Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

domca

mila Kvetka musim ti povedat ze sa mi to vratilo zase ta hnusna tetania.chodim na zdravotku takze sa snazim viac o tom informovat ..tetania vznika nie len pri znizeni vit.D ale aj pri stitnej zlaze a znizenej funkcii pristitnych teliesok..brala som pol roka magne B6 pomohlo ,ale sa aj vratilo ..je to hnusny pocit zacne ma pichat do rebier potom mi je na odpadnutie ale neodpadnem a zacnu sa mi triast nohy,ruky apod..mam stoho aj strach

ethel

Kvetka, rozosmiala si ma, lebo som si predstavila seba a ty to tak krásne opisuješ...Mne sa to deje 23 rokov! Pohoda, zvykneš si.Teraz vážne..zdedila to po mne aj moja dcéra.Ani by som nevedela čo mi 23 je,len vďaka nej som na to prišla.Tetánia-áno psychika,ale všetko sa dá.Hlavne keď si začneš UVEDOMOVAŤ,že to už na teba ide začni plytko dýchať! Pozor! NIE Z HLBOKA!Prípadne nos sáčok a dýchaj do sáčku aj sa z neho nadychuj.Ja to síce nerobí,ale tak to robia aj v nemocnici.Ja si dám tričko alebo sveter na no a pomôže.Aj na mňa to ide v autobuse a keď stojím v nevyvetranej miestnosti,ale to si už navodzujem sama.Raz mi jedna pani v autobuse poradila(keď videla čo tam nacvičuje-lahla som si a tak..)aby som si dala mentolovú žuvačku.Mala pravdu,žuvaním sa odreaguješ a ten mentol ťa tak prevetrá, že nepochopíš.Odporúčam každému.Ďalej si kúp MAGNE B6.Denne jednu tbl.Na zamyslenie ostáva-čo to telo dokáže s tými rukami a ústami...

sonca

ajojte, hej mala som to, uplna paradicka,aspon som sa odviezla v sanitke, teraz sa mi to zhorsilo, uz to nie je tetania ale pp, a je to vsetko zo psychiky, treba vela pit, vela vitaminkov a pohodu, ale nie vzdy sa to da:(

ali3

no ano ale neviem ci mu to pomoze...lebo on je celucky v krci...
aj pusu ma v krci..a tak no zatial som to nezazila..ale bojim sa toho..
nedavno sa mu to stalo..a tak bol v nemocnici..dostal injekciu..a 1 den nemohol ist nikam von...

kvetka

ja som to nikdy nemala tak zle na volanie sanitky.a do sacku som raz tiez dychala u lekarky,pri vyberani nervu zo zubu mi prislo tak zle,na odpadnutie na tem kresle,prsty mi zacali trpnut,znizila mi hlavu dole,nohy hore a sacok a dychat.

kvetka

ali, ja ti neviem povedat,lebo mne sa tie tetanicke stavy prejavuju iba v dopravnych prostriedkoch (auto/bus) a ked vyjdem von,tak su prec. a iba raz za dlhy cas...uz vyse 2-och rokov som nemela ziadny zachvat. kamaratka dycha do sacku,asi by to pomohlo aj tvojmu kamaratovi.a on sa nepytal lekara, co robit kym nepride sanitka? mal by sa info aby si vedela.

ali3

prosim vas o radu...
mam priatela s touto chorobou..a nepovedal mi o tom vela ..iba viem ze mam hned zavolat sanitku...ale co mam robit dovtedy kym ta sanitka dojde?! aku mu mozem dat pomoc?! prosim napiste mi co mam robit dakujem

kvetka

silvias, je to liecba polarizovanym svetlom. bioptron je bio lampa,ktora vydava polaryzovane svetlo a tym ucinkuje na rozne organy v tele a lieci. ale na tetaniu neviem ako pouzit.

silvias

Ja mám tiež tetániu,ale neskúšala som to o čom píšeš ani som o tom nepočula!!
Čo je to a z čolo to pozostáva tá liečba???