Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

chcem tehlicky a schudnut.....ako?

Príspevok v téme: chcem tehlicky a schudnut.....ako?
cloe007

caute :)
na zaciatok moje parametre-165cm vysoka, 60kg tazka, 17r stara =)
miery:
prsia-91cm, pod nimi-73cm; pas-73cm, miesto tesne pod pupkom(asi bedra-93cm; zadok-103cm; stehno-64cm
takze nazov temy vystihuje moje ciele..chcela by som za tri mesiace schudnut 10kg a mat na bruchu tehlicky...alebo aspon mensiu korytnacku...ale nechcem ho mat siroke..taky pekny stihly pas s korytnackou...vlastne chcem mat vsetky svaly pekne vyrysovane, ale hlavne mi ide o to brucho-stavka :) ... nechcem to len kvoli stavke, hlavne kvoli sebe..ale to brucho hlavne kvoli stavke...da sa to vobec? a co mam pre to urobit? a chcem cvicit doma..zabudla som podotknut..pomoze mi niekto? dufam, ze to nie je stratene..
a dakujem za kazdu rozumnu radu a prispevok :)

------------------------------
Zaujímavé články na tému www.zdravie.sk

barbinka

martinko premúdrelý: ukážem ti to na sebe. keď som chodila pravideľne cvičiť do posilky aj s trénerom, tak som toho toľko nespálila ako teraz, keď hrávam tenis pravideľne, takže si môžeš vravieť, čo len chceš. myslím, že ti to ľudia aj tak nezožerú. a ja sa nenapchávam, ale môžem si dovoliť dať aj čokoládu, nepotrebujem rátať kalórie ako ty. radšej si dvíhaj činky, keď behať nevládzeš.

Martin_242

Tie kŕče v lýtkach sú často prejavom nedostatku makrominerálov, nie vitamínov.
nedostatok draslíka, horčíka a vápniku spôsobuje svalové kŕče, preto športovci všeobecne často po aktivite jedia banány - ktoré ich obsahujú.
Ja to riešim aj pitím minerálky.
Kŕče už nemávam veľmi dlho.

poliewoocka

Stravujem sa pravidelne, vyzivne a zdrave ranajky su nevyhnutnost, taktiez teply obed. Snazim sa vela veci dodrziavat, sice sa to niekedy neda nakolko sa stravujem s rodicmi a sestrou..aj pocas dna, ak sa da si zacvicim, najma ak dlho sedim je to u mna nevyhnutne. A este- niekedy dostavam krce do lytok najma vnoci, teda nie az tak samovolne, ale ked si natiahnem nohu a pokrcim prsty. Vitaminy mi nechybaju, neviem inu pricinu...vzdy sa rozcvicim a po cviceni mam aj relax a uvolnovacie cviky.

Martin_242

ivuša: Nie, nemyslel som to tak, že sa tuky spaľujú lepšie anaeróbnou aktivitou ako aeróbnou, oni sa totiž nespaľujú ani jednou z nich.
Telo ich používa len na tvorbu telesného tepla.
Samozrejme, že beh je na kondičku lepší a aj časovo prístupnejší než chódza, tá ale zasa šetrí kĺby.

Ešte si dovolím citovať samotného RNG (podľa mňa odborníka):

"Co sa tyka spalovania tukov na vyrobu mechanickej energie, tam sa tiez siria mytusy.
Svalove bunky vedia vyrabat mechanicku energiu len z urcitych cukrov a nizko a stredomolekularnych tukov(mastne kyseliny C4 az C12).
Nie z beznych rastlinnych ci zivocisnych tukov(C16 az C22). Z nich vie bunka vyrabat LEN teplo.
Ale v tele mame proces vyrabania niektorych vysokomolekularnych tukov z cukrov. Ale to len z prebytocnych, takze ked spalime cukry, nemozu sa doplnit spalene zasoby tukov na vyrobu tepla a chudneme naozaj, tj stracame telesny tuk, nie len vodu, bielkoviny a sacharidy "

Martin_242

poliewoocka: No myslím, že sa vyznáš až moc (ako vidím robíš aj strečing), ak máš dobrú stravu a genetiku, musíš mať veľmi peknú vyšportovanú postavu.
Kladky sú veľmi obľúbené, aj ja ich mám rád, hlavne na chrbát.

ivuša

toto je vysvetlenie?... sak si tu vobec nevysvetlil, ze preco sa spaluju lepsie tuky anaerobnou aktivitou ako aerobnou...povodne tu bola rec o niecom inom...vidim, ze uz stracas prehlad...no a co sa tyka hentoho vysvetlenia, co ti poskytol RNG..mozno na tom nieco je, ale ked bezis, tak prejdes danu vzdialenost rychlejsie, usetris cas, nie kazdy ma cas na 2 hodinove prechadzky denne...no a behom lepsie posilujes svaly ako pri chodzi...ale je pravda, ze su velmi namahane klby, takze to urcite nie je najzdravsi sport...ale super sport na vyformovanie postavy

poliewoocka

No, mam 18 a cvicievam asi 5x do tyzdna okolo tej siestej siedmej..najprv mensia rozcvicka,potom 30 min orbitrek, presne, ako si napisal 14-15 km/h. potom natahovacky, stretching a potom posilovanie. Dviham na posilovacej vezi 24 kil, ide to cez kladky, tak je to asi menej:) 3x po 10 zdvihov.

Martin_242

poliewoocka: No, ja úplnou náhodou cvičím taktiež každý deň od šiestej do siedmej :)
Najprv brucho a potom partia, ktorá je na pláne.
Aeróbnu činnosť už teraz nerobím, nakoľko som zistil, že to ide aj bez nej.
Nie kvôli lenivosti, ale nedostatku času a pre mňa nechceným odbúravaním bielkovín.
To behanie na orbitreku je fajn na kondičku, pevnosť svalstva a spaľovanie prebytočnej energie, ja by som veru nemal šancu bežať pol hodinu rýchlosťou 14km/h.
Nuž, robíš to dobre, ak je to často a pravidelne.