Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

inka

myslim ze fakt mas pp.aj ked nie som lekar mam s tym velke skusenosti .pp ti moze diagnostikovat aj skuseny obvodny lekar a potom ta odporucit psychologovi alebo psychiatrovi co je najrychlejsia liecba a najefektivnejsia.zbytocne by si do seba ladovala rozne ine lieky ktore by ta sice mozno utlmovali ale neriesili by tvoj problem ale na druhej strane ak si sa uz dva roky nestretla s tymto zachvatom tak potom si mozno aj sama nad tym vyhrala a vies ako.

kvetka

domca,ake prejavy si mala?kde alebo kedy si ich mala?lebo ja iba v aute alebo buse.preto potrebujem vediet,ake este priznaky mozu byt.

domca

mala som neurovegetativnu dystoniu cize tetaniu bolo mi taktiez zle a mala somfakt pocit ze zomriem pocas hospitalizacie mi bolo celkom fajn ale potom sa to zopakovalo napokon som brala predpisane lieky a musim vyklopit ze sa mi doteraz nevratila.a..je to uz 2roky

kvetka

inka,nie,nikde som s tym nebola,vlastne,aj ked som to pisala vo febr.tak uz zo 2 roky som nic take neprezila,asi preto sa chcem len intormovat tu.
takze to moze byt aj pp?
dobre to chapem: ak by som si isla na vysetrenia HT a nezistili by mi ju, tak potom moze ist o PP? HT sa da zistit aj z krvi...ale potvrdit PP by mi musel psycholog ci spychiater, alebo aj popri zistovani HT by mi jedno vylucili a druhe potvrdili????

inka

kvetka ty si pisala ten prispevok este vo februari od vtedy sa ti nieco aj zmenilo nie?mas este stale take stavy v autobuse alebo si to uz prekonala,lebo to co si ty opisala na uvode mala moja sestra este v horsom stave a to tak ze odpadavala a tej diagnostikovali panicku poruchu.takze my to mame tak trochu aj vrodene a to mi povedal aj lekar.cize to je aj odpoved na tvoju otazku .Ano takmer kazdy zije v strese ale su typu co to jednoducho tak nezvladaju ich nervovovegetativny system je proste inak nastaveny a maju takéto poruchy .ale zase mozem ta potešiť da sa s tym nieco robit.je to fakt podmienen psychikou a spravnym postojom k zivotu a zmenou celej životospravy sa to da zvladnut.

kvetka

z krvi si to mozem dat zistit u obvodnej lekarky? lebo, ak citas moj prispevok,ktorym som zalozila tuto temu,tak mi to nikto nediagnostikoval,iba odhadol. obcas si davam obycajne magnezium, neviem ani,ci sa magne B6 da kupit...teda,zrejme da,ale este som sa neinformovala v lekarni. uz zo dva roky som nemala tie stavy,co spominam v uvode, ale potrebujem vediet,ako este inak sa tetania prejavuje. byva mi obcas zle na odpadnutie,ale to som nikdy nepripisovala nicomu...prehladala som. prosim ta, ak vies,co este moze byt prejav tetanie,napis mi,lebo neviem,ci verit odhadu lekara,alebo -ak si precitam tie vase prejavy tetanie-tak ist a robit nieco,aby mi ju bud diagnostikovali alebo vylucili...hoci, mozno uznas, ze po tych prejavoch a pocitoch co prezivam,je to poriadna tetania.
silvika,tak ak chces,napis mi este prejavy, priznaky.
dakujem.

silvias

KVETKA vieš neurotetánia je choroba
ktorá postihuje nervový systém a teda
narušuje celú nervovú sústavu´!!
Ak sa človek zľakne,alebo je neustále pod tlakom tak vznikne tetánia.Ale niektorý to majú aj dedičnéééé!!
Doporučujem ísť ku neurológovi.Neurotetánia sa dá zisťiť aj z krvi!!Ale ja som mala krvné výsledky v poriadku a ja tak mám tetániu!!Z toho testu mi to zistili!!
No veľa šťastia želá tetanička Silvia

kvetka

dievcata,ake mozu byt priciny vzniku tetanie? hovorite o strese,ale ten maju vsetci ludia, a nie kazdy ma tetaniu.kde je teda hlavny problem?pricina vzniku alebo okolnost,ktora napomoze vzniku tetanickych stavov?
dakujem za odpovede.

silvias

Inka vieš psychika človeka to robý
veľmi veľa v živote!!!Viem to podľa seba!!!Ja už som chodila aj k jednej liečiteľke,ktorá lieči no uvidíme všetko naraz sa nedá,ide to všetko postupne!!!Človek musí veriť,že sa mi to zlepšííí!!V to dúfam aj ja!!!