Cukrovka - Očkovanie a autoimunitné ochorenia

Príspevok v téme: Cukrovka - Očkovanie a autoimunitné ochorenia
kamari

Včera som hľadala nejaké info ohľadom očkovania proti papilomavirusom pre dievčatá. Dosť som bola zhrozená z niektorých štúdií náledkov očkovania všeobecne u detí aj dospelých, z popisu účinku očkovacích látok na imunitný systém a následne jeho zlyhávanie, či chybné - autoimunitné - reakcie. Očkovaniu sa tam pripisovala zodpovednosť za také dnes naozaj čím ďalej tým viac sa vyskytujúce problémy ako alergie, astma, disleksia, autizmus, cukrovka, skleróza multiplex, Alzheimer...
Ja som bola asi 6 mesiacov pred diagnostikovaním DM1 očkovaná proti tetanu.... Podotýkam, že u mňa je dedičnosť cukrovky nulová - nikto z rodiny ju nemal.
Má niekto podobnú skúsenosť?
Jasné, že dcéru zaočkovať nedám - výskum ani netuší či vakcína má účinok ani akú dlhú dobu a či vôbec ochráni, je proti 2 druhom papilomavírusu z 30-tich, ktoré sa v 70% podieľajú na vzniku rakoviny krčka maternice a nákaza sa prenáša stykom slizníc. Ochrana je možno len 5 rokov (skúmajú ju iba 4 roky), takže neviem, prečo očkujú 9-ročné dievčatá, ktoré sa ani nemajú ako nakaziť. takže si myslím, že riziko očkovania je pre moju dcéru momentálne vyššie ako riziko nákazy.

pier

ale na druhej strane medicina je zlozita a treba ju roky studovat a stale doplnat nove a nove poznatky....preto tomu ludia nemozu len tak porozumiet a spravit si hned objektivny nazor...teda mozu ale je to casto o nicom nazor
no a na druhej strane nie je fer,ze lekar neinformuje normalne cloveka o kladoch a zaporoch podavaneho lieku vakciny rengeno-terapie a neviem co vsetko ma ta medicina na ruvaši

radca

Lekari su vselijaki, ale suhlasim s Mirou v tom, ze sa snazili a aj snazia vytvorit z medeciny nove nabozenstvo (nieco, comu ludia nerozumeju a boja sa toho)

- mira

Vedci asi nepoznajú /a ani ty/ základný zákon prírody a živých organizmov : VŠETKO SA STÁLE MENÍ.
Pretože znakom živého organizmu je neustála výmena látok a energií s okolitým prostredím.

Naviac imidž dokonalosti a neomylnosti vedcov dobre padol finančným skupinám, ktoré ho využívajú vo svoj prospech. Kupujú si ho .

radca

No lekarska veda zhromazduje poznatky zo vsetkych vednych oborov a je zaujimave,ze vznikli take pristroje, ako je rontgen, alebo MR, alebo vselijake kontrastne vysetrenia... a ze niekoho vobec napadlo pouzit nieco, co bolo vymyslene na uplne ine ucely v uplne rozdielnych oboroch. Potravinove doplnky su zalozene na dlhodobom pozorovani, co je tiez vlastne pouzitie statistiky.

Viem, ze niektore lieky a vela lekarskych vyskumov sa robi metodou pokus-omyl. Vytypuje sa napr. 1000 roznych chemickych latok, alebo zlucenin o ktorych sa domnievaju, ze by mozna mohli mat nejaky vplyv, alebo aj nahodne a skusaju sa jedna za druhou. Najvacsi problem asi ani nie je najst tu najucinnejsiu, ale castokrat sa prednostne vyberie, taka, ktora nie je registrovana a nema vela vedlajsich ucinkov. Ucinnost je az na druhom mieste. A take lieky su mozno okrem ATB, inzulinu a zopar dalsich uplne vsetky.

kamildu

to RNG a mira: Ja reflektujem na prispevok, v ktorom ako ju Vy nazyvate "prirodniarka" pise o "vedcoch". Podla jej prispveku je jasne, ze nema ani zdania, ako prebieha lekarsky resp. farmakologicky vyskum. Vety charakteru - stabilny stav neexistuje - su hluposti, ktorymi sa medicina nezaobera od zavedenia pojmu homeostaza a jej definicie, ze ide o dynamicku! rovnovahu. Takto resp. omnoho obsirnejsie by sa dala rozobrat kazda veta v spominanom prisvepku.
Na zaver: Medicina postupovala prave od celku ku castiam. Taky vyvoj patologickej anatomie moze byt peknym prikladom, kedy v 18. storoci Morgani v Taliansku studoval struktruy organov a preslo do az do celularnej etapy Wirchowom v 19. storoci a dnes od polovice minuleho storocia je domena prave molekulova a subcelularna. Praveze dnes zistujeme, ze aj multisystemove ochorenia s rozsiahlym klinickym obrazom su castokrat sposobene prave jemnymi zmenami na molekulovej urovni. Nie je pravdou, ze sucasna medicina potlaca prirodne doplnky stravy, alternativne lieciva. Medicina neodcudzuje lekarov, ktory liecia prirodnymi doplnkami, ale nekladie doraz na takyto druh vyvoja, pretoze sa sustreduje na hladanie pricin ochoreni.

RNG

padla kosa na kamen,
stretla sa prirodniarka so zastupcom sucasnej hlavnej vetvy lekarskej vedy.
Dohoda nie je mozna, lebo kazdy ma ine pole a toho druheho nechce vobec brat do uvahy.
A najlahsie je prejst z argumentacie na podcenovanie alebo este lepsie, urazky.

Nie, ze by som s mirou vzdy suhlasil, ale celostna medicina je nieco, z coho sa hlavna vetva lekarov moze vela naucit.
Tak zacali aj mnohi lekari, ktori dnes liecia potravinami, potraviniovymi doplnkami a roznymi "alternativnymi" metodami, teda hlavne takymi, co su uspesne a statisticky dokazane(double blind)a prakticky bez skodlivych bocnych ucinkov miesto tredicnych liekov, ktore sa naucili v skolach.
Samozrejme tu hovorim o riadnych absolventoch znamych univerzit, ktori zacali prax tradicne a postupne pridavali netradicne prostriedky, doplnky az presli prakticky kompletne od chemickych liekov na prirodne, lebo maju s nimi lepsie vysledky.
V USA je odhadomtakych dnes okolo 15 000, z celkoveho poctu lekarov vyse 700 000, takze este stale len maly zlomok.
Ale ako som povedal uz parktat, situacia sa meni a sami lekaro vyse 75 % pouzivaju doplnky aj ked ich zatial nepredpisuju a dnes mnohi dokonca "mimo protokolu" spomenu privatne pacientom, ze by pripadne mohli nejake doplnky brat....Alebo zmenit stravu pripadne smerom k zelenine a vitarianstvu

radca

to kamildu:

A aka by teda mohla byt pricina nedostatku tych B a NK buniek?

V suvislosti s CFS sa este uvadza nespravny pomer buniek, ktore sa oznacuju ako th1 a th2. Prebytok je tych th2, ktore vlastne vyvolavaju zapal, kym tie th1 by prave mali odstranit tie virusy. Co by mohlo sposobit tento nepomer. Nemoze to byt napriklad poruchov imunity sliznic (ktoru mi zistili, ale nic viac sa s tym vraj neda robit)-cim vznika (alebo to sposobuje) vlastne nedostatok urcitych vitaminov (vitamin A a zinok hlavne)?

RNG

mira, dobry argument na konci. Ked chemikalie uznavaju, preco nie ulohu zivin a inych prirodnych latok potlacaju?
Nuz je za tim centralna pohonna sila vo svete, peniaze.