslis ze s jej tehotenstvom nevyzera dobre?ze nadej je ale malinka.to akoze pride o babo?to vam takto doktor povedal ze pridete o dietatko ci co si tym chcel povedat?este som nepocula zeby doktor taketo veci oznamoval takymto sposobom.neviem no.

MiracleOfTrue

mato dominika je silna osobnost podla mna ju nic tak lahko nezlomi..
este dotaz preco ides teraz prec?hmm ved vies sam dobre ze ta potrebuje..
inac pozdrav ju..

mato_

ahojte..tak s dominikou je vsetko tak ako pisala miracle..zial dominike tehotenstvo nevyzera velmi dobre ale tak nadej ze sa to o cosi zlepsi(alebo nezhorsi) je stale aj ked malinka...musime verit ze bude vsetko dobre,hlavne je teraz to aby sa dominika nespustila psychicky..ale tak kazdy den kazdu chvilu je s nou s nemocnici niekto z rodiny,teda najcastejsie ja alebo jej mama...
len sa bojim ako to bude zvladat na buduci tyzden ked ja musim ist na 8dni prec do zahranicia, velmi sa bojim nechat ju "samu"..

mimochodom aehre tych upozorneni sme sa napocuvali uz dost a hlavne dominika ale proste to co sa stalo sa uz zmenit neda...

eshley

aehre.. Dominika si dietatko nechala a neskor sa aj tesila z neho, nezabila ho, preto ti odporucim temu interrupcia, tam budes uzitocnejsia.

lenuliatko

aehre:a k comu bol dobry tento pripevok?myslim ze dominiku sme uz zjazdili za to ze si nedali pozor a teraz uz sa bavime o inych veciach v suvislosti snou.takze zbytocne poucovat .skus v teme :mozem byt tehotna?tehotna? atd....tam to snad potrebuju.

aehre

Ahojte, ja len tolko k tej tehotnosti, urcite nie je nic krajsie, ako to, ked zena citi, ze ma pod srdcom svoje dieta...ale dnesna doba je uz na tolko vyspela, ze si clovek moze davat pozor, aby sa take nieco nestalo decku...teda vo veku do 18 rokov. Dnesna mladez, prepacte neurazte sa, ale ste dost nezodpovedni, ja mam 24 a predstavte si do 18 som nevedela, co je to sa pobozkat s chalanom a prvy sex...ten az v 21... a aj to bol omyl. Teraz som stastna s priatelom ktoreho mam a beriem to tak, ze tehotenstvo si dnesny mlady clovek moze dobre naplanovat. Co je to za chalana, ktory si pri sexe neda ochranu....debil..choroby a riziko tehotenstva, dakujem pekne. A baba? Baby, ved existuje antikoncepcia a kolko mladych dievcat uz od 15 rokov ju berie. Ja byt matkou, tak sama zariadim, aby ju brala, lebo dnesna doba je taka a na chalana sa neda spolahnut. Je to ine, ked sa fakt babo pritrafi, lebo nic nie je 100% ale na to sa ma mysliet pred sexom a nie po nom. Takze treba rozmyslat rozumom a hlavne do buducnosti, co das tomu dietatu, ked sa vlastne aj dietatu narodi??? Treba mysliet hlavne nam, na jeho buducnost.