Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prist o zuby v mladom veku

Príspevok v téme: Prist o zuby v mladom veku
lianita

Chcem sa spytat, ci je niekto takí kto prisiel o zuby v mladom veku, mam 35 rokov, kopu kazou a mrtvych zubov, ktoré by som si dala najradsej vytrhnut, pretoze stale sa v nich nieco deje, neviem si predstavit, ale ako si zvyknem na zubnu nahradu, ma niekto pozitivnu skusenost, ze si bez problemov zvykol na nu zvykol?Budem rada ak niekto napise.

leonor

Ahojte
Trochu Ste ma potesili, pretoze tiez sa pohravam s myslienkou, ze si dam vytrhat zuby a ukoncit vecne trapenie, nekonecne sedenia u zubarou, liecenie korenovych kanalikov, resekcie atd...
Mam vsak otazku,sportujem a mam obavy ci to nebude prekazat pokial si dam zubnu protezu, to znamena ci pri nejakych pohyboch mi nebude padat?
Dik vela stastia vsetkym s podobnym osudom.

vecernica

dOBRE DOBRE, TROSKU SOM SI ZAPROVOKOVALA.Bolo to take male skadlenie. Uplne chapem ze to cloveka rozculuje bolesti zubov a celkovo ludia si casto robia prvy dojem s toho aky ma clovek chrup. Ja len narazam na to ze to nie je podstatne, myslim esteticky.Totiz som znechutena svojou kamratkou ktora, vzdy ako sa s niekym zoznamila, nepozerala na povahu dotycneho ,ale na to ake ma zuby.Vecer my vzdy referovala, ze s nim chodit nebude ,lebo ma zle zuby,,alebo zlte,,a celkovo ludi sudila podla zubov.DOkonca si myslela ze ty ludia co maju zle zuby sa o zuby vobec nestaraju ,co niekedy nie je pravda.Len som chcela povedat ze zuby nie su to najdolezitejsie {teda ked cloveka prave nebolia}.A este som chcela [povedat ako som na to narazala, ze cloveka by sme nemali sudit podla vizaze { v tomot pripade zubov}V USA ako viem ,na vyssich postoch kto ma zle zuby,,je vnimany menejcenne, kedze si neda urobit porcelanove atd. len o tom to bolo.Mozno som to trochu s kritikou prehnala.Ale zas ma nikto nemusis posielat fasisticky do plynu..

anita9

Chcem sa spytat, ja uvazujem bud o mostiku, alebo o proteze na haciky, ci ma niekto skusenost, s tou protezou na haciky, ci to drzi dobre?

RNG

pre tych co este maju zuby a nechcu o ne prist:
Kazenie zubov je sposobovane hlavne viacerymi streptokokami, ktore ziju na krckoch dasien, ukryte a chranene pred zubnou kefkou. Takze aj ked si velmi poctivo cistis zuby, ich ucinnost sa sice znizi ale nezastavi.
Jedine, ako sa daju kompletne vyhubit(na kratky cas) je vyplachy niecim silne antimikrobialnym, ja odporucam napr koloidnu striebornu vodu alebo roztok GSE(6 kvapiek do deci vody) podrzat aspom 2-3 minuty v ustach. Oboje sa mozu prehltnut(na rozdiel od drahych a skodlivych chemikalii predavanych na vyplachy ust)

inka.

wapman, to napínanie je zo začiatku normálne. aj ja mám protézu a napínalo ma ale stale menej a menej. musíš ju nosiť stále, ináč si nezvykneš. mesiac je ešte krátka doba. ale ak ju vyberáš a nosíš len občas, napínanie sa vracia.a musíš sa donútiť nosiť ich aj v noci. veľmi pomáha cmulanie cukríkov. to môžem odporučiť. hlavne tuhé. a ešte ja som si zo začiatku dávala tablety Frontin na ukludnenie a uvolnenie. ale to bolo kvôli psychike, lebo mám 29 rokov a protézu a to som zle znášala. ale teraz to neľutujem. ja som si tiež strašne veľa vytrpela.
-
odkaz pre večernicu: si úbohá. nevieš čo sú starosti zo zubami. koľkokrát som v noci plakala od bolesti a vedľa mňa mama, lebo mi nevedela pomôcť. a to som chodila pravidelne k zubárovi. Dúfam, že raz to zažiješ ty alebo tvoje dieťa. a vtedy si spomenieš, že sa ti toto zdalo smiešne.

wapman

jo a teraz mi zubarka zistila ze nejaka kost mi vyrasta z hornej celuste (podla RTG mi zistila)a vraj aj odtoho sa mi mohli kazit zuby.teraz ma posiela do Nitry na stomat.chirurgiu, vraj to vyoperuju brr. Kto ma skusenost s niecim takym? nejak ma to tam nelaka.

wapman

ja mam tiez komplet protezu, dolna ani mne nedrzi, ale po prilepeni je O.K. mam 34rokov a pred mesiacom mi robili protezy. spodnu nosim skoro vzdy, ale na vrchnu si neviem zvyknut pri jedeni hlavne. niekedy ma aj napina ked si dam (tak hodinu)potom sa da vydrzat. Kto ma aspon 3-4 zuby dobre,hlavne ocne tak radsej odporucam mostik. ja som mal predtym tiez mostik na 6tich zuboch, ale mne spadol mostik po 8mich rokoch, no podnim boli uz zle zuby.tak som sa rozhodol pre komplet protezu.Ma to aj "vyhody" odkedy nemam zuby milujem cokoladu,cukriky,zmrzlinu--xi.

lianita

Chcela som napisať, že od zakladnej skoly chodim k zubarovi a este raz nie koli bielemu usmevu, alebo koli tomu, ze ma trapi, ze mi chybaju 3 zuby, ale ked uz ich mas polovicu preč a tu druhu tiež na tej ceste tak potom to nie je ze sa sledujem, ale o niecom inom, ale fakt tažko to niekomu vyvetlovat, kto to nezazil.....

lianita

A nezacala som chodit v 35 rokoch, ale chodim od zakladnej skoly, cize za tie roky uz ma toho clovek akurat tak dost

lianita

Myslim, ze Julia si to povedala, všetko za mna. Vecernica si asi fakt neviem predstavit, co su to skutocne problemy so zubami,pretože keby si to okusila, tak by nepisala taketo blbosti, od zub sa totižto odvijaju, aj ine ochorenia a zdravotne problemy, cize aj preto ma to trapi, ani nie tak koli estetike i ked aj to je dolezite, nech si to vyskusa s vytrhnutými prednými zubami, ci uz jest, alebo sa smiat.Mne je zase smiesno, ked niekto nejde k zubarovi, preto, ze sa boji, ja na to ani nepomyslim, len si stale vravim, ze aby sa uy konecne skoncili tie problemy a nekonecne navstevy, nie preto, ze sa bojim, ale preto, ze to berie neskutocne vela casu a pokial si zamestnana, tak tiez to zamestnavatel nemusi donekonecna tolerovat a vobec je to bludný kruh.Ja nechodim koli bieleniu zubou, alebo koli vymene amalganovych za biele, ale koli akutnejsim problemom.Tak asi tolko