Ahojte dievcata. Prosim pekne, mohli by ste napisat kedy ste dostali svoju prvu menstruaciu a kolko ste mali rokov? dakujem
Prva menstruacia
mam 13 rokov... no ja som to dostala pred par tyzdnami 12.10.2009..to bol pondelok a trvalo mi to tak do piatku...a vytok som mala uz asi 3 roky ked nie viac pre tym.. ale uz som si zvikla.. a pri tej prvej mestruacii som nemala ziadne bolesti ale boleli ma trochu kriza...a bolo to tak ked som isla rano do skoly a som sa obliekala a zrazu na posteli len take malinke flaky (hnede).. napadlo ma to ale potom som si povedala ze to urcite nie.. a potom som v skole isla na zachod a uz som to vedela na 100%...strasne som sa roztriasla.. a cely den som sa smiala..=D neviem preco...
a este moja kamoska to dostala v 15.. a kym to nedostala mala vytok velke prsia..vsetko.. tak sa nestrachujte..
a ked som bola mala vzdy som zaviddela tym dievcatam co to mali.. ale teraz zavidim tym co to nemaju...
no ja mam 12 ale este nemam kramy ale zatial sa velmi nestrachujem
ja mam 11 a kramy som este nemala a ani mi moc nechybaju
sesill,
gratulujeme!
No tak ja som mala 12. To bolo čosi hrozné!!! Keby príde neskôr, veru nebola by mi chýbala...Inak všetko čo sa tu opiduje je fakt, špinenie, výtok, všetko ak je v normálke je predzvesť...:-)
tampony v zivote uz nepouzivaj mimo menstruacie..
tamponom si nemozes ublizit..a keby si si ho dala nejak zle ze by si zacala z toho krvacat tak by si to urcite citila a bolelo by to jak svina...
inac to je najvacsia kravina davat si tampony mimo menzesu, pretoze mozu sposobit premnozenie niektorych bakterii a zbytocne si vyvolas nejaky problem.to uz v zivote neurob!
Dobrý den :) mam teraz 1. krat menzes a pred tým ako som ju nemala som používala O.B ...bála som sa že to dostanem v škole tak som si ich dávala a dnes som si dala ob a vytiahla som ho a bol červený x).tak neviem či som ho dala zle :) alebo je to moja 1. menštriácia.Prosíím pomoc :)
borusqa ty si nastuduj ludske telo...
barusqa: moč ide z mocovej rury a menstruacna krv z posvoveho vchodu-su to dve rozdielne "chodby"....ked zena ma menzes, vycika sa a utrie si posvu, tak samozrejme je krv aj na papieri (ak nema v sebe tampon) a taktiez aj ked pozrie do zachoda, tak tam moze byt krv, pretoze pri silnejsom krvacani krv moze vytiect, ked zena cura...avsak krv v moci moze znamenat aj zapal mocoveho mechura. Ale to vtedy vidno par cervenych bodiek krvi na papieri, ked sa zena utrie a nie nejak vela krvi v zachode. Vyskusaj si prstom trochu zajst do posvy, ze ci bude krvavy.