Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
TomasBB,
áno, ja aj členovia mojej rodiny chodíme do ambulancie bolesti v Banskej Bystrici a absolvovala som "to cez kostrč". Volá sa to kaudálne blokády alebo PRT (to nie je cez kostrč, ale medzi L4-L5), mne osobne nepomohlo ani jedno z toho. ALe určite je to individuálne, nádej zomiera posledná.
Lakernik,
ďakujem!
Ano poslal som mu email na jeho adresu prefotil som mu aj spravu z MR.On si ma potom objednal a isiel som tam osobne. Tam si pozrel cd z MR a podla toho ma tam posudil co a ako dalej.Je to naozaj dobry pan doktor.Sprav ako ja a cakaj kym sa ti ozve.Mne sa ozval asi po dvoch dnoch. prajem vela stastia
Ahojte a ahoj Lakernik,
objednával si sa priamo u neho - prostredníctvom emailu na jeho adresu alebo si volal do ambulancie? Myslíš, že by mu stačilo napísať a poslať MRI a odpísal by mi, alebo treba ísť osobne? Aj ťa vyšetroval, či pozrel len MRI?
VOpred ďakujem za odpoveď.
Ahojte
Tak vcera som bol na tej konzultaci v Ruzomberku.Dopadlo to tak ze pojdem na operaciu okolo marca pretoze musia mi cez poistovnu ojednat inplantat.Ze mi s nim nahradia moju zlu platnicku ktora vraj uz ani platnicka nie je a mi to zosrobuju aby sa to spevnilo.Som rad ze je to uz na takejto ceste ved keby som bol musel cakat do toho 25.2 2010 len na konzultaciu a potom bohvie kolko zas na operaciu ta by som sa od boleti a cakania zblaznil .Ten pan doktor DURNY SUPER CLOVEK super pristup rozumne vysvetlenie naozaj vrelo odporucujem dalsim. Teraz len nejako vydrzat do toho marca a mozno ze aj skor uvidim, zatial ahojte a vela stastnych dni bez bolesti praje vsetkym lakernik
zdravim trpiacich ,
nakukol som sem po dlhej dobe znovu a pozeram ze diskusia je stale ubera tym istym smerom ...
28r.moj stav po uraze 2roky naspat:
hernia L4/L5 s utlakom S1(obojsktranny),po 7-aplikacii OZONU vzdy len s prechodnym ucinkom,ostatne obstreky infuzie a cviky ,ozarovnia magnety su bezpredmetne,neriesia vec ..
Stupnujuce bolesti DK,stupnuje oslabovanie DK,bolesti v LS,TH,C oblasti,uzivanie Gordius,prechod na lyriku,cos znamena zaciatok zasvislosti na liekoch...
zaujma ma riesenie problemu a narazil som na to ze klasicka operacia je velke riziko s moznymi fatalnymi dosledkami nasledkom vyrastkou,infekcii a rekonvalestencii svalstva ako aj samotneho discu.
tu su nowe liecby ...
1/operacia discu laserom,bezne v zahranici,plati si pacient od 350 EUR
2/titanova nahrada discu alebo iny material od 6000 - 10 000 eur
3/oprava a liecenie disku kmenovymi bunkami ... www.neurocenter.sk
musim poznamenat,ze vsetky metody riesia stav,cize riesia samotny problem v zaklade(poskodeny disk)bohuzial konstatujem ze tieto metody su u nas len v plienkach,tak je potrebne sa zaujmat o liecbu v zahranici,poznamenavam ze je to dost nakladne ale je to jedine riesenie pre znovu zaradenie sa do zivota ...
ja osobne sa zaujmam o ten laser, ocenil by som blizsie informacie k tejto metode vo Wien ako aj kontakty na strediska a neurochirurgov.
degenerativne zmeny ako su protruzie,extruzie discov mozu byt tiez vaznym faktorom bolesti v pripade ci uz povisunutia a utlaku nerv.korenov
(matino30@azet.sk)
dik za nowe duležité info
prěji otimizmus,méne utrpení,úsměv na tváři a hezke vize do budoucna
ahoj Thomas, ja som dva mesiace po operacii a mam 28 rokov, s bolestami ktore opisujes som bojovala 6 rokov takze ma to draplo v 22 uz by som nevahala ani den keby som sa mala rozhodovat ci sa dam operovat citim sa fakt dobre a ak je to iba L5S1 tak nie je nad cim premyslat. den po mojej operacii operovali aj take 15 rocne dievca mala dva tyzdne velke bolesti davali jej infuzky a ked jej to nezaberalo tak sa rozhodli aj ked nie moc s nadsenim, ze ju budu operovat, po troch dnoch sme spolu behali ako srnky. viem pise sa mi to lahko ked mam po tom ale hlavne tym, ze mas 19 rokov este nemas asi ziadne zavazky tak teraz je ten cas sa z toho dostat a potom zit bez toho aby si bol stale na niekoho odkazany tak sa drz a nevahaj od operacie som nezobrala jedinu tabletku od bolesti :)