potrebujem radu mam stale hnacky a doktory su uz v koncoch nevedia mi zisit preco.... pomoze mi psycholog aby mi bolo lepsie? dik za prispevky
stale hnacky pomoze mi uz len psycholog????
no aj napriek tomu ze vysedky uz mam musim cakat este dva tyzdne kym sa dozviem ze ci je vsetko v poriadku lebo skor ma nemohli objednat, to je system. Takze este stale neviem ci som na nieco alergicka, fakt uz nenachadzam slov. No joni verim ze aspon ti sa mas lepsie.
joni ucinna davka bromelainu je 2x600 GDU. Bromelain dochadza v roznych "silach", takze sa udava nie v mg ale v GDU jednotkach na tabletk/kapsulu.
Bromelain a papain su le proteolyticke(bielkovinne) enzymi. Tvoje zamorenie/alergia moze byt nie bielkovinneho povodu, takze by som radsej odporucil zmes enzymov(proteaza, lipaza, amylaza,celulaza, laktaza,...)a hodne vlaknin.Mozno je to cele sposobene nedostatkom zaludocnych kyselin a do criev sa dostavaju nedostatocne natravene zlozky, ktore tam potom pridlho trcia az sa zacnu kazit a to vedie k hnackam.
Betain HCl a viacej vlaknin by to mali vyriesit.
Malo vlaknin znamena nedostatocny posuv jedla(crevo sa nema do coho zapriet)a vtedy sa casto premnozia skodlive bakterie a potlacia probiotika. To vedie k toxickym crevam a hnackam, neskor k zapalom, kolitide, vredom(ulceroza) az ku Crohnovej chorobe. Takze to musis adresovat skor, nez ti to narobi skody v crevach.
Na alergie pomahaju rozne enzymi, kedze alergie su sposobene obvykle nahromadenim sa latok, z ktorymi si telo nevie poradit.
Na pelove, prachove a plesnove(vytrusy) alergie je dobre brat adaptogeny Quercitin, curcumin,vitamin C, enzym bromelain a omega 3 oleje.
Na potravinove alergie su dobre traviace enzymi, ktore pomozu odstranit (stravit) alergeny, pripadne ked brane na prazdny zaludok odmorit od nich telo, a zaroven od inych zdrojov(zhlukov) ktore telo zamoruju a su pricinou na zapaly a histaminove reakcie.
no alergologicke som sa pytala sama, lebo moja Dr. by ma tam tiez neposlala
dali mi najskor lieky na tlmenie potravinovej alergie (tusim Nalcrom?? uz si nepamatam) ale nezabrali, takze prisna dieta - nejest veci na ktore mam alergiu a uz asi druhy rok pravidelne probiotika a nejak sa mi to ukludnilo
teraz mam trochu zhorsenie lebo je sezona - mam aj alergiu na kvitnuce obilie a vsetko sa mi to odraza na traveni, a mam este aj funkcnu poruchu travenia tak je to komplikovane, neda sa to celkom vyriesit... ale pri diete je to urcite lepsie ako to byvalo
ani ma neposlal ku alergologicke ci tam nie je nejaky problem... a tebe ked zistili alergiu dali ti na to niejake lieky?
tak ten koniec ako kedy si moj pribeh hovorila... oni sa mnou uz ani nezaoberaju v piatok som bola s poslednymi vysedkami pri svojom doktorovi a nevedel co ma povedat tak len odkazal mi ze si mam vsimat ze ci mi to nejaka strava nerobi tento cely problem a poslal ma domov ako keby ho to neprapilo ze mam nejaky problem a mal by ho riesit proste bol v koncoch...
vysetrenia a vysetrenia... a nic z toho, pomaly sa ucim ze aj lekari su len ludia a este vela veci nevedia, myslela som ze oni mi musia pomoct, ale omyl... po dlhych rokoch konecne aspom prisli na to co mi je a ciastocne mi aj pomohli, ale zaroven mi povedali ze ten zvysok nevedia liecit :( no co, aj medicina ma svoje hranice, to si musim zapamatat
sorry za ten pesimizmus, teda asi skor realizmus, ale kazdopadne sa nevzdavaj kym nebude jasne co mas za problem a potom sa snaz hladat sposob liecby aj ked ta budu odmietat alebo sa im nebude chciet s tym zapodievat
joni tak to sme si skoro podobne... taktiez som si presla tymi vysetreniami ze az. Ale ty si si presla asi viac oddeleniami..
ahoj lejn, ja som mala velmi vela vysetreni, gastroskopia, kolonoskopia, rentgen s kontrastom creva, litre krvi :))
gastroenterolog, alergolog-imunolog, neurolog, infekcne, plucne, ocne, zubar... nepamatam uz co vsetko a celkovo kompletne vysetrenia v Ruzomberku vo vojenskej nemocnici a este testy u psychologa
nakoniec som skoncila vlastne u imunologa kde chodim na kontroly.... aj teraz pojdem zaciatkom septembra tak uvidim co mi povie