Prist o zuby v mladom veku

Príspevok v téme: Prist o zuby v mladom veku
lianita

Chcem sa spytat, ci je niekto takí kto prisiel o zuby v mladom veku, mam 35 rokov, kopu kazou a mrtvych zubov, ktoré by som si dala najradsej vytrhnut, pretoze stale sa v nich nieco deje, neviem si predstavit, ale ako si zvyknem na zubnu nahradu, ma niekto pozitivnu skusenost, ze si bez problemov zvykol na nu zvykol?Budem rada ak niekto napise.

lolinka

Andy žiaden zubár ťa nebude súdiť za tvoje zuby, aspoň určite žiaden súkromný. So štátnymi mám zlé skúsenosti. Zuby ti samozrejme budú vedieť urobiť nové, ale počítaj s tým, že to bude stáť dosť peňazí.

Andy12

Zdravim,
Mam 25rokov a a takmer ziadne zuby velmi sa hambim za to a mam strach ist k zubarovi nie koli bolesti ale koli hambe bojim sa jeho reakcie ked otvorim usta. Pomoze mi uz asi ten zubna proteza snivam o krasnom usmeve ale ten strach mi nedovoli nieco stym zacat robit. Ak mate niekto skusenosti s nejakym dobrym zubarom ktory ludi nesudi a postavi sa k svojej praci normalne bez nejakych blbych komentov ktore niesu nikomu prijemne alebo ak mate nejake zazitky budem rada za kazdu odpoved.

kkk1605

Dobry den. Mam 30 rokov a uz 2roky nosim snimatelnu hornu zubnu protezu. Nakolko som mala zuby v dezolátnom stave dlhodobo,rozhodla som sa pre razny krok aby som sa mohla uz v klude usmievat a nekontrolovat sa stale.
Hore som mala sest zubov, zubar mi najskôr vytrhol tri zuby, potom som prisla na odtlacky, ktore mi robili aj ked som mala dalsie tri zuby v ustach. Asi po dvoch tyzdnoch ked som mala protezu vyrobenu mi vytrhol ostatne tri a nasadil protezu.Musela som ju mat stale v ustach aby na druhy den vedel,kde ma talci a pod.
Poviem vam uprimne nebolo mi vtedy vsetko jedno.Ale po mesiaci som jedla arasidy,co viac dodat. Dnes viem ze som lepsiu vec nemohla urobit. Zuby su krasne, zvysili sa mi sebavedomie a castejsie sa smejem. Zubna proteza stala 30eur a za trhanie som tam nechala okolo 70eur.Aj ked proteza super drzi lepim si ju, pretoze vtedy mam taky vnutorny pocit ze je uplne zafixovana v ustach. Jem od zaciatku vsetko,ziadne kase ani nic podobne. A hlavne zoiadne vyberanie na noc a pod.

kriss

No ja mám 28 a pomaly všetky zuby v riti... Rozmýšľam že si dám spraviť protézu a budem mať pokoj. Zubarka mi stále hovorí že mostík.. No nechcem bo kazia sa mi od koreňa, normálne sa začali lámať od dasien.. Poraďte mi prosím..

regina92

Ahojte, hlásim sa aj ja k tým, ktorí maju stale problémy so zubami. Práve teraz ma strašne bolí predný zúbok, inak mrtvy zub, ktorí už raz asi pred dvomi rokmi bol preličovaný.. inak, mám zuby krivé, kazivé, a to si ich umývam každučký den. Je to zúfalé a smutné.

annegarde

dobry den.Poradim tym,ktori o radu stoja;v medenej nadobe zpalte drevo vinica-konariky z hrozna.Je to liek-drahokam! Do 1 litra vody dajte 1 lyzicu popola z vinica,povarte a precedte.Tuto vodu drzte v chladnicke a denne si nou cistite zuby,vyplachujte.Robte tak po dobu 9 dni.Kazy sa zastavie.Ide o to,ze vyvar popola zabije bakterie. Mozete obcas popolom aj zubky imyt.Nehltat a nepit! V mudrich knihach sa pise: luh z vinica zabije cervi v zuboch! T.j-bakterie. Aby boli zuby biele-umyvajte popolom z brezi bielej. vdacne

liluška

Ahojte všetci, ktorých trápia zuby... bolo tu veľa názorov a tak pripájam aj ja svoju osobnú skúsenosť. Dnes som 3 dni po extrakcii 10 horných zubov. Nasadili mi na čerstvo vytrhané ďasná tzv. Imediátnu zubnú náhradu a poviem vám, že keby som bola vedela, tak si to dám urobiť už dávno... 10 ďasien po extrakcii bolí menej ako 10 vlastných zubov, ktoré som tam mala. Protéza drží tak, že mám problém ju dať vôbec dole a konečne sa môžem opäť usmievať :)na jedenie s protézkou si musím ešte zvyknúť, ale tá úľava, žiadna bolesť a krásny biely úsmev mi vynahrádzajú všetky tie roky bolesti a stresu, ktoré som strávila v zubárskom kresle. To len tak na povzbudenie pre všetkých. Držím vám palčeky, nech sa vám pošťastí a nemáte so zúbkami problémy :)

Zubný kaz

Mam problém, Mam vpredu pokazené 3 zuby a nevyzerá to dobre ( normálne tam mam diery) Tak by som sa chcel opýtať aké riešenie by bolo najvhodnejšie a koľko by ma to stálo aby tie zuby vyzerali opäť dobre. Prosím poradte.

Giovanni

Ludia pridavam sa k vam,mam 20 rokov a na hovno zuby:( niak vzdy sa mi kazia,neviem od coho,pred 2 mesiacmi som bol u zubara a nahal som tam 3 cifernu sumu €.Buduci rok ma caka to iste a fakt som zacal rozmyslat o zubnej nahrade,co odporucate? ja uz rozmyslam aj o implantatoch.....uz som prisiel o 7 zubov(esteze zadne) a len 20 rokov mam a ostatok zaplombovane cca polovica ....

nika22222

Mam 20r a tiež mam robene zuby vrchné ale nie všetky len 6 neviem velmi rychlo sa mi kazia zuby aj si ich umývam hanbím sa zato. dala som si spravit zuby napevno je to super jem snima všetko nieje problem len dasna mam take špatne.