Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
tak to je super,nie kazdemu zaberie prva liecba.takze drzim palce nech sa ti dari.
silvi a zabrala ti liecba?myslim ze ty to uz dlhsie uzivas?uz ti je teraz lepsie?
ahoj janka,vacsinou co ja viem tak tetania sa potvrdi aj odberom krvi,pri ktorom mas nizke hladiny horcika a calcia,ale potom aj na EMG a MMG.ja mam tiez tetaniu,ale chvalabohu uz som davno zachvat nemala,pred tym som s tym zapasila aj 3krat denne.a myslim ze so sklerozou multiplex to nema nic spolocne.to je sice ochorenie nervoveho systemu aleo niecom inom.tetania je tak trochu aj psychicke ochorenie.
ahojte. chcem sa opytat, ako neurolog rozozna, ci ide o tetaniu, alebo o sklerozu multiplex, ked mam MR mozgu v poriadku a na EMG mi diagnostikovali tetaniu, moze to byt aj skleroza multiplex, prosim ak viete nieco posrobnejsie, dajte mi vediet ...dakujem
a uzivas niečo? magne B6?
aj ja trpim hyperv.tetaniou.vsetko ma povod z chrbtici takze kazdy chybny pohyb moze byz signal.aj mne vzdy vykruti koncatiny a strpne mi hlava a polovica tele co nieje nic prijemne.ale neda sa to ovplyvnit ani vzliecit.
neni zac,dufam ze ti to pomoze