OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?

Príspevok v téme: OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
noonaa

ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...

[zruseny12]

dd,presne ani ja som nezapadala do jej predstav,a este ked zistila,ze ma jej syn velmi miluje a ,ze som vo vela veciach dobra...hotovo...mala som po ptakach u nej...:0)))).....

dd

Maria - presne ako pises..moja svokra mala vysnivanu inu nevestu a ja jej nebudem dobra nikdy..to ja viem..
Radana - tak to je sila..ze vobec neboli..svokrovci nam boli, ale ozaj len chvilu..mali sme v kostole a tam vraj po kazni odisli..nas znamy knaz, ktory nas sobasil mal aj dost tvrdu kazen, aj som sa troska bala, ci tam nezacnu cosi vyvadzat..ale potom odisli..svokra tam vraj rozpravala take somariny typu: ani Boh nechcel, aby sme sa zobrali, tak ze ako je to mozne, ze mame svadbu.. sedela pred nimi jedna reholna sestricka a ta doslova povedala, ze si musela ist odsadnut, ze uz nemohla tie bludy pocuvat..

[zruseny12]

dd,ani ja som nemala pozehnanie,len na oko od ex svokry a nebudem mat ani od druhovej matky i keby som bola cela z porcelanu,alebo zlata...

radana

To mas dobre,ze ti boli na svadbe aspon chvilu.Moji rodicia mi na svadbe neboli,lebo general-moja matka zavelila,ze sa nejde a hotovo.Bola som este mlada a ani som si to nejak neuvedomovala,mala som tam inu rodinu a znamych,takze ked si myslela,ze ublizi tym mne,tak sa mylila a ci to ublizilo jej,to neviem,ale otcovi to bolo velmi luto,ze ma nevidel v svadobnych satach a ze tam nebol.. :(

dd

no ved prave preto sa tesim, ze troska zrelaxujem, porozpravam sa s kamaratkou, proste vypadnem zo stereotypu..
inak aj ja sa vyhybam oslovovaniu svokry..ked od nej nieco chcem, tak si ju vzdy najdem, aby som na nu nejako nemusela volat.a ani ona mna nevola menom..za cely ten cas, co sa s nou poznam, tak mi menom povedala 2krat..ja ako som napisala, necitim to tak, ze by som ju mala volat mama..ved do dnesneho dna od svokrovcov nemame ani len pozehnanie, pri svadbe nam ho nedali, kedze boli na obrade len chvilu a doteraz nam ho nedali..takze tak..

[zruseny12]

radana,:0))))...ze vraj komunikacia viazne,sak som najviac na PC ja...a skym sa mam tu bavit?sama zo sebou,zatial netrpim samomluvou...:0)))...noonaa ma poracu,dd je tiez zamestnana...ty tiez nemas cas...kekso ktovie kde beha...a ja co tu sama budem strasit?

[zruseny12]

ahoj dd,no ja som mala ex svokru velku panicku...len aby ste mali prehlad...zacinala ako ucitelka,tak zastupkyna skoly,tak na okrese robila nejaku vysoku funkciu,prednasala na vysokej skole,potom bola riaditelka skoly a mala tusim dva vusoke skoly a ucenie karola marxa...to len prehlad...
ked som sa vydavala,v den svadby mi navrhla tykanie...ale ja som odmietla s tym,ze rodicom vykam a jej budem tykat?URAZILA SA.... a nikdy som jej mama nepovedala,neslo mi to cez usta...neviem,co by som ti k tomu dodala...
a len tak okrajovo,tiez bola ako general...ale taka je aj druhova matka...
a ked sa narodil syn,tak sa nemohla zmierit z myslienkou ze je babka,lebo sa citila mlada...