Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

triniti13

TomasBB

vsetci co tu chodime, uz po operacii bud mame, alebo na nu cakaju, popripade maju bolesti..
precitaj si tu diskusie od zaciatku a potom sam za seba zhodnot, co je pre teba lepsie.
skus oslovit viacero neurochirurgov a zhodnot ich nazor. cim viac vies, tym lahsie mas rozhodovanie.
kazdopadne aj ked nemam 19, ale mam po operacii, a z mojho hladiska zatial konstatujem, ze som urobila pre moje zdravie to, co bolo potrebne. tie bolesti, ktore som mala su zatial za mnou. ci sa vratia, zalezi od vela aspektov...a myslim, ze aj odomna.

drzim prsty!

tomasBB

Zdravim, uz som sem asi dvakrat pisal, ale len tak pre info mam herniu L5S1 uz asi 3 roky, no teraz su tie bolesti v pravej nohe neunosne a ked si nedam lieky tak ledva chodim. Doktory ma nahovaraju na operaciu, ale kedze mam 19 rokov tak sa operacie chrbtice velmi bojim. Chcem sa spytat ci je tu niekto priblizne v mojom veku a bol na toto iste operovany ak ano tak by mi mohol co to o tom napisat. Dakujem drzte sa :)

triniti13

aneta57

tak tebe sa stalo nieco podobne ako mne. operater mi doporucil MR, neurolog mi vynadal. ja som urobila to, ze som nasla noveho neurologa, takze ti to doporucujem rovnako ako mucike.
neurochirug vie, preco to doporucil a myslim si, ze ma ovela viac skusenosti ako neurolog.
vsetci by len kritizovali, len potom neviem, preco oni su v ambulancii a nie pri operacnom stole.

neviem ci by som sla tak skoro do kupelov, ked mas bolesti, aby sa ti tam nezhorsil stav. boli aj take pripady. ale ako som pisala, je tazko hodnotit, kazdy organizmus je iny, ja by som asi najskor trvala na tej MR a potom kupele, aby ten snimok videl najskor neurochirurg. na kupele mas cas do jedneho roka.

aneta57

Ahojte-tak po kontrole na neuroch.som sla k neurologovi. Ten mi povedal ze nieje ziadny sekretar pana dr.neurochir. a ze mi nevypise ziadanku na MR A jednoznacne sa vraj oper. nepodarila. Ze o co mi ide ci chcem ist znovu na oper.!!Nemusi sa podarit ani druha a len cvicit mam a posal ma na rehab. Dal mi tieti lieky lyrika,mydocalm,zaldiar,a inj.ktore si picham Vit.milgama a analg.kezonal. Na rešhab. ma vysetrovala ucnica-naozaj bola zaciatocnicka-kazdy musi nejak zacinat ja viem. A ta by mi dala len rhb ale prave ochorela rhb sestra a tak az po vianociach asi a mam si cvicit podla seba co mi nerobi tazkosti.A priklana sa k neuroch. a dala by tiez urobit MR.Tak co na to poviete? Kazdy povie nieco ine uz ma to serie!! Davam si lieky.,picham inj. a mam toho noveho psika. Vsade cika a kaka ale mne to nevadi. Mam zabavu a aspon tolko nerozmyslam o chorobe.Tak takto je to s asim zdrav. Budem sa po novom roku pytat na liecenie. Neviem ci to nebude po 3mes. skoro? Poradte prosim niekto.Dakujem a drzim palce lakernikovi na konz.co ide 16.Pa pa

mucike

aneta57

to mam mrzi ze mas taketo zle skusenosti na lekarov.
Jednoznacne treba ist na to kontrolne MRko. Skontaktuj sa s operaterom a ak ti ho nepredpise tak si najdi ineho neurologa ( ja som vymenila troch kym som nasla tu pravu )
Mne bolo vzdy povedane , ze ked to je akutne( bolesti ) tak by sa nemalo rehabilitovat. Bohvie v akom to mas stave , aby si si este viac neublizila , ked tam mate !ucnice!
Mne vypisal navrh na liecenie 2 mes. po operacii , teraz cakam na poistovnu kym to posunie do Kovacovej.
Este z osobnej skusenosti ...mne robili 3 dni po operacii MR , koli tej ochrnutej nohe , lebo si mylsleli ze tam je nejaky ulomok , ale nakoniec tam bol silny opuch a tekutiny tak som dostala Reparil a brala som ho 2 mes.
Taksito pani co somnou bola sa na 11 den stazovala na bolesti a okamzite urobili MR.
Nedaj a odbit od lekarov ! Urcite by som nesla na licenie skor ako by som mala to MR .
DRZ SA !

aneta57

Ahojte-tak po kontrole na neuroch.som sla k neurologovi. Ten mi povedal ze nieje ziadny sekretar pana dr.neurochir. a ze mi nevypise ziadanku na MR A jednoznacne sa vraj oper. nepodarila. Ze o co mi ide ci chcem ist znovu na oper.!!Nemusi sa podarit ani druha a len cvicit mam a posal ma na rehab. Dal mi tieti lieky lyrika,mydocalm,zaldiar,a inj.ktore si picham Vit.milgama a analg.kezonal. Na rešhab. ma vysetrovala ucnica-naozaj bola zaciatocnicka-kazdy musi nejak zacinat ja viem. A ta by mi dala len rhb ale prave ochorela rhb sestra a tak az po vianociach asi a mam si cvicit podla seba co mi nerobi tazkosti.A priklana sa k neuroch. a dala by tiez urobit MR.Tak co na to poviete? Kazdy povie nieco ine uz ma to serie!! Davam si lieky.,picham inj. a mam toho noveho psika. Vsade cika a kaka ale mne to nevadi. Mam zabavu a aspon tolko nerozmyslam o chorobe.Tak takto je to s asim zdrav. Budem sa po novom roku pytat na liecenie. Neviem ci to nebude po 3mes. skoro? Poradte prosim niekto.Dakujem a drzim palce lakernikovi na konz.co ide 16.Pa pa

aneta57

dadula123

Mrska ahoj
čitala som ako si sa dostala do Ruzomberka .Tak som sa ozvala aj ja k tomu istemu doktorovy čítam že aj lakernik je objednaný na ten istý dátum a aj čas.Do BB som bola objednana až na marec .

mrska

trinity a vsetci ostatny...nemyslela som si ze po tej operacii sa budem tesit z kazdeho maleho pokroku,ale je to tak.muž mi hovori že som uplne ina,aj v tvari že som omladla:),vtedy som chodila zachmurena a riešila seba.teraz som stastna ze ta operacia pomohla a dobre som sa rozhodla,aj ked je vela takych co operaciu neschvaluju.rozhodla som sa dobre.ten život je uplne iny.ozaj,uz som bola aj na nakupe darcekov,poleziacky v aute,ale nohy posluchali.ale moc som to neprehanala.ahojte.

mrska

Lakernik chod tam aj skor ako o 16:00,do to ho Ružomberka.a povedz sestre ze si dohodnuty s prednostom a jemu povedz ze si mu pisal.ja som tam tiez isla na 15:30,a mohla som aj skor,aby ti nahodou neusiel.ahoj.drzim palce.