Laserova operácia očí

Príspevok v téme: Laserova operácia očí
matelko

Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach

lea26

ahojte, chcela by som ist na operaciu oci laserom, mam na oboch ociach okolo -2(okuliare nosim len vynimocne - lebo ma na nose tlacia-kvoli pokrivenej priehradke a prilahlim kostickam). Chcem sa spytat, ci z Vas niekto ma predispozicie ku keloidnym jazvam a takuto operaciu uz absolvoval? (po ockovani v detstve mam mensiu jazvu na ramene-zmensovali mi ju laserom, este zopar ran mi skoncilo nepatrne viditelnymi jazvami, piercing v pupku sa mi zle hojil a rastucu jazvu som zastavila a zneviditelnila contractubexom), na tvari mi napr po pubertalnom akne nezostali ziadne stopy, takze neviem, nakolko je to u mna vazne.

lenka1222

POZOR! ja som bola na laserovej op.u dok.siskovej v liscom udoli v ba.pred 6.r.denne musim uzivat ocne kv.hypromelozu to je nejaka nahrada oc.slz ked si ich nedam mam suche oci a bolia ma calych 6.r.sa stranim posuchaniu oci par x som to urobkala ale mala som pocit ze oslepnem nikto nevie co bude za 10 az 15r.s nasimi ocami a to uz po 1r.som zacala pouzivat okuliare chodim na vysetrenie len k tej lekarke ale rozmyslam ist uz aj k inej tie moje oci uz nie su ako moje castejsie zapaly ale hlavne pocit sucha a skrabavosti ...mam uz aj obavu co bude dalej ma niekto skusenost s operaciou aj po 7 az 10r?a viac?

Tanulka

Ahojte... ja som bola v pondelok na operacii v Blave na klinike Cornea.Robili mi obe oci,metoda LASEK.Na jedno oko som mala -3,5 a cylinder 1 a na lave -1,5 a cylinder -2.Vsetko super dopadlo.V utorok v noci som dostala bolesti ale dali sa zniest.Prave oko vobec nebolelo,lave len trosku rezalo a obe oci ma len palili a slzili.Celu stredu som nevidela ale dalo sa.Ziadne place a velke bolesti.Vo stvrtok mi vybrali sosovky,2 dni som videla este zahmlene ale kazdym dnom sa to lepsi a lepsi a dnes uz vidim uplne super.Este mesiac budem brat kvapky... oci mam pekne zahojene,nemam ani ziadny zapal.Takze hor sa do toho,kto uvazuje :) keby chcete vediet viac,napiste mi na mail.. ahojte

Romikk

Počul som že pri operácii musia zrezať vrchnú časť rohovky a v dospelosti hrozí pri vysokom očnom tlaku jej prasknutie a oslepnutie. Je to pravda?

Adulinka

Ahoj Lejja. Zrak mám stabilný už niečo vyše 2,5 roka ale "milá" pani doktorka mi povedala že jednoducho nemám na to vek a viac sa s nami ani nerozprávala takže sme zaplatili 35€ za "predoperačné" vyšetrenia a poslali nás domov s tým že za 2 roky ak chcem môžem prísť. Takže pokiaľ ide o CMO, nemám s ním dobré skúsenosti...

timifogel

Ahojte,mna by zaujimalo ze komu ake kvapky predpisali po operacii prk/lasek a ako dlho ste ich museli uzivat? Dakujem za odpoved

lejja

Ahoj Adulinka,ja som bola na operaciu v 18 rokoch v Kosiciach.Neviem preco ta odmietli ,nezhorsuje sa ti este stale zrak?

Adulinka

Dobrý deň. Mám 19 rokov a dioptrie -6,5 na obidvoch očiach. V marci tohto roku som sa objednala na CMO na predoperačné vyšetrenia. Bohužiaľ keď som tam prišla, hneď ma odbili s tým že nemám na takúto operáciu vek. Preto by som sa chcela spýtať na vaše skúsenosti s inými centrami

luma

Ahojte,
rada by som vyuzila darcekovy kupon do OFTUM (BA)Termin mam 16.12 t.j. o tyzden.Je este kupon volný?
Dakujem za info