Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prva menstruacia

[zruseny8]

presne tak. kazdy clovek je iny. ma inu geneticku vybavicku a tiez je to dost ovplyvnene hmotnostou cloveka. napr. moja sesternica ide mat teraz vo februari 12 a este jej ani nezacali rast, pretoze ma 30kg aj s topankami:) a tiez ked sa pozriem na jej maminu, tak neviem neviem :)) hoci jej niektore spoluziacky su az velmi vyspele. skoro by som nepovedala ze chodia do rovnakej triedy..

jajkafr

majuss
zuzic má pravdu a napr. moja sesternica má 25 dve krásne detičky a prsia žiadne ale je veľmi chudučká to je tým a záleží aj na genetike napr. ja mám 20 a prsia veľmi malé a to niesom nejaké tintítko a moja sestra o 3 roky mladšia je chudulinká a prsia má aj za mňa každý sme iný netráp sa zbytočne tým máš len 12 prsia ešte narastú :)

Majuss

Je to normalne, ze mam 12 rokov a nemam vobec ziadne prsia...mam ich uplne take malickee...spoluziacky ich maju velke....musia nosit podprsenku a ja? ja ich mam uplne male....je to tym, ze som chudsia a mensia od nich?

jajkafr

Majuss
žiaden človek nieje symetrický, nikto nemá pravú stranu presne takú istú ako ľavú väčšina žien má jeden prsník väčší ako druhý u niektorých žien tento rozdiel vidno viac a u niektorých ho nevidno skoro vôbec

Majuss

Aojte.....chcem sa syptat, ze ci je to normalne, ked mam 12 rokov a mam jedno prso vacsie ako druhe.....Dakujem za radu! :-)

jajkafr

katusiiiq
zuzic ti radí dobre... viem pre teba je táto téma trošku blbá ale každá z nás prešla týmto vekom a ver mi pre mamku alebo pre sestru to nebude nič nové nevysmejú ťa ani nič podobné ak sa hanbíš ísť za mamkou tak sa skús na to opýtať sestry bude sa ti lepšie komunkovať držím palčeky :)

katusiiiq

mam vytok prisvytny to je asi v pohoo.........ale ako sa mam spytat mamci alebo sestry ze kedy dostalaa prvu menstruaciiiu?????????

jajkafr

katusiiiq
u každého je to iné výtok môžeš mať aj z toho, že si chytila nejakú baktériu na kúpalisku, ale môže to byť aj z toho, že by si mala dostať menzes. Ak je výtok priesvitný a nezapácha všetko je ok ak je biely hrudkovitý, alebo žltý tak môže ísť o nejaký zápal... to v akom veku dostaneš menzes závisí tiež od toho, kedy ho dostala tvoja mamka dcéry často dostávajú prvú menštruáciu približne v tom istom veku ako ich mamky.