S priatelom sme spolu uz viac nez rok.Doteraz mal s rodicmi uplne skvely vztah,neraz som mu ho zavidela lebo moji rodicia na mna stale striehnu ako na dieta hoci budem mat 21.
Problem je ze priatel sa zrazu z nicoho nic hrozne pohadal s otcom a vysledok je ze sa musi odstahovat.
Najhorsie je ze mi nechce ani za nic povedat o co ide,stale len hovori ze to je jeho vec ,jeho osobny problem.no ja si myslim ze vo vztahu nemaju byt nijake tajnosti a uz duplom nie takehoto rozmeru.velmi mu chcem pomoct no na to potrebujem aby sa mi zdoveril.
nechapem to,doteraz sme si vsetko hovorili,nikdy som ho nijak nesklamala tak preco mi nedoveruje??
najviac sa bojim ze sa nam kvoli tomu rozpadne vztah,lebo laska zalozena na nedovere a tajnostiach nemoze vydrzat.
velmi ho milujem ale viem ze ak mi to nepovie dlho to takto nevydrzim.nechcem o neho prist,prosim vas poradte mi ako ho presvedcit ze nemoze mat jeden zivot pre seba a druhy pre mna a ostatnych,ze ja k nemu patrim a preto jeho problemy su aj mojimi problemami :((((
Ako ho presvedcit aby mi to povedal ?
laura, uvedom si, ze on nie je ty, takze reaguje inak, ako by si reagovala ty.
este si nepocula o tom, ze muz ma ine spravanie ako zena?
zena o problemoch hovori, muz nie.
ten sa uzavrie do seba. s laskou k tebe to vobec nemusi suvisiet.
A tvoja reakcia mu dava signal:
"toto je zena, ktora mi v problemoch nepomoze"
Laura, sorac, ale tvoje prispevky si protirecia. Tak potrebujes, alebo nepotrebujes, aby ti dokazoval, ze ta milluje. Preco si myslis, ze ked ti to nepovie, tak je to prejav nedovery? Co ak o tom len nechce hovorit? Podla mna si nejaka cudna. Frontman ma asi pravdu, ze si hodne egoisticka. Neskusala si navstivit psychiatra.
keby sa mne stalo nieco zle tak by on bol ten prvy komu by som sa zdoverila a hladala v nom oporu,urcite by som v tom case nerozmyslala nad tym ci ho milujem alebo nie lebo by som vedela ze je moja jedina opora...a on robi presny opak,preto to nechapem.mam pocit ze sa ku mne sprava ako k cudzej...vlastne ku mne a k svojim rodicom lebo len my o tom vieme.
ku priatelom sa sprava normalne-teda predstiera ze je vsetko ok.
ja nepotrebujem aby mi stale niekto hovoril ze ma miluje alebo mi to dokazoval,viem ze ma tazke obdobie ale tie reci o tom ze nic nevie a na nicom mu nezalezi...proste neviem preco ma ta hadka zasiahnut nas vztah ked sa ho vobec netykala.
typicka egoisticka zena, rozmysla len nad tym, ci ju ma muz rad :(
a ty jeho mas rada?
ak ano, ako sa to konkretne prejavuje?
otazkami, ci ta ma rad on?
nemyslis, ze by bolo treba aj nieco viac na vztah ako slova o laske?
ked ma tvoj chlap problemy, tak namiesto toho, aby si mu pomohla a poskytla oporu, tak mas depky a rozmyslas, ze preco ta uz nemiluje blablabla a vyzadujes od neho dokazy lasky blablabla.
netoci sa vsetko len okolo teba, on je tiez citlivy clovek, ma zle obdobie a potrebuje tvoju podporu.
nie pochybnosti.
tak sa ta spytam:
ked mas ty zle obdobie, co by si od partnera cakala:
-podporu
alebo
-vycitky a nekonecne uistenia, ze ho mas stale rada?
Preco by ti mal vsetko povedat? To je kazdeho sukromna vec. Ak ho mas naozaj rada tak ho so svojimi priblblymi otazkami neotravuj, lebo ta necha.
to mi naozaj nikto neviete poradit :((((((((((( ??
prosim vas,pekne vas prosim poradte mi niekto,som psychicky uz v koncoch :((( co mam spravit aby sa priatel necitil ako prazdna nadoba,bez tuzob,snov a iluzii?
chcem ho naspat takeho aky bol predtym :(((
prosim
dnes ked som s nim telefonovala tak na tom bol lepsie zase asi dva krat len tak mimochodom poznamenal ze ma lubi ale bolo to proste povedane len z povinnosti,to by aj hluch slepy pocitil :(
vsimla som si ze taketo deprsivne stavy mava najma cez vikend ked je viac doma s rodicmi a neni zamestnany robotou.alebo neviem...proste uz 2 krat sa to prejavilo cez vikend.
ahojte :( tak som sa teda snazila pocuvat vase rady,nevyzvedat,byt priatelovi oporou...uz sa mi zdalo ze je to aj lepsie,zacal troska aj vtipkovat,rodicia sa s nim dohodli na myslim ze pre neho velmi ferovych podmienkach ohladom byvania,dokonca mi vravel ze otec mu do telefonu hovoril ze nech uz neni nafucany.tak som sa z toho tesila a naozaj som si myslela ze bude uz zase vsetko ako predtym.jedine co mi bolo divne,ze mi dost malo telefonuje,teda oproti minulosti.nebyvame v jednom meste takze mame vlastne vztah na dialku,no doteraz fungoval perfektne.cize moj jediny kontakt s nim je cez telefon alebo icq lebo sa ucim na prijimacky takze nemozem cestovat.
problem je ze vcera som mala nejaku depresivnu naladu,proste mi nic neslo ani ucenie,nic sa nedarilo...a neviem ci som to nejak preniesla na neho ale odrazu zacal byt hrozne protivny,ze jemu je vsetko jedno,ze mu na nicom nezalezi,ze keby som ja zazila to iste co on ze by som sa tiez tak spravala.
ked som sa ho opytala ci mu ani na mne nezalezi tak mi odpovedal ze NEVIEM :((( ze jemu je teraz vsetko jedno uz ani nevie ci ma rad este rodicov ( tych predtym zboznoval) a mna tiez.
a to na mna predtym hadzal pravidelne otazky ci sa za neho vydam,kedy to uz konecne bude a kedy bude babo.Boze taky bol predtym zlaty.
ked som sa opytala ze akoze nevie ci ma este miluje ked mi denne,a to aj teraz ked bol na tom tak zle, pise sms ze som jeho vsetko,a ako ma velmi miluje.
a jeho super odpoved bola ze sak musi predstierat aby som sa teraz netrapila a dokazala sa venovat uceniu na VS :((
potom povedal ze potrebuje cas ale ze nevie zarucit ako to dopadne a kolko to bude trvat lebo na nom taketo veci nechavaju velku stopu a uz nie je nikdy ako predtym.
Ja uz naozaj neviem co mam robit,nicomu nerozumiem,sak malo byt vsetko v poriadku...jedine co viem ze onho v nijakom pripade nechcem prist..
neviem ci idem konat spravne ale rozhodla som sa ze budem stoj co stoj optimistocka,usmievava ked s nim budem telefonovat a pisat,aj ked ma to bude stat velke usilie,pretoze vacsinu dna len preplacem.nesmiem si pred nim pripustit nijaku depresiu,nijake vycitky...viem ze nie je spravne predstierat nieco ale neviem co ine robit.
prosim vas poradte mi lebo ja uz som proste v koncoch.teraz by som prave ja potrebovala podporu od neho,no zivot je kruty a zariadi vsetko presne opacne nez si clovek planuje :(((
uz som konecne na svojom pc