Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

silvias

Inka ja to už beriem 2.mesiac a ešte jeden musím brať a v januári idem na kontrolu a uvidíme.Aspoň už sa netrasiem celá lebo to bolo príšernééééé

silvias

Čaute všetci!!
Takže aj ja mám tetániu!!
Bola som na neurologii predpísali mi
Orfiril Lonng 150 sú to tabletky,ktoré
určite zaberajú jedno balenie treba
vybrať na 3.mesiace!!
Jedna tabletka denne potom treba ísť
na kontrolu a uvidí sa!
Treba to kombinovať s jednou tabletou
Magne B6!!

inka

ahoj janka,vacsinou co ja viem tak tetania sa potvrdi aj odberom krvi,pri ktorom mas nizke hladiny horcika a calcia,ale potom aj na EMG a MMG.ja mam tiez tetaniu,ale chvalabohu uz som davno zachvat nemala,pred tym som s tym zapasila aj 3krat denne.a myslim ze so sklerozou multiplex to nema nic spolocne.to je sice ochorenie nervoveho systemu aleo niecom inom.tetania je tak trochu aj psychicke ochorenie.

janka

ahojte. chcem sa opytat, ako neurolog rozozna, ci ide o tetaniu, alebo o sklerozu multiplex, ked mam MR mozgu v poriadku a na EMG mi diagnostikovali tetaniu, moze to byt aj skleroza multiplex, prosim ak viete nieco posrobnejsie, dajte mi vediet ...dakujem

nikki163

neviem co mam uz robit...
mam tetaniu a byva mi stale zle... mam velke bolesti hlavy a zavraty... a mam len 16 rokov.. prosim vas o nejaku radu alebo pomoc
dakujem

sara

aj ja trpim hyperv.tetaniou.vsetko ma povod z chrbtici takze kazdy chybny pohyb moze byz signal.aj mne vzdy vykruti koncatiny a strpne mi hlava a polovica tele co nieje nic prijemne.ale neda sa to ovplyvnit ani vzliecit.