Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Lai, ved CT a NMR su preplacane, tak to sa ti lekari uz nemaju na co vyhovorit? Jako keby to oni platili...Moze ta boliet aj noha, mna bolieva cela lava...
KATY 111 ked sa pozrieš spať na prispevky, tak tam najdeš cvičenia ,kt. mne dali cvičiť po operacii hernie na spevnenie , takže kludne ich možeš cvičit aj ty ... iste ti nepoškodia..
A su tam niekde aj cviky na fit lopte , kt . su tiež dobre .
Len treba cvičiť poctivo každy deň.
Maj sa :-)
bolievajú vás pri hernii aj kosti na nohách? Mna bolí palec, píšala na jednej nohe a potom chrbtica dolu. Nemám diagnostikovanú herniu, lebo CT alebo MR je drahé, no nie???! Tak ma dali na rehabilitácie.............
JOJ8 - mne ozón zabral (bola som 3x), už rok som bez príznakov, ale pozor si musím dávať do konca života a samozrejme cvičím. (pôvodný stav L4/5 - 10 mm, CT polroka po druhom ozóne - 4 mm, po treťom som už na CT nebola, lebo sa cítim OK, a odvtedy som u lekára nebola, takže neviem o koľko je vysunutá teraz)
neviete čo je to prolaps disku L4-5?
meggie1, moj otec si medeny bedrovy pas
nevie vynachvalit,velmi mu pomaha
Pardon, nie Mary, ale Katy:-D