Crohnova choroba

Súvisiaci obsah

2miriamma

misicka neviem o tom, prečo by mali nastať nejaké problémy. Ale tiež som sa zverila lekárovi s tým akú liečbu chcem podstúpiť a čo chcem brať. Nebol proti. Povedal, že podľa zloženia by mi to mohlo len prospieť. Tak som bola rada, že on sa tiež k tomuto takto postavil, ale po pravde by som do tejto liečby nad ktorou aj ty uvažuješ išla, aj keby tým lekár nebol nejako nadšený. Prečítala som si množstvo článkov, pozerala som kopu výskumov a štúdií a zdalo sa mi to ako vhodná voľba. :) Musíš si to sama zvážiť. Ale ja neľutujem, že som do toho išla.

jancovka

mišička keď máš potrebu to prebrať so svojím lekárom, tak hor sa do toho. Aspoň budeš vidieť aj pohľad aj z inej strany. Od iného človeka. Je dobré si rozšíriť obzory a aj si sama hľadať, čo by mi mohlo pomôcť, nie len sa neustále spoliehať na to, čo lekár mi dá a povie a o nič iné sa nebudem zaujímať...

lili303

mimma ono je to len o tom, ze venovat tomu cas, pozistovat ci ake bakterie mozu pomoct, v akom mnozstve a vsetko sa da :) len treba chciet riesit tento problem. Ten chtic po vylieceni musi byt silny aby clovek mal chut hladat moznosti ako sa z tejto choroby dostat.

Mimma

Tak nic nestratis tym ked to preberies so svojim lekarom :) ..kamoska ta konkretne uzivanie tychto zivych bakterii nepreberala s lekarom, riesili co je potrebne urobit, co by jej mohlo prospiet a riesila si to po svojom a vyplatilo sa jej to. Ale tak to uz je o cloveku ako sa k tomu postavi. Akoze ona tiez viem, ze dost riesila ci do toho ist, mnoho casu nad tym stravila, ale vidis stalo to zato ;)

zuzula28

mišička poviem ti z mojej strany k tomu asi toľko, že my sme samí dvaja s priateľom hľadali možnosti aby sa mu polepšilo, sami sme našli čo mu pomohlo, sami sme sa rozhodli, že to vyskúša. A poviem ti že v našom prípade sa tento nazvem to že risk, vyplatil. Jasné, že sme oznámili lekárovi, že čo začal brať, ale nejako sme neriešili čo na to povie. Ty sa pýtaš v podstate na vedľajšie účinky probiotík, baktérií, ktoré sú pre telo normálne :) vieš si predstaviť, že by mohli nejako zle účinkovať alebo čo?

misicka333

dievcata lenze ked neriesim liecbu s lekarom tak nemozu nastat nejake problemy? myslim ze ci mi nejako nemoze napriklad ten Symprove co ste pisali ublizit, nema nejake vedlajsie ucinky alebo tak? Ja mam obavy z takychto veci ked to predtym neprekonzultujem s lekarom...:/ nikdy som nejako za tieto rozne bakterie a podobne nebola, obavam sa aby nenarobili viac skody ako osohu :/

Mimma

Bionetla keby ti povedia ze mas tuto diagnozu tak nemas na vyber iba to prijat v tej danej chvili a potom mas moznost zacat riesit co najskor to ako si pomoct, ako sa zbavit tych priznakov, ako prekonat rozne bolesti a podobne...ale je podstatne aby si s tym sla aj k lekarovi :) mam znamu co ma tiez tuto chorobu jej pomohlo ked zacala uzivat pravidelne zive bakterie symprove, tie jej celkom pomohli priznaky zmiernit, ibaze predtym samozrejme bola u lekara ktory jej robil vysetrenia ze kde vlastne je problem a podobne veci ;)

zuzula28

Oli niekedy? Práveže by som povedala, že často si treba z vlastnej iniciatívy hľadať možnosti a zvážiť si čo je správne a ísť do toho, my sme tiež pátrali čo by priateľovi mohlo pomôcť a zisťovali sme si kde by sme probiotiká zohnali a nakoniec sme došli k úspešnej liečbe :)

DubravskaOli

romanusaa ty si takto do toho išla a užívaš? Tak to zíram ešte raz :) ale veľmi ma zaujíma čo ty na ne hovoríš...ako dlho ich užívaš či ešte len teraz nejako si začala? Ono niekedy treba rázne zakročiť a začať to riešiť na vlastnú päsť že?