ostala som tehotna.......

Príspevok v téme: ostala som tehotna.......
dominika_

ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..

lenuliatko

hapacabanna prepac ze az teraz ale bola som s manzelom vo firme.no meno bolo uz vybrate hadam ked sme mali este len 16.chodili sme spolu dlho.mozno tak realne ked pocitam 4 roky asi.no a mne sa najviac paci Alexandra.a bude sa tak aj volat.aj vivien je pekne.ale to snad pre druhu dcerku.a ak raz budem emat aj chlapceka bude sa volat Tobias(bez makcana) ja som vzdy tuzila po dcerke alexandre tak sa mi to konecne splnilo :) marek suhlasil takze som rada :)

monika9

dominika potrebuje podporit a nie kritizovat,a co vy mame rozpravate ze s kym a kde ste sexovali alebo co???jasne ze sa to boji povedat mame,niektory sa boja povedat ze maju priatela a nie ze sex.....kazdy ma inych rodicov....Dominika drz sa,neboj sa dopadne to dobre....

Hapacabanna

Ahoj Lenuliatko,no...nemam zlomenu nohu,ale som po operacii kolienka,takze teraz som stale doma a som tu kazdy den,lebo nemam co robit:)Bola by som rada,keby sa Dominika este ozve,som vazne zvedava,ako zareaguju jej rodicia,jeho rodicia a ako sa cela situacia vyvinie.Predsalen nema to najlahsie.Ja sama by som si nevedela predstavit,co by som robila,keby som na jej mieste.Neviem.Rodicom by som to urcite povedala,ale neviem ako by zareagovali.Bolo by to dost brutalne.

Jaj dievcata,prave preto,ak nechcete zostat tehotne v takom skorom veku,treba sa chranit!Antikoncepcia,prezervativ,naplaste,implant at pod kozu...je tolko moznosti.Neviem,ale dnesne dievcata su podla mna strasne naivne a casto uveria chlapcovi ked im povie:,,Neboj,dam si pozor."To su len slova do vetra.Nepisem teraz konkretne o Dominike,ale vseobecne o vsetkych dievcatach,ktore potom musia riesit taketo stresujuce a nezavideniahodne problemy.Mnohe ani netusia,ze aj ked sa s priatelom miluju bez ochrany,aj ked sa do nej ,,neurobi",stale je tu riziko tehotenstva.Predsa este pred samotnou ejakulacou sa na zaludi penisu objavia akoby male ,,kvapocky".Ludovo nazyvane aj ,,kvapocky lasky",ktore mozu obsahovat male mnozstvo spermii.Preto to netreba podcenovat.A ked uz sa take nieco stane,ze:,,Hups,praskol nam",alebo ,,Hups,urobil sa do mna",tak predsa nato existuje tzv.POSTKOITALNA ANTIKONCEPCIA.Teda ide o ludovo nazyvanu ,,tabletku po".Pre nevedomych,je mozne uzit ju do 72 hodin od pohlavneho styku.Najlepsie co najskor,tym sa zvysuje ucinnost tabletky.Zvacsa po piatich dnoch sa dostavi menstrucia,alebo aspon spinenie(vo vacsine pripadov).Vtedy je dievca viacmenej ,,za vodou",ale este vzdy to nie je zarucene.To moze posudit jedine gynekolog a treba mat na pamati,ze tento druh antikoncepcie sa nema zaradovat do pravidelnej formy antikoncepcie.To znamena,ze za jeden menstruacny cyklus je vhodne uzit tabletku len raz.Ak sa uzije viackrat,znizuje sa ucinnost tabletky a dotycnej sa moze rozhodit menstruacny cyklus.Baby,ja mam 17 rokov a radsej NIKDY neriskujem,pretoze co sa stane raz,to sa uz nenavrati.Preto nebudte s prepacenim hlupe a CHRANTE SA!!!

Tak,skoncil sa moj epos,dufam,ze tie,ktore nieco nepochopili,pochopia,dufam,ze som vsetko dostatocne objasnila.Uz mi to nedalo a musela som to sem napisat.Ved je to strasne,ako si mlade dievcata nicia zivot tym,ze maju nechraneny pohl.styk a potom,ked zostanu tehotne,riesia to potratom,kt.vedia castokrat ku neplodnosti.

:)

dominika===a ako chalan zareagoval?lebo na tom velmi zalezi?a aky je?mas pocit ze bude vediet k tomu zodpovedne pristupit?daj vediet vsetky novinky:)

lenuliatko

:) a precitala som si ze mas zlomenu nohu ci co :(tak sa drz.dufam ze sa nam dominika ozve a dufam ze sme jej pomohli nejako a ze si uvedomila ze vsetko sa da zvladnut...dam vediet.ved aj ty sa mozes ozvat niekedy v tej teme nasej Tuzbaaa po dietatku.my sme tam totalne pozitivne naladane.a nielen tehotne ale aj netehotne :)

Hapacabanna

Hej hej mas pravdu...budem musiet teraz ist,ale dufam,ze si este niekedy popiseme.A urcite daj vediet,ked sa malicke narodi.Drzim palce a prajem len usmev na tvari :)Ahoj

lenuliatko

ja som tiez jedinacik.mamka ma chcela asi velmi piplat a zrazu pirsla nato ze ma teraz piple manzel a onedlho budeme piplat jej vnucatko...tragedia je predsa ked niekto umrie a nie ked sa ma narodit alebo sa narodi :)

elviska

Zmazana musim uznat ze problemy vies naozaj dobre a rozumne vyriesit bezduchym kritizovanim. Za take reakcie by si sa mala hanbit. Osvetu ries na dievcatach ktore este tehotne niesu alebo na strankach urcenych rodicom.
Ak nevies ako to v zivote chodi tak radsej ani nediskutuj! Dominika sa mi svojimi reakciami zda dostatocne vyzreta, treba jej poradit a nie ju deptat nemiestnymi frazami.