prosim vas potrebujem schdnut do mesiaca min 5kg... aj viac,ale ako? drzim 13dnovku,tri dni mi vaha nesla vobec dole,dnessomsa prejedla zo zufalstva.. mne je jedno ja aj jest nebudem len nech schudnem.... schudnem aj ked budem napr jest len 3bit nic ine? ci ako to mam dat co najrychlejsie dole? kazdy den aj cvicim na steperry min 20 min a jedine co tak mi narastli stehna.. pomoc :(
ako mam schudnut? pls nikajo sa to nehybe
pre miselka:
podľa mňa chudnúť nemusíš pretože pokiaľ ja viem tak u žien je BMI OK do 25 a ty máš 23,4. Existuje ešte niečo ako pásová obezita (aj keď máš BMI OK), ale to žiaľ neviem aký obvod pásu je už hraničný. Možno nám napíše Martin 242 :-). Možno sa ti zdá, že nemáš peknú postavu a preto chceš schudnúť. Poznám to z vlastnej skúsenosti. Ja meriam 168-9 cm a tiež som kedysi vážila 63 kg. Hoci som si sama sebe pripadala "pri tele" (veľký zadok, široké stehná) lekárka mi na preventívnej prehliadke povedala, že som OK podľa BMI a nemám ani pásovú obezitu, tak som ďalej neriešila. Pýtaš sa koľko by si mala schudnúť. Podľa mňa tak do 5 kíl, keď už chceš, pre tvoj lepší pocit. Ale je to môj neodborný a subjektívny názor. A čo sa týka "octovej diéty", máš takú istú ako som napísala včera? No ja to robím presne ako som napísala a mám dole 4 kg. Teraz to už, ale ide pomalšie ako prvé dni(teraz len cca 100-200g denne). Tým sa však znižuje šanca jojo efektu, takže treba len vydržať. Ja si myslím, že sa ti nedarí preto lebo podľa BMI máš normálnu váhu. Ja som diétu začínala s BMI 32,95, čo je už obezita (do BMI 30 ide o nadváhu, aspoň takéto mám poznatky). Asi preto sa mne zhadzuje lepšie lebo mám z čoho :-))). Teraz mám BMI 31,53 takže mám čo robiť.
PS: v 19-ich sa chudne jedna báseň. Keď som ja mala toľko rokov schudla som 20 kg (z 83 na 63) ani neviem ako. Dnes mám 27, som 9 mesiacov po pôrode, momentálne mám 89 kg (pred diétou 93) a ide mi to ako v lete na saniach. Takže moja rada: vychutnaj si svojich 63 kg, možno ťa v živote čaká to čo mňa :-)))) (ale samozrejme ti to neželám). A ešte dodám, že moja posledná váha pred pôrodom bola 101 kg!!! To skoro aj mne oči vyleteli, keď som to videla :-)).
pre zazie2112 a vitana:
octová kúra je tá diéta, čo som napísala včera
mam pre vas super recept..teda aspon mne velmi chutil..urobila som si ho na veceru takze urobte si bez oleja z 1vajcka prazenicu uvarte sosovicu medzitym do tej omelety dajte 1 kusok nizkotucneho platkoveho syra a ked je sosovica uvarena tak to zmiesajte a trosku roztlacte..je to naozaj super az som tomu neverila
moje BMI ma hodnotu 23,4.
vazim 63kg, meriam 164-5cm a mam 19rokov. Kolko kil by som podla vas mala schudnut?
tinka228
aj ja skusam nieco s kombinaciou s jablcnym octom, ale akosi sa nedari, das nejaky recet aky to robis ty?
octvou kuru? to som este nepocula....
Ahojte, ja som drzala tu octovu kuru, len vsak prve dva tzydne a dala som dole 6 kg, dlsie dva tyzdne som uz nedrzala. Odporucam to kazdemu, kto si chce zvyknut na zdravsie jedenie. Potom po cca 3 rokoch som ju zas dala, ale iba 10 dni, dala som dole 3 kg, a odvtedy sa mi vaha hybe hore dole tie 3 kg, ale zvykla som si jest ovtedy to co tam, plus niekedy si dorajem sladke, ci vinko a ine maskrty.
Nuž ono to v podstate na nejakú diétu ani nevyzerá, sú tam obsiahnuté samé dobré veci.
Tam skôr ide o to, aby si človek navykol jesť zdravo, neprejedal sa, hlavne nie sladkosťami, mastným a nepil sladké nápoje a alkohol.
Keď sa človek naučí stravovať a hýbať, po čase mu to bude pripadať prirodzené.
Kto má sklony k priberaniu, mal by si otvoriť tabiľky s uvedenými výživovými hodnotami potravín a vyberať podľa nich, aby vedel, čo má akú energetickú hodnotu a koľko toho mohol zjesť.
Posmechu tzv "kyselín", čo sa pchajú všetkým a majú 40 kg nevenujte pozornosť, nevedia, o čom je reč.
Ja napríklad jem 7 krát denne, posledné jedlo zjem tesne pred spaním (práve teraz jem) a strácam tuk (nemám ani nadváhu, BMI=24 a snažím sa neschudnúť ani kilogram, len minimalizovať telesný tuk, čo je už ťažšie, ale dá sa to aj tak.
Treba spoznať svoje telo, jeho potreby a nedostatky a prispôsobiť sa mu.
Martin 242 mohol by si mi ešte poradiť ako mám pokračovať po skončení celej 5 týždňovej kúry? Mám sa len normálne stravovať a jablč. ocot si dať za obedom? Lebo určite neschudnem koľko chcem za tých 5 týždňov. Mne nejde o postavu modelky, ale o to, aby som si mohla obliecť veci, čo som nosila pred tým a tiež plánujeme ďalšie bábätko a neviem si predstaviť, aby sa na mňa nalepilo ďalších 20 kíl. Ďakujem za každú radu.