Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

[zruseny12]

ja som doplietala pelerinu,potom som varila, chvilu som si musela lahnut...a tak na PC...uz som rada,ze je zajtra pondelok,len ake bude vstavanie,ked je posunuty cas ,na to som zvedava....ci nebude problem...ja som ani nikde nebola...

23081978

Ahojte volam sa Maja a liecim sa na tetanicky syndrom pomali 2 roky.Posledny pol rok sa mi stav zhorsuje.Pracujem v Rakuskej firme ako balicka a ked treba robim co treba.Moje stavy su niekedy je mi super aj tyzden aq niekedy na nic :viac krat mi volali aj zachranku.cHCELA BY SOM IST NIEKAM DALEJ LIECIT SA ALEBO PORADIT AKO A CO POMAHA.

icka

mariaa:tak,a už máme po víkende.A zajtra šup do práce.Konečne som sa poprechádzala po slnku.Ale neviem prečo som stále do takej tretej unavená.A večer čulá že môžem byť hore aj do rána.A ako si ty oddychovala dnes?

[zruseny12]

presne to aj ja citim viac napatie ked som vo vacsom stresse a mam vela prace honim sa,nespim atd.ked som v pohode tak je mi ok,jasne ze niektore veci aj tak pridu same od seba,ale niektore vyvolava stress a vela namahania a prace...takze vela robi psychika,ale tu psychiku treba podporit doplnkami ktore nam chybaju,lebo ja som mala take obdobie,ze som stale citila v sebe taky vnutorny nepokoj,a to som este nic neuzivala ani som nevedela,ake min.a vit. mi chybaju...a strasne som sa rychlo nad vsetkym rozculila...a teraz odkedy beriem tie doplnky po zisteni/ktore mi chybaju je to uplne ine/a myslenie clovek musi zmenit,menej v dni robit...atd.proste ako pises ty emmme najst si cas aj pre seba...a hlavne sa nestressovat,lebo aj stress zabija v tele min.a vit.80% chorob je len ciste zo stressu....

adusik

Mavam tieto stavy hyperventilacne casto, lekar mi povedal, ze je to z totalneho vycerpania a napatia, s ktorym si telo nevie dat rady. Vobec som skoro nespavala, nemohla som, rekapitulovala som si cely den ako dopadol a co som mohla este stihnut. Stale som bola v jednom kolotoci a nemala som na seba absolutne cas. Lekar mi dal stilnox na spanie a atarax na uvolnenie stavu a pokojne dychanie. Tym , ze som zastancom toho, ze psychika je najsilnejsi lekar,som to nezacala uzivat.Citila som sa lepsie uz len preto, ze som vedela, ze keby som opat dostala svoj "stav", tak si dam tabletku a prejde ma to. Nastastie zatial som to nepotrebovala- uz dva mesiace. Ale stretla som sa s jednou zenou, ktora studuje ajurvedu, dala mi dva caje - na uvolnenie a proti stresu, a na celkovu regeneraciu organizmu. Po nich fantasticky spim a citim sa byt stastna, tak isto ani nevnimam povinnosti ako stresovu situaciu.Mozno je to len autosugescia, ale zatial ma drzi:).Prajem Vam vela stastia a hlavne, mile zienky, doprajte si cas na seba.

[zruseny12]

ja som si kupila s prichutou...ale citala som, ze je dobry pre telo...no ja som uz na pol vyspata,zaspala som okolo 20:30 a teraz som sa zobudila,tak idem sa umyt a naspat do postele:))).........tak dobru noc,ale ty uz davno spis...

icka

Mariaa:bola som na prechádzke so psom.Teraz sa idem osprchovať a ľahnúť.Zelený čaj ,a to je jedno aký?Myslím výrobcu alebo príchuť..