ahojte..zacala som sa zaujimat o tento pojem,pretoze,hoci moj priatel nesuhlasi s nazormy svojej matky a nie je v jeho ociach ta najlepsia,ako to tnto pojem definuje..stale nejak podvedome robi to,co chce ona,stale s ohladom na nu...co je pekne,kym to nie je na ukor nasho vztahu,a zacina to byt dost casto na ukor a v zasadnych veciach...a obcas mi pride byt dost neschopny v beznych veciach,alebo mozno ich aj vie robit,ale nestara sa o to...mam z toho riadne nervy,lebo citim,ze som na neviem kolkom mieste...chce sa teda opytat,ci vie niekto preesne znaky oidipovskeho komplexu,aj ked chlap napriklad az tak neinklinuje k matke,ale skor myslim, nejake prejavy, ako kvoli takejto vychove potom kona v beznom zivote,ako rozmysla,preco....dakujem...
OIDIPOVSKY KOMPLEX .... ?
...jasne,ze sa pamatam radana,na com sme sa dohodli...:0))))....
presne tak dd,ako pise radana VAZ SI RODICOV...ja nebudem opisovat svoje veci s rodicmi,lebo do toho by som musela zamontovat aj svagrinu,brata,sestru a pomlay cely regiment...
...len jednu vec napisem...ZATIAL SA IM DARI NA MNA HADZAT SPINU Z KAZDEJ STRANY,ALE BOH JE SVEDKOM VSETKEHO A TEN ROZHODNE...NIE NEJAKE BLBE CHOVANIE TYCHTO LUDI...
...A SVAGRINA KTORA SA CITI BYT NEVINIATKO,TIEZ RAZ DOPLATI,LEN ONA TO MA U NAS TIEZ TAZKE...TAKZE NEBUDEM SA VYJADROVAT K TYMTO VECIAM...
nuz, to tak byva..aj na mna moja svokra rozpravala, ze som z dediny a ze mame hnojovu jamu na dvore a pritom ona nie je ziadna mestanka, tiez pochadza z dediny..to je tak no..smietku u druheho v oku vidi, ale vo svojom brvno nosi..
ja sa snazim si rodicov vazit a ako velmi mi chybaju teraz..ked uz zijeme nejaky ten km od nich...hned by som za nimi bezala a vyobjimala ich.
dobre mile damy moje, ale idem ja pomaly..s Betkou sa trocha pohrat :).zelam Vam zatial krasny dnicek!majte sa pekne.
To nieeeee,ved ja uz budem potom v nejakej inej galaxii ci kde,ved vies aka bola dohoda..To by som ti nikdy neurobila..
radana,ked ti to pomoze tak aj celu si ma zober...potom...:0))))
Dd,mas velmi velke stastie,ze mas rodicov,ktori ti pomahaju a v dobrom aj v zlom stoja pri tebe.Toho si naozaj vaz.Ja som velmi pred niekolkymi rokmi tuzila,aby sme boli taka silna rodina,aby si moja mama konecne uvedomila,ze zivot je o niecom inom,nez o majetku a o snahe stale niekoho ovladat,ale zial bohu sa tak nestalo,tak som aj ja zaujala konecne postoj k nej taky,aby mi nemohla dalej ublizovat svojimi vymyslami a nezmyslami a je mi omnoho lepsie,nemam umelo vyvolavane stresove situacie,ktore boli na dennom poriadku.proste mi to dalo klud.Takze fakt si svojich rodicov vaz..
dd,ja som skoncila strojnicku a chcela som ist este dalej,ale ex bol na vojne a nechcel aby som dalej sla,ze je to dlha doba atd.a teraz sa podrz...koli nemu som nechala skolu a jeho mamka premilena mi vykricala,ze mi slovenky sme kravi a nevzdelane...ale koli komu som nechala skolu to uz nepozerala...aka vzdelana taka hlupa...bohuzial....chovala sa ako keby nemala ani zakladnu skoncenu...
ja nema ani druhu...:0))))....no ja sa len smejem...lebo ja druhovu matku nepovazujem za svokru,len tu pisem,lebo je to druhova matka...
no nevies co zivot prinesie,ale neplanujem,ja som uz neplanovala ani si nikoho hladat po rozvode a skusenostiach...zlych...planovala som si vychovat syna a zit..len pre neho a pracu...a vidis plany jedna vec a realita druha...a to tiez amju na pol na svedomi moji rodicia/konkretne otec...ktory mi povedal,ze nemozem ostat doma/
no moja svokra ma strednu skonecnu..ale ako jedina zo surodencov nema VS..je najstarsia..ostatni vsetci jej surodenci maju VS..ja som tiez skoncila VS, teraz v juli som mala promocie..samozrejme za obrovskej pomoci mojich rodicov a manzela..moja maminka sa o to velmi zasluzila, pretoze vzdy ked som potrebovala, tak bez vyhrady mi pomohla s Betkou a aj ked som chodila na skusky, tak chodili takmer vzdy so mnou.no a manzel ma este tento a buduci rok a tiez by mal byt Ing.(modlim sa, aby to skoncil v pohode, bo inak by bolo peklo od svokrovcov..)
Maria,keby len trosku..Tak ja si z teba potom odsklbnem viac,dobre?nenahnevas sa,ze nie :-D