Sex az po svadbe

lilinka

spytko, neni problém ak to chceš mať aj z nového zákona, ale vypíšem ti kde to nájdeš dobre??? aby si nemusel čítať bibliu od začiatku do konca, tak napr. hovorí o tom 1. Korinťanom 6:13,18, dalej Efezanom 5:3, kolosanom 3:5 - "umrtvujte svoje telesné údy, čo sa týka smilstva...", 1. Tesaloničanom 4:3 - "Boh chce aby ste sa zdržiavali smilstva..." atd. celé si to nájdi v Biblii a kľudne si pozri aj kontext, aby si vedel súvislosť....zatím čaute

johi

spytko,preco to chces dokumentovat aj podla Noveho zakona?
Ked mas umysel ludi dostat,tak sa nesnaz,lebo Ta to dostihne : (
Ale pokusim sa to najst - alebo si to najdi sam : )

johi

No ked si precitas prispevky k tejto tema - tak tak som to pochopila.
Vlastne ze nie je dolezite alebo nie je laka len pozerat sa jeden na druheho,la emat ten isty ciel - tzn. mat rovnaky nazor alebo mat spolocne nazory - no neviem,nevysvetlila som to dobre,ale snad tomu bude chapat : )

lilinka

spytko, no problém, ale škoda, že som v práci a nemám tu žiadnu bibliu, prídem domov a pozriem sa na to...môže byť???

vivian

pre ujasnenie,uz nemam 14 ale 26 a k tomuto zaveru som nedospela tak,ze sa mi to snivalo.vypocujem si vsetky nazory,rady pre aj proti a hodnotim.a to nielen na zaklade nazorov ale aj z toho,co vidim ze sa deje okolo mna.takze moj nazor nie je len vystrelok lebo chcem byt originalna v tejto dobe propagovania opacneho trendu.a ani nie som,poznam dost ludi,mladych ludi,ktori mali sex po svadbe a o nic neprisli,naopak,dopadlo to tak,ako o tom pise katika88.mame s mojim priatelom rovnaky zivotny ciel,zasady,hodnoty,rovnaky zmysel pre humor tuzby a aj niektore konicky.nikdy sa nenudime,hoci nemame sex.a hlavne,tuto zasadu uznavame obidvaja,takze sa nerozchadzame v nazore.

katika88

Pozorne som si precitala vase prispevky a teraz sa chcem vyjadrit k niektorym vasim postrehom.Ja nie som ani proti sexu pred svadbou ani proti sexu az po svadbe.Kazdy ma svojim sposobom pravdu ale sa aj myli.Ti ktori to chcu az po svadbe maju pravdu ze to ma svoje caro, patrit len tomu jednemu.Ale zase nesuhlasim s tym ked vravia ze sa tym chcu vyhnut chorobam a tehotenstvu na to predsa prostriedky su.Ak maju len taky dovod tak to nie celkom chapem.A teraz k tym co su za sex pred svadbou.Suhlasim ze sex k laske patri a preco si ho nevychutnat ale zaroven som za to aby to bolo s niekym s kym uz ozaj planujem spolocny zivot, teda aby tam bola pravdepodobnost ze to bude s tym pravym...lebo mne sa ozaj paci ked zena patri svojmu buducemu manzelovi a nikomu inemu predtym...cim menej partnerov predtym tym lepsie aspon mne sa to tak paci.No a este k tomu ze vravite ze hrozi ze to nebude v posteli klapat.Ja sa ale pytam preco by to nemalo klapat dvom ludom co sa nadovsetko miluju a ked vydrzali do svadby tak zda sa ze uznavaju aj rovnake hodnoty?Co by tam akoze nemalo klapat?Ze su neskuseni a budu sa na zaciatku trapit?Ale ved to je normalne ze zaciatky su tazke a nie je to take ako nam to ukazuju v romanoch ci filmoch.Ak clovek ocakava takuto rozpravku hned na zaciatku tak moze naozaj nadobudnut pocit ze to neklape ale ked sa na to pozera triezvym pohladom tak je mu jasne ze vsetko ma svoj cas a ze to troska trva kym sa partneri vzajomne zosuladia.Takze myslim si ze pokial niekto neokusi sex pred svadbou tak sa rozhodne nemusi bat ze im to nebude klapat.Ked sa lubia tak vsetko spolu prekonaju...