Sex az po svadbe

ivette

Damy, hoci nezdielam vas nazor, zelam vam vsetko dobre. Kazdy ma iny zivot, stretava inych ludi, riadi sa inymi dogmami (ale to viete aj bezo mna, ze?). Len si, prepana, nemyslite, ze som za to, aby 15-rocne pipenky sexovali... Nieee... Necitala som celu diskusiu, ale dovtipila som sa, ze nemate 15, don´t worry, ci ste vydate ci nie, to je fuk, mate skusenosti.
Moja je taka a za tou si stojim. Vasa je taka. Kazdy, ako mu vyhovuje... C´este la vie..

danulik

citala som si nazory a uprimne obdivujem vsetkych, ktori to do svadby vydrzia bez sexu. Ja som si myslela, ze to pre mna nebude problem, ale ked som sa zalubila do mojho terajsieho priatela,zistila som, ze to nie je take jednoduche. Vzajomne zblizovanie viedlo k sexu, co som nikdy nelutovala. Zo zaciatku sme vsak mali velke problemy v sexe (trpela som vaginizmom), ale priatel bol velmi trpezlivy a nezny. Obstal aj v tejto skuske vztahu a teraz je to uplne super.
Chcela by som len povedat, ze nic nie je cierno-biele a neodvazila by som sa vyslovit take kategoricke vyjadrenia typu: "sex pred svatbou vedie neskor k rozpadom vztahu", alebo naopak, ze clovek by mal mat pred svatbou sexualne skusenosti. Dolezite je len to aby si clovek nasiel partnera s rovnakymi postojmi k sexu.

lilinka

naša drahá Ivette...vieš ja už nemám 15, ale ani 18. Mám 28 a 8 rokov som vydatá...doterez som ani raz neoľutovala to, že sme so sexom počkali až na svadobnú noc....nie je a ani to nebolo o tom, či niečo vieš alebo nevieš, je to o sebadôvere a o mnohých dalších vlastnostiach ktoré som si vypestovala...neviem prečo sa rútiť do ťažkostí ked nemusím...a k tomu nechcenému tehot. Dúfam, že už si aj ty počula o tom že aj taká ochrana ako je kondóm "občas", prestane byť ochranou. O tom by ti vedela rozprávať moja švagriná...Takže si myslím, že sme naozaj chránení pred niečím ako je zodpovednosť, ked napr. nie sme na to pripravené dajme tomu v 15 - tke...a potom čo?? už je neskoro plakať....že asi som to nemala robiť...

b17

ja si nemyslím, že sex pred svedbou je niečo zlé. ale neuznávam ani výmenu partnerov ako na bežiacom páse. podľa mňa je to prirodzené, ale len s tým koho naozaj ľúbim a mám s ním ozajstný vzťah, čiže aj plánujem spoločnú budúcnosť.

vivian

ivette,ty si nepochopila,o com piseme.ja si necitam bravo a jeho opisy sexu.samozrejme ze tomu neverim.piese zeVztah zalozeny na priatelstve je ten pravy. Skutocne.tak to iste si myslim aj ja,preto je pre mna dobry priatel viac ako iba dobry sexualny priatel,lebo ja si myslim,na rozdiel od teba(ze ked to nefunguje v posteli, nefunguje to manzelstve) ze ked to nefunguje v manzelstve,tak to nefunguje ani v sexe.veelmi casto.ak je krasny blizky vztah,tak sa vzajomne dokazete prisposobit aj v sexe.precitaj si ine temy ako ten o bielej macke napr.tam je vela nazorov,ze ide o prispôsobivost - samozrejme vzajomnu.ale ak toho cloveka nemilujes,tak sa nerad(a) sprisposobujes a hladas len vlastne uspokojenie.v mojej rodine sa takto vydavala aj sestra a maju nadherny vztah uz dlhe roky.a vsetko co pises o zosuladeni v sexe a katastrofe atd...vsak to vieme aj bez teba.je to normalne a v kazdom vztahu na zaciatku to byva tak.aj ty si to prezila,nie?prezijeme to aj my a najdeme spolocne zosuladenie..mozno po kratsom case ako ty.
joni,suhlasim.