Ahojte dievcata. Prosim pekne, mohli by ste napisat kedy ste dostali svoju prvu menstruaciu a kolko ste mali rokov? dakujem
Prva menstruacia
to neznáme dievča čo mi napísalo dakujem
viviaaan. Nemusis ist k lekarovi. Tiez som mala najprv vytok a az potom menstruaciu. Vytok je znak, ze uz to coskoro pride :-), len tazko urcit kedy. Ale nezabudni so sebou pre istotu nosit vlozku, ja si ju davam do kazdej tasky, ktoru nosim. :-)
Ja som mala 15 18.8. teraz v auguste a ešte sále nemám menštruáciu , ale objavil sa mi hnedkastý výtok ??? Mám zájst ku lekárovi alebo čo ??
Poradte
ja som mala 14 ale u kazdeho je to ine!ty ju mozes mat aj v 18 ..spytaj sa mamy kedy ona dostala prvu a potom to mozes cakat aj na sebe...a ako prebiehala??rano som sa zobudila a mala som bolesti v podbrusku..nie take ako ked ta boli brucho alebo zaludok...potom som sa sla rano osprchovat a citila som ze zo mna cosi vytekalo kukla som sa na zem...a mala som to!!bola som akurat na prazdninach a jedine co som vtedy robila..ze som plakala ...nebola som asi na to pripravena ja nwm..mozno ma to iba tak vzalo..
na prvu prehliadku, ak nemas ziadne tazkosti, aj ked nezijes sexualnym zivotom, treba ist v 18..
ja som mala 13 rokov
na prvú gynekologickú prehliadku je vhodné ísť až po prvom pohl. styku... skôr j to zbytočné
luciaaaaaaa: nie je to pravidlom, ale odporuca sa to...mam kamosku, ktora bude mat 21 rokov, uz dlhodobo zije aj sexualnym zivotom a stale nebola na gynde. Podla mna taky pristup je trosku nezodpovedny. A ty, kedze mas 16, tak je mozno aj najvyssi cas ist:)
je pravda ze ked dostane dievča svoju 1.menštruaciu mala by ist ku gynekologovi.???lebo moje kamosky mi vravia ze to sa musi ist ale podla mna nie ..tak nwm...vy ste boli??? aj by som sla ale dost sa hanbim :(( a inak prvy krat som to doslala ked som mala 13a pol..a teraz mam 16..:DD
ahojte :D ja som 1.dostala,keď som mala 15 v marci to bolo tuším :P a teraz mám 16 a6 mesiacov a už som si na to zvykla :D len keby som mala aj iné príznaky "dospievania" mám velmi malé "nemám" prsia :(